Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Kleuter lage leuko's,vergrote milt en terugkerende infecties
Auteur Onderwerp: Kleuter lage leuko's,vergrote milt en terugkerende infecties
vanderzeijden
BerichtGeplaatst: 02-08-2014 18:35 Reageer met quote

Onze zoon is al maanden niet in orde. Na het zoveelste bezoek aan de huisarts heeft hij een korte kuur antibioticum gehad.Hierna knapte hij niet op en bleek na foto's een ontsteking van de lage luchtwegen. hiervoor is hij wederom behandeld met ditmaal een lange 8-daagse kuur augmentin.Na deze kuur verdwenen de vage klachten op de luchtwegen maar was zijn algehele conditie niet goed.in de tussentijd had hij meerdere koortsaanvallen tot wij hem uiteindelijk,3 weken later, met niet omlaag te brengen koortspieken, naar de chp hebben gebracht. hier kreeg hij een 10-daagse augmentin kuur.(Na het bezien van de urinekweek bleek dit een nierbekkeninfectie te zijn.)bij controle van het bloed bleken de leuko's verlaagd tot 2.8 en waren een aantal ontstekingswaarden verhoogd.Na een echo bleken de urinewegen goed,de milt vergroot.Na afloop van de kuur zijn de meeste waarden weer genormaliseerd, leuko's tot 5.2. We zijn nu 8 dagen verder en ons mannetje is weer ziek.Weer heeft hij een urineweginfectie en staat er urine op kweek.Zijn conditie is belabberd en zijn temp schommelt. We zijn nu weer een kuur voor drie dagen gestart( nitrofurantoine) ( geen koorts) inmiddels zijn wij het spoor bijster en ook de kinderarts vind dit een vreemde ontwikkeling echter, zo gaat het dus al maanden. Heeft iemand ervaring met deze symptomen en/of een soortgelijke situatie meegemaakt ? Ik heb goede artsen om mij heen maar op dit moment weten wij allemaal niet waar deze ontwikkeling vandaan komt.Voordat ik overweeg om ons door te laten sturen naar een academisch ziekenhuis wil ik me hier verder in verdiept hebben.
sparretje
BerichtGeplaatst: 06-08-2014 19:56 Reageer met quote

Ik denk dat het verstandig is om het toch in een academisch ziekenhuis te laten bekijken. Als een kinderarts in een streekziekenhuis vast loopt dan zal hij toch elders moeten kijken.In een Academische ziekenhuis zijn ze toch gespecialiseerder en hebben meer mogelijkheden om te onderzoeken. Zou dit zeker met de kinderarts bespreken. Het gaat wel om je kind.
Index > Kinderziekten > Kleuter lage leuko's,vergrote milt en terugkerende infecties
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring