Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Tintelingen vingers en voeten
Auteur Onderwerp: Tintelingen vingers en voeten
Koolmees
BerichtGeplaatst: 17-06-2014 15:57 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb al zo'n anderhalve maand last van tintelingen in mijn vingers en voeten.

Ik werk in een hotel als huishouder en dit begon steeds zwaarder te worden, ik raakte snel vermoeid en kreeg tijdens het werk vooral last van kloppingen in mijn handen en voeten, maar ook heel veel tintelen (vooral in de vingers en voeten). Het werken is nu heel ondraaglijk geworden en ik ga er daarom ook mee stoppen.

Als ik nu ook maar even mijn voet op de zijkant neerzet tijdens het zitten gaat mijn grote teen prikken en soms de rest van mijn tenen en de 'bal' van mijn voet (achter de grote teen) zeer doen/prikken. Soms kloppen mijn voeten ook. Zelfs na een korte wandeling heb ik er last van. Ik heb ook veel last van oorsuizen (heb het nog nooit zo erg gehad) en het voelt alsof ik heel gevoelig ben voor geluiden (alsof ik 'elektriciteit' door mijn hoofd voel gaan elke keer dat ik een geluid hoor). Daarnaast wordt het ook erger zodra ik alcohol drink (doe dit niet vaak, heb dit 2 avonden gedaan, waarbij ik allebei heel sterke tintelingen en prikkelingen in vingers en voeten kreeg). Ik heb daarnaast ook al weken een heel gevoelige hoofdhuid.

Ik heb een bloedtest gehad (voor B12 en nog een aantal dingen), maar daar is niets uitgekomen.

De huisarts heeft mij eerder verteld dat het een zenuwbeknelling zou kunnen zijn door het harde werk (vochtophoping), die onschadelijk is, maar iets wat de neuroloog wel voor de zekerheid kan testen.

Ik ben nu dus weer heengegaan voor een doorverwijzing naar de neuroloog, maar dit keer heeft ze me verteld dat het hyperventilatie is, omdat mijn duimen (naast alle andere vingers) ook tintelen en dat duidt dan niet op een zenuwprobleem.

Ik heb wel een aantal jaar geleden last gehad van hyperventilatie, maar nog nooit van mijn leven last gehad van tintelingen/prikkelingen. Zou er dan toch meer aan de hand kunnen zijn dan hyperventilatie, of kunnen de klachten van hyperventilatie zomaar ineens op deze manier opduiken?

Alvast bedankt.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 17-06-2014 18:41 Reageer met quote

Hallo Koolmees,
Ja, kan te maken hebben met stress...
Groet, Musje.
Index > Neurologie > Tintelingen vingers en voeten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring