Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Neusbot kraken
Auteur Onderwerp: Neusbot kraken
Rascha123
BerichtGeplaatst: 03-06-2014 18:17 Reageer met quote

Ik heb een over andere rare tic, dat ik mijn neusbot moet kraken, dan duw ik met mijn vinger tegen mijn neusschot en dan kraakt dat bot. Ik doe dat ik meer dan 2 jaar, en als ik het niet doe dan kan ik veel moeilijker ademhalen ofzo. Heel vreemd, ik vraag me af waar dit vandaan kan komen?
basilia
BerichtGeplaatst: 09-03-2015 22:59 Reageer met quote

Rascha123 schreef:
Ik heb een over andere rare tic, dat ik mijn neusbot moet kraken, dan duw ik met mijn vinger tegen mijn neusschot en dan kraakt dat bot. Ik doe dat ik meer dan 2 jaar, en als ik het niet doe dan kan ik veel moeilijker ademhalen ofzo. Heel vreemd, ik vraag me af waar dit vandaan kan komen?ik heb hetzelfde, vreselijk irritant. Ik heb ervoor een sinusoperatie ondergaan en weet niet of het er verband mee houd. Ik wil wel dat het ophoudt want het zorgt ervoor dat mijn hoofd vaak licht en duizelig aanvoelt en ik een soort druk op mijn neus heb, heb jij dat ook? Ik wilde even informeren of het bij jou over is gegaan of niet en of er bij jou ook een botje voelbaar is (bij mij is het aan één kant de linker) ter hoogte van bovenkant neus? want het is echt niet meer te houden...
Quin1985
BerichtGeplaatst: 27-02-2017 11:08 Reageer met quote

Hier ook hetzelfde probleem!

Een paar keer per dag heb ik het gevoel dat ik moeilijker adem door m'n neus en dan moet ik m'n neusbot eens kraken. Dit geeft een verlicht, goed gevoel en ondertussen is dit een gewoonte geworden.

M'n neustussenschot staat een beetje scheef, dus misschien dat dit er iets mee te maken heeft? Ik duw ook altijd op het uitstekend gedeelte om het te laten kraken.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Neusbot kraken
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring