Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Problemen met bewegen tong (kind 3,5 jaar)
Auteur Onderwerp: Problemen met bewegen tong (kind 3,5 jaar)
EPNO
BerichtGeplaatst: 02-06-2014 10:57 Reageer met quote

Hi,

Al enige tijd zijn wij (mijn vrouw en ik) bezig met het praten van onze zoon. Hij is inmiddels 3,5 en zeer slecht te verstaan. Hij loopt al bij logopedie en zijn tongriempje is ca. 2 weken geleden geknipt (2e keer, tevens bij 6 mnd oud) omdat hij zijn tong niet goed kan bewegen.

We hebben oefeningen mee gehad om er voor te zorgen dat het niet weer gaat vastzitten. Bij het doen van deze oefeningen valt ons echter op dat hij bepaalde bewegingen met zijn tong niet kan maken. Hij kan bijvoorbeeld wel zijn tong tegen zijn rechter wang doen (binnenkant) maar niet tegen zijn linker wang. Wel naar beneden uitsteken, maar niet naar boven. Wel naar rechts uit zijn mond maar niet naar links, als wij dit vragen pakt hij zijn tong vast en duwt deze naar links.

We denken dat er meer aan de hand is dan met oefeningen op te lossen is, hij lijkt fysiek niet in staat zijn tong op bepaalde manieren te bewegen.

Naast blijven oefenen willen we graag laten onderzoeken of er inderdaad sprake is van een fysieke beperking, mijn vraag is of iemand specialisten binnen Nederland kent die hier ervaring mee hebben.

Alvast bedankt Smile
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Problemen met bewegen tong (kind 3,5 jaar)
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring