Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Acai Bessen
Auteur Onderwerp: Acai Bessen
TheMonkii
BerichtGeplaatst: 07-05-2014 22:43 Reageer met quote

Hallo!

Een aantal dagen geleden heb ik een doosje acai bessen capsules besteld. Nu ben ik alleen een beetje sceptisch over de inhoud van de capsules. Ik wil namelijk wel precies weten wat ik slik, anders stuur ik de bestelling retour. Op de verpakking staat dat het gaat om een menging van gevriesdroogde biologische acai bessen, rijstmeel, magnesiumstearaat (E572), stearinezuur (E570) en siliciumdioxide. Ik ben er dus bekend mee dat het hier niet gaat om pure acai bessen.. erg jammer opzich, maar vroeg me daarnaast af of de toegevoegde ingrediënten schadelijk zijn en/of het effect van de acai bessen juist ontkracht.

Iemand die bekend is met deze ingrediënten? Wat kun je erover vertellen?

Alvast bedankt!
Koettie
BerichtGeplaatst: 08-05-2014 10:23 Reageer met quote

Het is gewoon fruit, dus nee hoor.
Ceepee
BerichtGeplaatst: 08-05-2014 12:21 Reageer met quote

Iets met toegevoegde E nummers is niet gewoon fruit. Gewoon fruit is gewoon puur fruit, dus zonder E nummer en niet in poedervorm. Of het nou slechte E nummers zijn is weer een ander verhaal. Volgens het boekje wat ik heb over E nummers zijn er 2 ingedeeld in groen (tot op heden als onschuldig beschouwde), nl de E570 en de siliciumdioxide (e551). De E572 is ingedeeld in oranje (hier bestaan tegenstrijdige wetenschappelijke analyses over)
Deze info haal ik ook maar uit een boekje hoor, je weet niet meer wat je wel en niet moet geloven over voeding

Groetjes cp
Koettie
BerichtGeplaatst: 08-05-2014 13:08 Reageer met quote

acai bessen krijg je niet puur, die rotten bijna zodra ze de grond raken. écht verse bessen krijg je daar niet van. Maar goed, bosbessen zijn net zo gezond hoor.
Index > Een gezonde levensstijl > Acai Bessen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring