Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Lipoom
Auteur Onderwerp: Lipoom
teunoo
BerichtGeplaatst: 12-01-2006 11:16 Reageer met quote

weet iemand ook of een lipoom goe of kwaad ardig kan zijn ?????
Gast
BerichtGeplaatst: 25-01-2006 23:07 Reageer met quote

lipoom is goedaardig anders heet het lipsarcarioom of zoiets.
Niels
GastBerichtGeplaatst: 26-01-2006 21:40 Reageer met quote

Inderdaad, een lipoom is per definitie goedaardig
tino
GastBerichtGeplaatst: 03-02-2006 13:58 Reageer met quote

Op 31-01-06, afgelopen week dus, ben ik met dezelfde vraag naar het VU-Medisch Centrum in A'dam geweest.
Daar vertelde de dermatoloog na overleg met collega, dat lipomen bijna altijd goedaardig zijn, maar in zeldzame gevallen ook kwaadaardig kunnen worden.
mpr
GastBerichtGeplaatst: 08-02-2006 20:54 Reageer met quote

Hoi iedereen ,


Bij mij is er vandag ook een lipoom opgemerkt door de huisarts .En die zei me dat dit goedaardig is en niet per defenitie moet verwijdert worden,enkel als je er hindr van hebt .Nu ben ik toch aan het overwegen om dit in een vroeg stadium te laten te verwjderen (bevindt zich op men rug ).Is deze ingreep moeilijk ?.


Groeten
lm
GastBerichtGeplaatst: 23-02-2006 14:00 Reageer met quote

dat wil ik ook graag weten...

groetjes, lm
Gast
BerichtGeplaatst: 23-02-2006 18:50 Reageer met quote

best eerst eens een echo laten doen om tot een juiste diagnose te komen.
Mischien is het een myoom ??
Dennis01
GastBerichtGeplaatst: 26-02-2006 10:07 Reageer met quote

Ik heb er ook een aantal in mijn rug (plm. 5cm) en onderarmen (plm. 2-3 cm).Mijn broer heeft ze op dezelfde plekken. Het zal dus ook wel met erfelijke aanleg te maken hebben.

Mijn broer heeft er een aantal uit zijn onderarm weg laten halen in het zkh. maar de littekens zijn volgens mij erger dan de lipomen zelf. Die zitten onderhuids en vallen veel minder op.

Ik zou ze alleen laten verwijderen als ze pijn doen.
Als ze pijn doen is dat het een teken dat ze mogelijk kwaadaardig zijn, maar ze kunnen ook tegen een zenuw drukken waardoor het lijkt alsof de lipoom gevoelig is maar dat de zenuw blijkt te zijn. Als ze verwijderd zijn worden ze altijd op gecontroleerd op evt. kwaardaardigheid.
Gast
BerichtGeplaatst: 22-03-2006 0:07 Reageer met quote

Een lipoom is een zogenaamde benigne tumor wat staat voor goedaardig. Een lipoom ontstaat op plaatsen waar vetweefsel aanwezig is en komt voornamelijk voor op de armen, (boven)benen, (onder)rug en buik.

Een lipoom is voor een groot te herkennen aan de "nootvormige bouw" en is met duim en wijsvinger makkelijk te bewegen.

Het verwijderen van een lipoom gaat snel en eenvoudig mits de lipoom daadwerkelijk ingekapseld is en dus niet is "vergroeid" met spierweefsel. Bij een ingekapselde lipoom wordt er een kleine snee gemaakt en wordt de lipoom als het ware uitgedrukt (vergelijkbaar met een puist). Het vliesje waarmee de lipoom aan de huid zit wordt geknipt en alles wordt direct met 1 (bij wond 1 cm) of 2 (bij wond 2 cm) hechtingen gehecht. Is de Lipoom echter "vergroeid" met spierweefsel dan zal deze "geschraapd" worden. Uiteindelijke met dezelfde wond als resultaat echter in de meeste gevallen is de huid gedurende het genezingsproces op deze plaatsen wel blauw. Het nadeel bij deze vorm van "verwijderen" is dat de kans aanwezig is dat op dezelfde plaats een nieuw lipoom zich kan vormen.

De chirurg bepaalt direct bij de operatie of het weefsel onderzocht moet worden. In de meeste gevallen is echter bij de eerste diagnose al duidelijk dat het om een lipoom gaat waarbij verder onderzoek ook niet nodig is daar deze goedaardig is.

Een lipoom kan niet uitgroeien tot een kwaadaardige tumor!

Verder, hoe kleiner de lipoom hoe kleiner het litteken. Twijfel dus over een mogelijke operatie niet te lang.

Mijn situatie: op 16 maart werden er bij mij 8 lipomen in beide armen verwijderd. Buiten de standaard "na operatie" pijn is het enkel de hechting die wat jeukt en trekt.
Gast
BerichtGeplaatst: 22-03-2006 0:09 Reageer met quote

Dennis01 schreef:

Als ze pijn doen is dat het een teken dat ze mogelijk kwaadaardig zijn


Absoluut niet waar. Een lipoom is altijd goedaardig! Een kwaadaardige tumor zal nimmer de naam lipoom hebben.
Gien
GastBerichtGeplaatst: 27-03-2006 13:28 Reageer met quote

Bij mij is vanmorgen door de huisarts ook een lipoom geconstateerd bovenop mijn schouderblad en laat deze binnenkort door een ingreep verwijderen. De lipoom zit n.l.
bovenop mijn schoudergewricht en ik ondervind nu hinder tijdens veel beweging met de arm of tijdens slapen.
Een lipoom is volgens mijn huisarts altijd goedaardig.
jvw
GastBerichtGeplaatst: 05-04-2006 17:22 Reageer met quote

Vorige week is er een echo gemaakt van mijn bovenbeen en vandaag kreeg ik te horen dat er een vrij grote lipoom zit die verwijderd moet worden Volgende week moet ik naar de chirurg. De huisarts kon mij niet vertellen of dit poliklinisch gebeurt en dmv plaatselijke verdoving of ruggeprik. Wie kan mij hier misschien iets meer over vertellen?
Mathijs
GastBerichtGeplaatst: 18-04-2006 14:46 Reageer met quote

De meeste lipomen worden met plaatseiljke verdoving weggehaald
Marthe14
GastBerichtGeplaatst: 15-05-2006 18:29 Reageer met quote

Ik heb een lipoom op de rug ter hoogte van mjn nek, dit al enkele jaren, de laatste tijd heb ik op die plaats altijd een branderig gevoel ofwel constant het gevoel van naaldenprikjes, ben deze namiddag naar de huidspecialiste geweest die een stukje weggenomen heeft, het is ook dichtgenaaid en steriel afgeplakt, mag me dus niet douchen tot volgende week woensdag, dan zal ze de uitslag hebben en mogen de draadjes er ook uit.... hopelijk is alles goed...
linsey&iris
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2006 10:35 Reageer met quote

wij op ons hoofd
bobbel
GastBerichtGeplaatst: 25-05-2006 1:38 Reageer met quote

ik heb een op mijn rug, net boven mijn bil
eigenlijk helemaal niet leuk dat er nu een bobbel zit

ik maak me geen zorgen over dat het misschien kwaad kan. mijn arts is daarover erg duidelijk. is goedaardig. Maar ja. Had ik eerst geen bobbel, heb ik nu wel een bobbel. Dat klopt toch niet. Voor mijn gevoel zit hij er pas drie dagen, maar voelt al zo groot als een duim Sad
Ik las dat ze heel groot konden worden. Zit ik natuurlijk niet op te wachten. Weet iemand of dat vaak gebeurt en hoe snel zo'n ding groeit?
En weet iemand ook waarom ik er een heb? Ik heb het nog nergens kunnen vinden.
vrm
GastBerichtGeplaatst: 05-06-2006 21:30 Reageer met quote

Ik heb veel kleine lipomen.
Zowel mijn grootmoeder langs vaders kant als mijn vader hebben ze.
Het is wellicht erfelijk, al is er weinig over bekend.
Mijn 2 broers hebben er geen.
Bij mij zitten ze voornamelijk rond de elleboog van mijn linkerarm. Net onder de biceps. En aan de onderzijde van mijn onderarmen. Daarnaast heb ik er nog een aantal op mijn buik, onderrug en in mijn liesstreek. Een vijftal zijn lichtjes zichtbaar. De meeste zijn kleiner dan 1 cm. Er zijn een paar lipomen die pijnlijk zijn als ik ze probeer te bewegen. Dat komt omdat ze vergroeid zitten met spierweefsel. Eigenlijk heb ik er absoluut geen last van en ik vind het ook niet lelijk. Ze zijn een onderdeel van mijn lichaam. Heel soms maak ik mij er zorgen over, maar elke keer als ik het een dokter vraag, dan zegt die dat lipomen absoluut onschadelijk zijn. De enige reden om ze weg te halen zijn als ze te groot zijn, te pijnlijk zijn of functioneel in de weg zitten. Zover ik weet groeien ze niet en heb ik ze volgens mij altijd al gehad. Zolang ik niet te mager sta, vallen die dingen nauwelijks op.
Ik weet dat ze bij sommige mensen soms kunnen groeien, een vriend van me had dat tijdens de middelbare school. Die kreeg er plots eentje in zijn polsgewricht. Die hebben ze dan ook weggehaald. Weghalen kan dus als je er last van hebt, er is wel kans dat het lipoom terug komt.
jeanet5
GastBerichtGeplaatst: 05-07-2006 12:33 Reageer met quote

ik zit helemaal onder de lipomen.. begon toen ik 14 was met 1 in mijn onderarm, later nog 1, maar verder geen last.. Nu poppen ze op als paddestoelen, ben geloof ik al 10 keer geopereerd, maar komen net zo hard weer terug.. de litteken verzameling die ik nu heb ben ik niet trots op en weet ook niet meer wat ik moet doen.. ze blijven komen.. Mijn armen tellen er nu ongeveer 20..

ik zoek me suf op het internet waar het mee te maken zou kunnen hebben.. Is het iets hormonaals.. mis ik een vitamine..

er is niets, helemaal niets te vinden..

zou er nooit onderzoek naar gedaan zijn?
Let op
GastBerichtGeplaatst: 08-07-2006 23:21 Reageer met quote

Hallo, Mijn naam is ron, en ook ik heb last van lipomen. er is steedsmeer te vinden over lipomen op het internet maar nog steeds te weinig, en voornamelijk alleen over snijden. niemand wil graag onder het mes, en iedereen die last van lipomen heeft wil er graag van af. Ik ook en ik heb me zelf een keer laten snijden. Met als gevolg twee lelijke littekens en ik zat twee weken met een ontstoken been. Er is nu hoop, er zijn twee nieuwe technieken:
1 weg laten spuiten met een eiwit.
2 weg laten halen m.b.v een of andere geluids golf (ong zo als niersteen vergruisen). het fijne weet ik er nog niet van af maar dat gaat komen. Ik heb samen met een bedrijf een website gehost die gaat over lipomen. en nu zoek ik mensen die meer willen vertelen over hun ervaring of hun klachten. ook zoek ik bedrijven die ons willen helpen en of ondersteunen(d.m.v reklame op de site). Zelf ga ik binnen kort de behandeling aan met het eiwit, en zal hier uitgebreid verslag van maken.

heb je dus info mail naar (tijdelijk adres) nukubu (aapestaartje) tiscali (punt) nl

Tevens weet ik dat ik geen mail adres mag plaatsen, dus sorry.
paulduin
GastBerichtGeplaatst: 09-07-2006 20:24 Reageer met quote

Ik heb wel ongeveer 50 lipomen. Ik heb er al heel veel weg laten halen, maar heb nu overal witte streepjes en er komen er steeds meer bij. Als er een methode is om ze zonder litteken weg te laten halen, dan hoor ik dat heel graag! Mijn huidarts stuurde me naar iemand die werkt met liposuctie, maar dat was niet mogelijk.
Index > Kanker > Lipoom
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring