Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > kaakpijn: tandheelkunde of KNOprobleem?
Auteur Onderwerp: kaakpijn: tandheelkunde of KNOprobleem?
pijnydolor
BerichtGeplaatst: 06-04-2014 22:33 Reageer met quote

Beste mensen hier,

Ik zit sinds vorige week zondag voor mijn studies in Spanje en blijf hier ook tot eind mei... nu heb ik sinds woensdag een heel lastig probleem.
Het begon als een enorme druk in mijn linkeronderkaak. Alsof al mijn tanden bij elkaar gedrukt werden. Heel mijn linkeronderkaak was heel pijnlijk, van aan mijn oor tot aan mijn kin. Ik ben 23, heb al 3 verstandskiezen, maar net die linksonder nog niet, dus dacht ik dat ik die misschien aan het krijgen was. Tijdens de nacht tussen woensdag en donderdag kon ik amper slapen van de pijn.
Intussen doet mijn hele linkeronderkaak nog altijd zo'n pijn, maar soms weet ik niet meer zeker of het nu door die verstandskies zou komen of niet (er is trouwens nog niets van die kies zichtbaar). Ik heb heel soms ook oorpijn (lichtjes), of last van mijn klier net onder mijn onderkaak, of van de aanhechting van mijn tong in mijn mond.

Dus nu begon ik te twijfelen: zou dit van een verstandskies kunnen komen? Of is dit eerder een ontsteking van mijn amandelen of iets anders?
De pijn zit dus enkel links...

Ik zou liefst niet naar de dokter gaan, gezien ik dus in Spanje zit en ik het al moeilijk heb om mijn last uit te leggen in het Nederlands, laat staan in het Spaans.

Weet iemand wat dit misschien zou kunnen zijn? EN moet ik hier echt mee naar de dokter?
Heeft iemand anders ook makkelijke remedietjes die zouden kunnen helpen?

Danku!
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 07-04-2014 0:30 Reageer met quote

Hallo Pijnydolor,
Dit zou een kaakontsteking kunnen zijn. Niet mee wachten, maar naar een tandarts gaan lijkt mij de beste optie. Die kan met een kaakfoto zien of 't inderdaad een ontsteking is en dan een antibioticum voorschrijven.
Sterkte en groet, Musje.
Meisje-B
BerichtGeplaatst: 07-04-2014 13:09 Reageer met quote

Het kan van de verstandskies komen. Zo ben ik ooit bij de huisartsenpost beland omdat ik dacht een oorontsteking te hebben wat een verstandskies die door kwam bleek te zijn. Uiteindelijk dikke 2 weken pijn gehad. Maar het kan ook heel goed een kaakontsteking zijn. Ik denk dat je inderdaad beter, zoals Musje zegt, naar de tandarts kan gaan want een kaakontsteking moet je niet mee rond blijven lopen.
Wendy van aken
BerichtGeplaatst: 10-06-2014 23:36 Reageer met quote

meestal krijg je kaakpijn als je snachts knarst . ik heb bij smilepartners nl waar ik een behandeling heb ondergaan een nachtprothese gekregen . deze helpt niet alleen bij knarsen maar zorgt er ook voor dat je je tanden kronen niet kapot knarst.
Index > Tandheelkunde > kaakpijn: tandheelkunde of KNOprobleem?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring