Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > moeten huisartsen en lokale ziekenhuizen alerter zijn?
Auteur Onderwerp: moeten huisartsen en lokale ziekenhuizen alerter zijn?
Jannek_
BerichtGeplaatst: 30-03-2014 19:45 Reageer met quote

Ervaren huisarts: "Onschuldig vetbultje in je been, kan geen kwaad. Wil je het echt weg laten halen?"
Bleek een kwaadaardige tumor te zijn.

De chirurg in het ziekenhuis, waar ik de uitslag ging halen: "ik heb de uitslag nog niet binnen, maar als het iets ernstigs was geweest hadden ze vast wel gebeld"

Dezelfde huisarts, ongeveer een jaar nadat de tumor was verwijderd: "vervelend bultje inderdaad in je oksel, ziet er onschuldig uit maar gezien je voorgeschiedenis.... ik snijd het er nu zelf even uit en stuur het naar het lab".

Uitslag van het lab: waarschijnlijk littekenweefsel van een vorige operatie. Ik was nooit eerder in de oksel geopereerd maar ach, het was weg dus ik hoefde me geen zorgen te maken.

Geruime tijd later, dezelfde huisartspraktijk, andere huisarts. Ik verloor in korte tijd veel gewicht en had een wekenlang durend hardnekkig kuchje dat af en toe ontaardde in flinke hoestbuien. Ondanks dat bekend was dat ik in het verleden een kwaadaardige tumor had gehad werd ik getest op coeliakie en schildklier. Uiteraard kwam er niets uit de tests en ook de medicijnen (fluimicil en maagzuurremmer) sloegen niet aan. Na drie keer geweest te zijn voor dezelfde nog steeds voortdurende hoest andere huisarts genomen.

Met opnieuw een verdachte bult op hetzelfde been die op de echo duidelijk te zien is naar het ziekenhuis.
Chirurg met 30 jaar ervaring: "dat het teruggekomen is bedoel je? op een andere plaats? nee johhhh, dat is ZO vreselijk zeldzaam! zou wel heel toevallig zijn, hoor!"
Dezelfde chirurg, na bloedprikken: "je bloed is schoon, dat stofje dat erin zit wanneer het foute boel is, dat zit er niet in! je hoeft je geen zorgen te maken!"
(Deze chirurg heeft maar 1 keer per week spreekuur dat snel vol zit, geen telefonisch spreekuur, en weken zijn intussen maanden geworden)

Naar één van de gespecialiseerde ziekenhuizen.
De tumor (in mijn geval een sarcoom) is inderdaad terug en er zijn (minieme) uitzaaiingen in de longen.

Zouden er geen uitzaaiingen zijn geweest wanneer er adequater was gereageerd? Daar is nu niet meer achter te komen. De kans was in elk geval kleiner geweest.

Tijd is nu eenmaal een belangrijke factor bij kanker.
Index > Kanker > moeten huisartsen en lokale ziekenhuizen alerter zijn?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring