Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Half verdoofde tong naar het verwijderen verstandskies
Auteur Onderwerp: Half verdoofde tong naar het verwijderen verstandskies
Toontje 1976
BerichtGeplaatst: 15-03-2014 16:02 Reageer met quote

Ik heb last van een 2/3 verdoofde tong!
Ik heb donderdag 13/4 mijn verstandskies links onder laten verwijderen deze zat goed scheef dus gedaan door een kaakchirurg. Mij is niets verteld over de risico's die dit met zich mee bracht.
Mijn verhaal:
Na het verdoven is de chirurg aan de gang gegaan. Hij gaf niet erg veel informatie van wat hij deed. De assistente zei wel af en toe wat. Er moest geboord worden zei ze nou dat ging met geweld grove boor en met zeer veel kracht. Plots voelde ik een heftige pijn en heel mijn lichaam spande zich aan. Was net als of er stroom op mijn kaak werd gezet. De pijn werd iets minder en toen hij zijn gereedschap uit mijn mond haalde. Heb ik hen verteld dat hij me pijn deed. Hij zei toen nog ff volhouden hij is er bijna uit. Vervolgens moest hij nog een paar keer terug met de boor om dat hij de tand er niet uit kreeg. Dit keer ging het met beleid. Maar ik was zo gespannen van die eerste pijn scheut dat ik helemaal verkrampte al hij met die boor aan kwam zetten. De pijn van die eerst keer boren was nog steeds aanwezig wel niet zo erg meer maar zat er nog wel. Na ongeveer 1 kwartier en 5 keer boren verder was de kies er uit. In hoeveel stukken hebben ze mij niet verteld. Nou hij was er dus uit ik blij kon ik mijn spanning eindelijk los laten. Hij zei dat de pijn scheut die ik had gevoelt was dat hij door het kaakbot schoot en wil mij graag over 2 weken terug zien. Hij verwachten dat er geen probleem van zou komen maar voor de zekerheid willen hij mij even terug zien.
Ik was lijk wit en beefde helemaal en het zweet droop van mijn gezicht. Lopen ging nog net maar daar was dan ook alles mee gezegd. Mocht van de assistente nog niet naar huis moest eerst in een aparte ruimte afkoelen. Ik kreeg een koelpak voor op mijn wang en ze zou regelmatig komen kijken of ik klaar was om naar huis te gaan. Na een uurtje mocht ik gaan.
Na een uurtje of 4 begon langzaam de verdoving uit te werken. Maar mijn tong bleef gevoel en smaakloos voor 2/3. De volgende ochtend ik nog steeds last van die verdoofde tong. Ik denk goede raad is duur dus bel naar het ziekenhuis. Ik meld dat ik nog last heb van mijn tong. En de assistent zegt heel nuchter Ooo dan hebben ze een zenuw beschadigt. Hij deed als of het de gewoonste zaak van de wereld was. Hij vroeg tintelt je tong wel. Dan komt het wel goed. Hij kon mij niet vertellen hoe lang maar omdat er wel een tinteling on zit moest ik me maar geen zorgen maken.
Nu ik op het net wat info heb opgezocht begrijp ik steeds meer wat er gebeurt is. De arts is dus met zijn boor door het bot gegaan en heeft daar bij de zenuw beschadigd. Gewoon erg lomp van hem zo als ik hier voor al zeg het ging de eerste boor poging erg lomp.
Nu heb ik gelezen dat het dus erg lang kan gaan duren voor dat het gevoel terug kan komen. Als het ├╝berhaupt nog wel terug gaat komen.
Ik vindt het echt een irritant gevoel dat je de helft niet meer voelt en ook geen smaak van hebt. Over 2 weken mag ik terug komen en dan ga ik vragen of hij zijn misser ook op papier durft te zetten. Ik vindt het erg lomp van hem. Voor de duidelijkheid er zijn van te voren foto's gemaakt! En nog gaat hij door het bot heen.
Medische misser? Ik vindt van wel

Heeft er recent iemand het zelfde mee gemaak?
May12345
BerichtGeplaatst: 16-10-2015 21:08 Reageer met quote

hey! ik heb nu precies hetzelfde... is het bij jou nog goedgekomen? Ik maak me zoveel zorgen... heb het sinds 3 dagen.. wil het gevoel in mijn tong weer terug. Ik hoop op een reactie.

Groetjes May
Index > Tandheelkunde > Half verdoofde tong naar het verwijderen verstandskies
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring