Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Medicijnen > Krijg (bijna) alle bijwerkingen die genoemd worden !
Auteur Onderwerp: Krijg (bijna) alle bijwerkingen die genoemd worden !
Tiidmasine
BerichtGeplaatst: 15-02-2014 4:58 Reageer met quote

Ik zit met een levensgroot probleem: van zowat alle medicijnen die ik slik en geslikt heb krijg ik de bijwerkingen "voor mijn kiezen" inclusief de zeldzame.

Openhartoperatie gehad mei 2013. Had toen al veel vocht in benen en achter longen (ader is uit mijn arm gehaald) Al dat vocht (kwam ik achter lagen aan de bijwerking van de bloeddrukverlagende medicijnen zoals amlodipine. Mee gestopt en het vocht verdween als sneeuw voor de zon.

Vanaf dat moment heb ik een vrijwel constante bloeddruk van 190/120 wat natuurlijk veel te hoog is.
Op dit moment gebruik ik jubilant losartan-kalium 100mg per dag en metoprololsuc. 100mg per dag. Beide medicijnen worden de bijwerkingen ondervonden die de kwaliteit van leven sterk aantasten.

Er is inmiddels zowel door huisarts, cardioloog en internist naar een betere oplossing gezocht maar tot nu toe alleen met resultaat dat de bijwerkingen weer de overhand kregen. (Ben zelfs merk gevoelig: iets met hulpstoffen ?) Zo leverde b.v. het verdubbelen van de doses metoprolol het resultaat dat ik er behoorlijk ziek van werd (zelfde soort verschijnselen als b.v. statines geven) Heb dat met 100mg wel wat minder.

Het kan toch niet zo zijn dat medicatie voor een bepaalde kwaal aan de ene kant doet wat het zou moeten doen en aan de andere kant door de bijwerkingen de kwaliteit van leven verziekt ?

En voor wie denkt dat het alleen maar om de genoemde medicijnen gaat heeft het mis. Heb diabetes (type 2): Verdraag alleen enigszins metformine hcl Andere merken betekenen onherroepelijk diarree. Het anti schimmel middel lamisil molde mijn smaak voor enkele maanden. Statines maakten me invalide.

Ben een beetje ten einde raad.
petra22
BerichtGeplaatst: 15-02-2014 12:40 Reageer met quote

Ik krijg ook bijna altijd alle bijwerkingen. Van de drie medicijnen slik ik er nu nog maar ééntje, de rest teveel bijwerkingen
Tiidmasine
BerichtGeplaatst: 15-02-2014 23:47 Reageer met quote

De vraag is dan: moet je alle ellende van de bijwerkingen dan maar accepteren of zijn er nog andere (verantwoorde) wegen te bewandelen ? Een bloeddruk van 190/120 kan op termijn minder prettige gevolgen hebben. Normaliter ga ik voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Aan de andere kant vind ik begin 60 nog iets te vroeg om de ogen voorgoed te sluiten. (Want ik zou/zal nooit kunnen accepteren de resterende tijd van derden afhankelijk te moeten zijn. In de zin van een verzorgingstehuis b.v. )

petra22 schreef:
Ik krijg ook bijna altijd alle bijwerkingen. Van de drie medicijnen slik ik er nu nog maar ééntje, de rest teveel bijwerkingen


Kun je echt zonder die medicatie of heb je b.v. alternatieven ?
petra22
BerichtGeplaatst: 16-02-2014 9:56 Reageer met quote

Mijn harttabletten slik ik gewoon, daar kan ik tegen. De statines vertik ik te slikken. Overal pijn, de hele dag in bed liggen omdat ik te slap was om op te staan, en ik werd vergeetachtig. ik ben daar mee gestopt en de bijwerkingen zijn weg.Ik heb een erfelijke te hoge cholesterol, ik slik nu visolie van de apotheek, er zit omega3 vetzuren en vitamine E in. Ik heb mijn eten aangepast, maar één keer per week vlees de rest kip of vis.Mijn bloeddrukpillen ook meegestopt.Ik had altijd te lage bloeddruk opeens hoge bloeddruk, dat werd weer lager, dus dat hoefde niet meer. Had ik ook bijwerkingen van. Ik eet zoutarm, ben afgevallen en probeer minder te stressen. Maar bloeddruk 190/120 is veel te hoog, daar zal je wat voor moeten slikken. ik ga morgen naar de cardioloog en hoor wel hoe het er mee staat. Maar of ik nou oogdruppels of een antibioticakuur krijg, ik krijg meestal alle bijwerkingen. Ik ben ook begin 60. Verder ook allergisch voor een boel eten en drinken, die eet ik ook niet meer
Tiidmasine
BerichtGeplaatst: 16-02-2014 21:30 Reageer met quote

Statines is inderdaad een ramp. Een paar jaar geleden is daar ook al een artikel aan gewijd door een grote Engelse krant. Het bleek dat de bijwerkingen (die je ook al noemde) meer dan gemiddeld voorkwamen.
Mijn cholesterol is trouwens ook erfelijk te hoog. Ik weiger zelfs maar de metingen: wat niet weet wat niet deert.

Ik weet niet wat je onder "harttabletten" verstaat. Ik gebruik cardio aspirine (daar heb ik geen last van) De betablokker wel zoals ik al schreef. Via dit forum weet ik ook waarom en dat kaart ik binnenkort bij de cardioloog aan: ik kreeg vroeger Selokeen waar ik eigenlijk geen last van had. Wegens de "kosten" moest dat zo nodig worden gewijzigd in metoprololsuccinaat. Dat wil ik dus gewijzigd zien in metoprololtartraat !! (Heeft niet al die ellendige bijwerkingen)
Slik dus ook losartan-kalium waar ik veel bijwerkingen van ondervindt. Wil daar graag ook iets anders voor. Vraag is alleen of dat er wel is.......
petra22
BerichtGeplaatst: 16-02-2014 22:13 Reageer met quote

Ik slik voor mijn hart Sotalol, en ik had voor mijn bloeddruk Micardis. Ik heb last van hartritmestoornissen.
Tiidmasine
BerichtGeplaatst: 16-02-2014 22:36 Reageer met quote

Dank voor reactie. Ik heb geen hartritmestoornis. Dat is dus voor mij (begrijp me niet verkeerd) niet van belang. Mijn hart lijkt na de bypasses weer prima in orde. Dat tweede middel Micardis mogelijk wel ! Ik ga eens even uitzoeken op de site van Lareb wat ik daar mee kan (of niet) Heb ik weer gespreksstof bij de internist......

De bloeddruk is mede zo hoog door het overvloedig drinken van zoethoutthee. Daardoor was o.a. mijn kalium te laag. De internist had me er niet naar gevraagd. Achteraf verbaasde deze over die thee omdat blijkbaar alleen maar vrouwen dat veel gebruiken....

Omdat ik een case op het internet had gevonden over een patient die dat ook deed (alleen die meldde dat niet). Het geeft de verschijnselen van het Conn syndroom (Bijnieren)

Heb even de bijsluiter gelezen (Micardis). De bijwerkingen liegen er niet om. Een deel van de genoemde heb ik al zoals pijnlijke spieren en gewrichten. Volgens mij valt Micardis in dezelfde groep medicijnen als de door mij genoemde Losartankalium. (Als ik het mis zou hebben graag corrigeren)
petra22
BerichtGeplaatst: 17-02-2014 8:13 Reageer met quote

De Micardis viel bij mij wel mee, had het meeste last van simvastatine.
Als ik thee drink dan drink ik rooibosthee, ik drink bijna geen koffie meer.Ik heb een keer koffie met appeltaart in een restaurant gehad en lag gelijk met een hartritmestoornis in het ziekenhuis.Jij hebt diabetes en dan is cola ook helemaal niet goed. Mijn zoon heeft ook diabetes ik zal eens vragen welke medicijnen hij heeft..
Ik moet uitkijken met venkel,drop,chocolade,kaneel,nootmuskaat,anijs,kerry,kruidnagel,zwarte peper,carnaubawas(glansmiddel in snoep,E621,tomaten,spinazie,varkensvlees,ananas,zoethoutwortel zit ook in drop. Ik eet wel elke dag een schaaltje blauwe bessen. In de zomer verse in de winter uit de diepvries
petra22
BerichtGeplaatst: 17-02-2014 12:31 Reageer met quote

Waar ik totaal niet tegen kan is drank, daar krijg ik gelijk een hartritmestoornis van
Tiidmasine
BerichtGeplaatst: 17-02-2014 22:16 Reageer met quote

Alcohol gebruik ik al vele jaren niet meer vanwege de de oxycodon. (Daar gebruik ik 2 x 10mg van per dag) vanwege een z.g.a. inoperabele chronische hernia en ischias.

Voor ik het vergeet: ik reageer meestal alleen in de avond of nacht omdat we een afwijkend dagritme hebben.

Koffie nuttig ik 2 x per dag 1 kop. Thee: nu alleen Engelse melange. Smaakjesthee anders dan zoethout vind ik niet lekker.
Cola drink ik wel maar geen coca of pepsi en uiteraard altijd de light versie. Als zoetstof gebruik ik al jaren Stevia. Gebruik natrium met mate. Gebruik Lo Salt een mengsel van natrium en kalium. Uitsluitend zeer mager vlees (alleen varkens en rund) of vis.
Allergisch (in extreme vorm) ben ik voor geurstoffen. Daarnaast nog atopisch eczeem.
Diabetisch (Type 2) vanaf 1999. Heb het tot nu toe op pillen kunnen sturen en dieet natuurlijk. Medicatie Glyclazide en Metformine (Beide 3 x 1 per dag) Metformine uitsluitend van HCL anders doe ik dagelijks de Formule 1............
Index > Medicijnen > Krijg (bijna) alle bijwerkingen die genoemd worden !
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring