Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > Ben ik zwanger
Auteur Onderwerp: Ben ik zwanger
nina12345
BerichtGeplaatst: 13-01-2014 14:54 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 19 jaar en heb nu bijna 4 maanden een relatie. Bij de start van mijn relatie moest ik van mij moeder meteen de pil nemen en heb dit ook gedaan. Na 3 maanden hebben we voor de eerste keer seks gehad en ondertussen hebben we het al meerdere keren gedaan. Ik heb mijn pil ongeveer 3-4 keer ' s avonds vergeten te nemen en nam die toen ' s ochtends maar dit gebeurde nooit rond de periode dat ik seks gehad heb toen ik seks had nam ik mijn pil steeds s' avonds rond 21 uur.

Nu ben ik in mijn stopweek. Donderdag nam ik mijn laatste pil. Doordat dit mijn eerste relatie is en het mijn eerste keer was, was ik steeds bang dat ik misschien zwanger zou raken. Nu na 4 dagen heb ik nog steeds mijn menstruatie niet! Ik herinner mij wel nog dat dit de vorige maand ook een aantal dagen duurde.
Maar ik merk dat ik meer moet plassen en normaal heb ik de dagen voor mijn menstruatie al veel pijn en dit is nu anders ik voel wel pijn maar het is minder. Normaal voel ik pijn in mijn onderbuik en rug. Maar nu is de pijn alleen in mijn onderbuik. Ik ben toch wel bang dat ik misschien zwanger zou zijn, of zijn het misschien toch mijn menstruatie die eraan komen? Ik heb momenteel examen en ik kan aan niets anders denken en hoop steeds dat ik mijn menstruatie zal krijgen.

Wat denken jullie ?
Koettie
BerichtGeplaatst: 13-01-2014 17:56 Reageer met quote

Dat je de pil moet slikken zoals ie bedoelt is. Je wil niet zwanger worden maar je neemt de pil niet correct, dat is nogal krom. Als je een pil vergeet en je neemt die de volgende dag (dus 2 tegelijk) blijf je veilig. Maar dat kan je niet 3x per week doen ofzo. Dat je de pil goed nam rond de tijd dat je seks had maakt dan niet uit, de pil werkt niet zo dat als je hem goed inneemt op dag van seks dat het opeens werkt, je moet gewoon dagelijks goed slikken. Geen idee of je onveilig was want weet niet hoevaak je de pil vergat.

Verder, de stopweek duurt 7 dagen. Je hebt dus nog 3.5 dag om ongesteld te worden. Áls je niet ongesteld wordt, wel weer beginnen anders ben je onveilig. Dus wel slikken, en een zwangerschapstest. Ik raad je aan om een wekker of alarm te zetten voor je pil. Ook kan je hem beter in de ochtend nemen, dan heb je nog de hele dag om hem te slikken als je het vergeet en verlies je niet een hele nacht.

En ben ik zwanger... Die vraag kan niemand beantwoorden natuurlijk. Betere vraag is "Is er kans op zwangerschap?"
Index > Zwangerschaps Geklets > Ben ik zwanger
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring