Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > osteomyelitis
Auteur Onderwerp: osteomyelitis
trudy
BerichtGeplaatst: 23-01-2007 2:20 Reageer met quote

Hoi Liannes,een goed bericht dus.
Fijn dat de bacterie goed te behandelen is.
Ik hoop dat de gentakralen goed hun werk zullen doen en snel resultaat geven.
Heel veel sterkte de komede tijd
Groetjes Trudy
liannes
GastBerichtGeplaatst: 05-02-2007 10:35 Reageer met quote

Hallo allemaal
Nou mijn zoon heeft de 2de ok achter de rug.Was niet zo pijnlijk als de eerste.13 feb weer een ok en de 27ste nog een.Het ziet er positief uit zegt de docter.
Maar ze hebben veel bot weg gehaald.Hij zou 6 weken moeten blijven maar hij is thuis met antibioticakasje.Hij kan ook lopen en is 4,2 kilo aangekomen gelukkig.Hij ziet er al weer beter uit gelukkig.We wachten maar af maar het gaat stukken beter.Ik hoop dat ieder die hier schrijft het ook goed gaat.groetjes liannes
trudy
BerichtGeplaatst: 05-02-2007 12:18 Reageer met quote

Hoi Liannes, wat fijn dat het goed gaat en hij thuis is!
Ik hoop dat de komende operaties ook goed zullen verlopen.
Zelf heb ik na 4 behandelingen op de pijnpoli nu eindelijk resultaat en is de pijn nu goed te doen.
Eindelijk kan ik de ms contin de meeste tijd laten liggen en als ik het al gebruik heeft dat meer met mijn nek te maken waar hoogstwaarschijnlijk littekenweefsel de oorzaak ik is van mijn klachten.
Ook daar krijg ik met ingang van half februari pijnbestrijding voor.
Groetjes Trudy
liannes
GastBerichtGeplaatst: 13-02-2007 9:11 Reageer met quote

hoi trudy fijn voor je dat het beter met je gaat.
Wat is ms contin eigenlijk?.Wij gaan zo weer naar het
ziekenhuis 3de ok vandaag.Maar als alles maar goed komt toch.We hopen natuurlijk gentakralen eruit
we wachten maar af.Het gaat best goed met mijn zoon.
Hij heeft weer overal zin in eet weer goed.Ik zie hem gewoon bekomen.Vandaag uitslag van stukje bot wat ze hebben opgestuurd?.Groetjes allemaal liannes
trudy
BerichtGeplaatst: 13-02-2007 14:34 Reageer met quote

Ms contin is een morfine sulfaat, een hele sterkte pijnstiller dus
Ik heb geen idee waarom dat stukje bot opgestuurt is.
Misschien om zeker te zijn van de soort bacterie?
Groetjes en weer heel veel sterkte toegewenst voor vandaag en de komende tijd
Trudy
liannes
GastBerichtGeplaatst: 14-02-2007 10:46 Reageer met quote

hoi trudy
Zo dat is zeker zware pijnstilling van je.Hoop dat het goed komt voor je.Bij mijn zoon zijn de kralen eruit gehaald en spons voor ingezet.Dit is voorlopig de laatste operatie zei de docter.De uitslag van het bot wees uit dat het onstoken was.Inderdaad wouden ze kijken of er geen andere bacterien in zaten zodat ze niets over het hoofd zouden zien.Ze hebben ook nog boven de knie geboord.Vandaag eens kijken of hij kan lopen want dat was de vorige keer ook al de dag erna.En weer 1 kilo aangekomen in totaal 5.2 kilo in 4 weken goed he.Nou ga ik maar weer eens naar het zh toe.
Groetjes liannes en jij ook heel veel sterkte toegewenst
essen
GastBerichtGeplaatst: 28-02-2007 16:21 Reageer met quote

Ik ben een vrouw van rond de zestig. Eind 1996 werd ik verdacht van een maligne bottumor aan mijn rechter bovenbeen. Drie naaldbiopsies en een open biopsie brachten de "verlossende woorden": chronische scleroserende subperiostale osteomyelitis.

Hierna bleef ik met een gigantisch pijnprobleem zitten. In 2000 -weer- een biopsie om te zien of er een bacterie aanwezig was, maar de kweken waren negatief. Inmiddels was mijn sclerose (goedaardige botwoekering) zo'n 15 cm. De bloedwaardes -alkalische fosfatase en calcium- waren sterk verhoogd en ik kreeg eens in de drie maanden een infuus APD om de sclerose te stoppen. Botopbouw- en afbraak normaliseerden zich weer.

De pijn is momenteel zo onhoudbaar dat ik ten einde raad ben. Ik ken het hele arsenaal aan pijnstillers. De "gewone" pijnstillers (paracetamol etc.) helpen niet. Zelfs de morfine-achtige bieden in mijn geval geen soelaas. De enige waar ik echt baat bij heb is de Diclofenac-zetpil. Helaas beginnen maag en vooral darmen ernstig op te spelen, zodanig dat bij een recentelijk darmonderzoek de colon er zeer geirriteerd uitzag (alsof daar de mazelen was). Het middel is bijna ernstiger dan de kwaal. Ik vrees dat ik t.z.t. aan de pijnstillers zal bezwijken.

Een opvallend fenomeen: indien er elders in het lichaam iets anders optreedt (bijv. een pijnlijke ontsteking), is de pijn in het been opmerkelijk minder (of zelfs bijna verdwenen!). Als leek zou ik kunnen bedenken dat er toch "iets" zou moeten zijn wat het "systeem" zou kunnen beduvelen.

Van de pijnpoli kreeg ik een tens. Deze helpt soms wel en soms niet. De illusie dat de osteomyelitis ooit zal genezen heb ik niet, maar wellicht weet iemand een pijnstillend "tovermiddel"?!

Met vriendelijke groet,
Es
emailadres: **********

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
trudy
BerichtGeplaatst: 28-02-2007 17:48 Reageer met quote

Hoi ELs,ik weet niet bij welke pijn poli jij loopt.
Ik ben in behandeling bij de pijnpoli in Sliedrecht en krijg radio frequente laesie voor mijn pijnklachten.
De laatste behandeling is uiteindelijk aangeslagen en ik ben 3 maanden zonder noemenswaardige pijn in het aangedane gebied geweest.
Helaas komt de pijn weer terug en zal ik toch weer voor een behandeling terug moeten.
Misschien moet je eens vragen of je in aanmerking komt voor een zenuwblokkade,of een blokkade op de manier zoals ik hem krijg.
Heel veel sterkte
Groetjes Trudy
toppertje4
BerichtGeplaatst: 19-03-2007 15:33 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben via via op deze site terecht gekomen!
Ik heb een dochtertje van 7 weken met waarschijnlijk een botontsteking/gewrichtsontsteking aan haar enkeltje veroorzaakt door de streptokok b bacterie!
Ze ligt nu 16 dagen in het ziekenhuis en krijgt antibiotica via het infuus!Er is tot nu toe weinig verbetering te zien aan haar enkeltje!
T is tot nu toe allemaal heel vaag want het komt zelden voor dat een baby een botontsteking heeft,De kinderartsen weten er dus ook niet zoveel raad mee!Ze heeft een botscan gehad en er zijn foto's gemaakt!Op de botscan is niet goed te zien of er nu wel of niet een onsteking in haar enkeltje zit(dat was in de eerste week dat ze in het ziekenhuis lag)!IZe controleren regelmatig de waarden van haar bloed,maar die zijn vanaf het begin af aan gewoon normaal geweest,dat schijnt zo te kunnen bij baby's,dus daar worden ze ook niet veel wijzer van!Vandaag maken ze een echo van haar enkeltje,dus we hopen dat er nu toch iets meer duidelijkheid komt!En ze gaan er een orthopedisch chirurg bij betrekken!Ze hebben gezegd dat ze er waarschijnlijk niks aan overhoud,ik moet het nog maar zien,maar ik hoop in elk geval van niet!
Ik ben dus eigenlijk benieuwd naar hoelang het gemiddeld duurt voor zoiets genezen is??????(zal sowieso per mens verschillend zijn denk ik)En wat we eventueel kunnen verwachten nog???

Groetjes Toppertje4
Yunalesca
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2007 20:33 Reageer met quote

Hoi Toppertje,

Allereerst vreselijk dat jullie dit met jullie dochter moeten mee maken.

Ik zelf heb ook als baby botonsteking gehad, ik was toen een half jaar oud en heeft geduurt tot ik anderhalf was.

Ik had het in mijn middelvinger, toen in mn voet, in de achterkant van mijn hoofd en mijn knieen.

Omdat ook bij mij de dokters niet wisten wat te doen hebben ze me vol gepomt met elke antibiotica die ze maar konden vinden.

Nu, 21 jaar later, ondervindt ik nog steeds problemen;
mijn afweersysteem is slecht, en als ik antibiotica moet krijgen, ben ik vaak 3 kuren verder voordat het echt effect heeft.

ook mijn botten zijn slecht, ik heb vaak pijn aan mijn voet. door mijn voet en knieen is sporten al vaak niet te doen en ik draag om mijn vinger een speciale brace om tegen te gaan dat mijn gewricht (die ernstig misvormt is, maar gelukkig wel beweegbaar) niet verder aftakeld...

Ik hoop echt dat jullie dochter er niets aan over houdt, ik weet hoe t is om er mee te leven... gelukkig zijn er veeeeel ergere dingen maar t belemmerd wel, en ook als ouder brengt t veel pijn en ellende mee om je kind ziek te zien en pijn te zien hebben.

Ik wens jullie heel echt heel erg veel sterkte.

Yunalesca
toppertje
GastBerichtGeplaatst: 26-03-2007 21:04 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie!
Het lijkt de goeie kant op te gaan,ze krijgt nu een drankje!Ze beweegt haar enkeltje weer en ziet r bijna normaal uit!maar ze ligt nog steeds in het ziekenhuis,ze is nu helaas geveld met het rs virus!Ze had anders vandaag naar huis gemogen,maar nu moet ze nog blijven vanwege dat rs virus!Hopelijk knapt ze daar gauw weer van op zodat ze snel naar huis!

Groetjes toppertje
Yunalesca
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2007 17:42 Reageer met quote

Fijn om te horen dat het nu zoveel beter gaat! Wat voor drankje heeft ze gekregen als ik vragen mag?

Wel vervelend van dat virus maar dat gaat vast snel over...

Beterschap voor jullie dochter

Yunalesca
liannes
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2007 19:27 Reageer met quote

ha
liannes
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2007 19:34 Reageer met quote

Hoi allemaal
Ik heb hier al meer geschreven en wou laten weten dat het goed gaat met mijn zoon.Hij heeft 3 operaties gehad aan zijn bovenbeen.Heel zijn bovenbeen is uitgehold.2 keer gentakralen gehad en de laatste keer spons.10 weken lang antibiotica via een pompje gehad.Nu nog een kuur van 6 weken antibiotica pillen.Hij woog in januarie 45,8 kilo en nu 57 kilo.De bloeduitslag was ook goed.De docter heeft ons wel verteld dat het bij meer dan de helft weer terug komt.Mijn zoon is geholpen door docter plat in het jeroen Bosch ziekenhuis in den bosch.Nou maar hopen dat het weg blijft.Ik wens alle andere ook veel sterkte toe.
elinetje
GastBerichtGeplaatst: 23-05-2007 19:32 Reageer met quote

hallo allemaal

ik kwam toevallig op deze site terrecht ikzelf heb geen botontsteking maar ik heb een relatie en mijn vriend heeft dit wel in zijn linkerbovenbeen hij is op zijn 14geopereerd geweest en men heeft geen kweek kunnen nemen antibiotica helpt niet hij kan enkel de pijn wat verlichten met pijnstillers (hij is nu21j) maar door de vele pijnstillers krijgt hij nu ook maagproblemen.hij heeft nu een afspraak in de pijnkliniek.jullie spreken over gentakralen wat zijn dat?ik weet niet hoe de pijn voelt ik weet wel dat het lastig is om er mee om te gaan en er mee te leven zowel voor hem als voor mij
ik lees wel enkele possitieve berichten hier, wij krijgen hier enkel de optie amputatie als hij van de pijn afwil.Komen we dan eens beter naar nederland want hier in belgie kunnen ze totaal niets meer doen voor ons ze zeggen alleen dat we moeten hopen dat het plots weer weggaat zoals het gekomen is.
trudy
BerichtGeplaatst: 23-05-2007 20:08 Reageer met quote

Hoi Elinetje,gentakralen stoppen ze in de wond.
Het is een soort antibiotica dacht ik?
Ik vind het een beetje vreemd dat ze hem niet verder kunnen helpen.
Waarom dan die amputatie?Welke garantie geven ze dat dan de pijn weg is en je geen last krijgt van fantoompijn?
Het zou bij mij al heel moeilijk zijn (bekkenkam),de pijn is er bij mij ook nog steeds,maar ik loop bij de pijnpoli en de laatste behandeling heeft zeker 3 maanden geholpen.
Helaas is de pijn weer terug en slik weer net als voor heen ms contin en paracetamol codeine.
Een specialist op dit gebied zit in het academisch ziekenhuis in maastricht en heet dr Walenkamp,misschien is dat nog een optie voor jou vriend.
Heel veel sterkte toegewenst.
Groetjes Trudy
elinetje
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2007 13:58 Reageer met quote

hoi trudy,
men spreekt in de eerste plaats van een bottransplantatie maar als deze niet lukt moet men amputeren en mijn vriend wil deze optie zeker niet proberen we hebben nog zoveel dromen die we willen waar maken.Vrijdag moeten we naar de pijnkliniek en gaan we horen wat voor behandeling ze kunnen geven omde pijn iets dragelijker te maken. Mijn vriend slikt momenteel dafalgan, voltaren, apranax.Wat voor behandeling hebben ze dan wel gedaan bij jou dat de pijn 3maand is weggebleven?
alvast bedankt voor de reactie en ik wens jou ook veel sterkte toe
groetjes Eline
moedersylvia
BerichtGeplaatst: 20-01-2008 15:03 Reageer met quote

Ik ben nieuwe hier op dit forum, er is bij mij een beenmergontsteking (botontsteking) in mijn bortstbeen geconstateerd. Alles wat ik tot nu toe lees gaat over botontstekingen in de bovenbenen. Weet iemand iets over een ontsteking bij het borstbeen? Ik heb een heel verhaal geschreven over mijn ziekteverloop op de actieve onderwerpen onder osteomyelitis.
Tijsm
BerichtGeplaatst: 06-10-2008 23:18 Reageer met quote

Hej Allemaal,
Mn naam is Tijs en ik lig nu in pellenberg te leuven in Belgiƫ. Ik heb me laten opereren voor een botinfectie hier en ze hebben een stukje van mn bot uitgehold om het proper te maken. Nu lig ik hier al 3 weken en moet er nog 3 weke gaan.. Ze hebben gezegd dat ik 6 maanden niet mag sporten. ik accepteer dit maar ik zou graag terug kunnen sporten.. Wat is jullie ervaring hiermee? Mn ontstekingprocent in mn bloed was 78 en nu 28. Hopelijk komt alles goed.. Vragen? Laat maar weten.
En ik raad jullie dit ziekenhuis aan,zeer goede dokters!
Groetjes
silfra
BerichtGeplaatst: 29-10-2008 22:10 Reageer met quote

Hey Tijs, ik heb ook in Pellenberg gelegen deze zomer. Was geopereerd en heb dan een MRSA-infectie opgelopen. Ben dan nog 3 keer geopereerd en heb er 7 weken gelegen. Nu denken ze ook aan een botinfectie, morgen moet ik opnieuw naar pellenberg. Mijn ontstekingspercentage was over de 400, nu nog maar 27
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > osteomyelitis
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring