Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > osteomyelitis
Auteur Onderwerp: osteomyelitis
biker
BerichtGeplaatst: 09-01-2006 18:43 Reageer met quote

Zijn er mensen die last hebben van osteomyelitis (botontsteking)? Deze diagnose is bij mij gesteld in mijn bovenbeen. Ik ben reeds geopereerd en het bot is op de plek van de "ontsteking" uitgeholt, maar uit de kweek is geen bacterie naar voren gekomen, wat nu? Wellicht kan iemand mij hier (uit ervaring) meer over vertellen en wellicht is er iemand op de hoogte van een ziekenhuis die hierin gespecialiseerd is.
trudy
BerichtGeplaatst: 09-01-2006 18:59 Reageer met quote

Hoi ik weet niet of ik je helpen,
Ik heb in 2004 een botontsteking op gelopen in mijn bekkenkam, deze is weggehaald en daarna nog een keer (bij mij was in de kweek wel de bacterie aanwezig).
De wond is na 8 maanden gesloten maar de pijn blijft even hevig aanwezig.
Bij mij hebben ze in eerste instantie vermeld bij een andere arts dat als je eenmaal een botontsteking hebt gehad dit nooit meer echt weggaat en blijft sluimeren om op zijn tijd terug te komen.
Dit heb ik voorgelegd bij de arts die mij geopereerd had die dit van tafel veegde en zei dat de pijn bij afkomstig is van het botvlies wat niet meer sluit.
Ik heb een aanvraag lopen bij de pijnpoli om deze pijn op een andere manier te bestrijden dan nu het geval is.
Ook bij mij is de ontsteking op dit moment niet te traceren.
Ik dacht dat de tweede optie die ik hierboven vermeld heb op mij van toepassing was,totdat ik de verwijsbrief van de pijnpoli onder ogen kreeg en dit werd vermeld als nu nog bestaand.
Ik heb gehoord dat er een goede specialist in het ziekenhuis van maastricht moet zitten een naam weet ik niet meer.
Groetjes Trudy
Gast
BerichtGeplaatst: 09-01-2006 19:50 Reageer met quote

Dank je wel voor je nformatie. Ik heb al veel gesurfd op het net en ben daar de naam van Dr. Walenkamp tegengekomen die volgens mij wel veel van ontstekingen af weet. Ook de Maartenskliniek schijnt goed aangeschreven te zijn. Succes met de pijnbestrijding!! Als er nog meer mensen zijn met info dan hoor ik dat graag.
biker
BerichtGeplaatst: 09-01-2006 19:54 Reageer met quote

Ik was me net vergeten aan te melden vandaar dat ik als gast te boek stond. Die verklaring van dat botvlies komt mij een beetje vreemd over. Dat wil dan dus zeggen dat die pijn ook blijft bij mensen die iets hebben gebroken...
trudy
BerichtGeplaatst: 09-01-2006 21:13 Reageer met quote

Dr Walenkamp ja die is het.
Ja ik was echt zijn naam kwijt
en hoe het nou precies in elkaar zit weet ook ik niet, ik heb hier al eens een vraag over gesteld maar geen antwoord gekregen,dus misschien weten ze het niet?
Groetjes en sterkte verder
Trudy
biker
BerichtGeplaatst: 23-01-2006 10:35 Reageer met quote

Zijn er nog meerdere mensen die iets over dit onderwerp kunnen vertellen? Of iemand die dit ook heeft, ik hoor het graag.
Gast
BerichtGeplaatst: 24-04-2006 7:38 Reageer met quote

Hoi,

Een beetje laat bericht, maar las net de berichtjes over botontstekingen. Ik ben in 2000 3 keer geopereerd aan mijn bovenbeen, omdat ik een botontsteking had. Hier zijn heel wat onderzoeken aan voorafgegaan, omdat ze eerst dachten dat ik een tumor daar had. De waarden in mijn bloed wezen namelijk niet op een ontsteking. Ik ben eerst onder ehandeling geweest in Haarlem en later in Amsterdam in het OLVG. Daar was een arts, die het risico heeft genomen om een botboring te doen en daar kwam dus uit dat het een ontsteking was. Bij mij zijn 2 keer gentakralen ingebracht en ben er nu helemaal vanaf, maar moet wel zeggen, dat ik af en toe nog wel eens wat voel en mijn weerstand door alle antibiotica heeeel laag is. De artsen die mij toen geholpen hebben zijn nu allemaal met pensioen en in Leiden schijnt een botcommissie te zitten, die daar gespecialiseerd zijn, maar namen weet ik niet.
In ieder geval heel veel sterkte.
Arie Jan
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2006 23:07 Reageer met quote

Beste mensen,

Ik heb zojuist een bericht geschreven op de vraag die ik las van Trudy. Ik ben destijds behandeld door dr. Ronday in het LUMC in Leiden. Die werkte toen bij de afdeling reumatologie. Voor meer hierover lees dan even mijn bericht n.a.v. de vraag van Trudy.
Na mijn operatie heb ik helemaal geen last meer gehad van pijnen.

M.v.g. Arie Jan
katteke
GastBerichtGeplaatst: 25-06-2006 11:34 Reageer met quote

Dag,
Onze dochter van 11jaar heeft al een jaar last van chronische osteomyelitis van Garré. Het bot in haar rechterbovenbeen blijft pijn doen. Vooral 's avonds en 's nachts is de pijn erg hevig. Er is helemaal niks aan te doen. Geen behandeling, enkel pijnstiller bij pijn. Maar dat is ook moeilijk, want als je kind alle dagen pijnstillers moet nemen??? Heeft er iemand tips?
Bij haar dachten ze eerst ook aan een bottumor, maar gelukkig was het dat niet.
Maar ook met dit is moeilijk om te gaan, ook omdat wij haar niet kunnen helpen bij haar strijd met de pijn.
Groetjes!
Bleke Lena
BerichtGeplaatst: 25-06-2006 11:44 Reageer met quote

Ik hoop vanharte dat je dit nog leest en me een antwoordje kan sturen...
Bleke Lena
BerichtGeplaatst: 25-06-2006 11:45 Reageer met quote

Oh ja, ik ben dezelfde persoon als 'Gast-Katteke'. Ik had niet onmiddellijk gevonden hoe ik me moest registreren...
xxx
trudy
BerichtGeplaatst: 03-07-2006 13:41 Reageer met quote

Hoi Katteke,ik ben uiteindelijk doorgestuurd naar de pijnpolie,mischien een optie voor jou?
Groetjes Trudy
adrian
GastBerichtGeplaatst: 24-07-2006 16:34 Reageer met quote

Hoi ook ik heb als dertien jarig meisje osteomyelitis "gehad" begonnen in mijn scheenbeen en daarna in mijn enkel. Een half jaar in het ziekenhuis gelegen met steeds terug kerende ontstekingen.Mijn enkel is stijfgezet en mijn been hebben ze gelukkig niet hoeven te amputeren. Er zijn nog enkele keren terugkerende ontstekingen geweest. Van mijn 13 tot 16 levensjaar hebben verschillende opnames, revalidatie en operatie's plaatsgevonden.
Daarna is het gelukkig rustig gebleven... tot mijn 33 levensjaar, en in een keer weer terugkerende osteomyelitis! Gelukkig niet zo erg als vroeger!
Nu ben ik 39 jaar en al weer 5 jaar ontstekingsvrij. Het is een pijnlijke geschiedenis en ik hoop voor jullie kinderen dat ze er geen handicap en over houden en dat het niet steeds weer terug komt! Als jullie vragen hebben mail mij gerust! Groetjes Adriana
susannel
GastBerichtGeplaatst: 25-07-2006 20:02 Reageer met quote

bij mij is er in ongeveer het jaar 2000 voor de 1e x botontsteking ontdekt, ook in mijn bovenbeen. Dit is 4 maal terug gekomen. De laatste x dat ik daaraan geopereerd ben geweest, hebben ze een stuk bot uit mijn heup gehaald, en daar het gat in mijn bot van mijn bovenbeen geplaatst. Sindsdien gaat het helemaal goed! Ik ben geholpen in het UMC utrecht door dr van haeff. Ik hoop dat je hier wat aan hebt, sterkte!
yoni
GastBerichtGeplaatst: 03-08-2006 22:11 Reageer met quote

Mijn dochter van 19 kreeg 10 jaar geleden een eenzijdige zwelling aan de linkerkant van haar gezicht.E.e.a.ging/ gaat met veel pijn gepaard.In het verleden is 2 maal een biopsie gedaan maar geen resultaat.Wel heeft ze extra bot afzetting op de kaak waardoor een kant enigzins vierkant is en de andere kant normaal(ovaal)Nog steeds heeft ze regelmatig ernstige pijnklachten en is de linkerkant van haar kaak gezwollen.Op een botscan is duidelijk te zien dat er iets aan de hand is wat zelfs in de loop der jaren aantoonbaar erger is geworden.Het Umcg in Groningen geeft het op!Wie heeft suggestie's,herkend de symtomen.Alle informatie is welkom!
susannel
GastBerichtGeplaatst: 22-08-2006 10:39 Reageer met quote

snik snik... ik had hierboven gezet dat t goed ging met mij, maar helaas, een paar dagen na ik dat bericht plaatstte, is de botontsteking terug gekomen, met een abces erbij.. Rolling Eyes Sad Ik word weer geopereerd en krijg weer gentakralen... Ik vind t echt niet leuk, en word er moe van! dit is al de zoveelste keer. Zal t ooit eens wegblijven??
Sad veel liefs susanne
trudy
BerichtGeplaatst: 22-08-2006 10:49 Reageer met quote

Hoi Susannel wat een pech,heel veel sterkte ermee en ikhoop dat het beestje deze keer wel uitgeroeit wordt.
Zelf tob ik ook nog steeds.
Groetjes Trudy
brijloo
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2006 19:07 Reageer met quote

ik ben een meisje van 11 jaar en heb ook een botontsteking.
ik duim voor jullie allemaal!!!!!!! Embarassed Wink Surprised Mad Evil or Very Mad Twisted Evil Exclamation Rolling Eyes Shocked Very Happy Smile
ielemdjfjjjj
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2006 19:11 Reageer met quote

llla
Zonnestraal
BerichtGeplaatst: 28-09-2006 14:21 Reageer met quote

Hoi allemaal,
ik ben nieuw hier. Ik zocht op internet naar osteomyelitis en kwam (o.a.) hier uit. Ik ben geschrokken van de berichtjes. Mijn zoon van 12 heeft vorig jaar zijn arm gebroken en door een fout in het ziekenhuis heeft hij osteomyellitis gekregen in zijn bovenarmbot en zijn ellebooggewricht (ook zijn groeischijf dus). Na opname in het ziekenhuis en drie operaties, waaronder het in- en uithalen van genta-kralen heeft hij tot april dit jaar zowel via infuus als oraal antibiotica (Ciprofloxacine) geslikt. Ons is verteld dat het nu "over" is. Maar als ik alles lees, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Het kan zelfs terug komen. Wat me opvalt aan mijn zoon is dat hij sinds de ontsteking een zorgenkind is geworden, hij heeft de ene "ontsteking" na de andere. Het begon in mei dit jaar met een ernstige oorontsteking, vervolgens kreeg hij een schimmelinfectie in zijn gezicht en nu zijn zijn vingertoppen aan het vervellen (het zijn nu rimpelige vingertoppen en de vellen hangen erbij). De dokter zegt dat het eczeem is, maar ik maak me zorgen. Hij was altijd een kerngezond kind!
Zowel de huisarts als de specialisten zeggen dat het toeval is en niets met zijn arm heeft te maken. Heeft één van jullie dit soort bij- en/of na-verschijnselen gehad? Ben benieuwd naar jullie reactie.
groetjes.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > osteomyelitis
Pagina 1 van 5  

1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring