Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > Prikkende huid en bruine afzetting
Auteur Onderwerp: Prikkende huid en bruine afzetting
DinoT
BerichtGeplaatst: 05-01-2014 20:47 Reageer met quote

Hoi!
Mij even voorstellen: ik ben 24 jaar oud, tewerkgesteld in de bewaking en heb vele hobby's.
Telkens ik mij heb gewassen of een douche heb genomen prikt mijn huid gedurende een half uur ongeveer. Echt irritant. De dokter weet niet wat het is en heeft mij een middel voorgeschreven tegen kalk in het water maar dit helpt helemaal niet. De huid voelt aan alsof iemand met naaldjes erin prikt. Heeft iemand hier nog last van en middeltjes gevonden die helpen?
Mijn tweede vraag is: voor het werk draag ik witte hemden en een kostuum broek. Nu heeft de binnenkant van mijn broek bruine afzettingen zoals de gele zweetplekken in een hemdje. Heeft iemand dit ook en weet hoe dit te verwijderen? Ik douche me dagelijks en ben zeer hygi├źnisch... Ik weet echt niet hoe dit komt. Heeft iemand raad?

Dank bij voorbaat!
@onzekermeisje
BerichtGeplaatst: 06-01-2014 7:32 Reageer met quote

hoi ik ben wel maar 13 jaar oud maar meschien komt het door de shampoo die je gebruikt of zet je het water te heet/koud of zijn de stralen te hard .
DinoT
BerichtGeplaatst: 06-01-2014 10:38 Reageer met quote

Hoi.
Ik was het vergeten te vermelden dat ik al alle mogelijke shampoo's heb gebruikt (Zwitsal, PhNeutrale, speciaal bestelde door de dokter,...) en geen effect, ook heb ik sinds kort een verzachter op het water gezet (kalk) maar ook dit helpt niet. Wat soms wel helpt is starten met ijskoud water, daarna op heet en om af te ronden terug ijskoud water maar het resultaat is maar licht minder dus eig de marteling van het ijskoude water niet waard. Toch bedankt voor de reactie want het was ook het eerste dat de dokter dacht, ik had er daarvoor zelf niet aan gedacht, dacht aan allergie aan water.
@onzekermeisje
BerichtGeplaatst: 06-01-2014 21:56 Reageer met quote

meschien kan het wezen dat door het water je huid geïrriteerd raakt weet u zeker dat het geen allergische reactie is op het water
@onzekermeisje
BerichtGeplaatst: 06-01-2014 21:58 Reageer met quote

of meschien prikkelt het water de huid en krijg je hetzelfde als je slaapvoeten of handen hebt
Anoniemm1m
BerichtGeplaatst: 15-04-2014 20:47 Reageer met quote

Ik weet dat je bij bijvoorbeeld da of kruidvat van die "zweetpats" kunt kopen, deze plak je gewoon onder je oksels, en zijn onzichtbaar onder kleding, ze vangen als het ware het zweet dus op, wel af en toe vervangen, en je hebt speciale deodorant voor deze gele plekken, maar weet niet of dit helpt, en wat bedoelt u precies met de bruine afzettingen in u broek?
Ik denk dat die prikkelingen de zenuwen zijn? Net als je bijvoorbeeld na lopen in de sneeuw en daarna een warme douche neemt ook van die nare prikkelingen krijgt.. Of voelt het anders?
Anoniemm1m
BerichtGeplaatst: 15-04-2014 20:48 Reageer met quote

Ik bedoel trouwens tshirt ipv oksels
Index > Het Restaurant > Prikkende huid en bruine afzetting
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring