Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Herpes/date/praten.
Auteur Onderwerp: Herpes/date/praten.
xmel0
BerichtGeplaatst: 29-01-2014 20:48 Reageer met quote

hallo ! Ik heb gezocht na de meest recente datum en dit was de enige in hoop dat ik een reactie kan krijgen ! niet afgelopen zondag maar die zondag daarvoor heb ik in eens hele erge last van me vagina en anus gekregen .. na de dokter geweest en te horen gekregen dat ik herpes heb. ik weet dat het van me vriend af komt ! nu heb ik sinds gister een kuur gekregen maar ik krijg steeds meer pijn ! door die kuur moet t toch minder worden ? ik ben echt ten einde raad ! kan iemand me alsjeblieft helpen ?
Jan'69
BerichtGeplaatst: 21-05-2014 1:43 Reageer met quote

Herpes is een virus en jouw kuur is een virusremmer.. Er is (helaas) geen middel wat de virussen echt kan doden - dit laatste moet je lichaam zelf doen. Bij de eerste uitbraak moet je lichaam nog "leren" om de juiste antistoffen aan de maken, wat betekent dat de eerste uitbraak altijd het heftigst is. Maar je kuur zorgt er wel voor dat het sneller achter de rug is. Gelukkig worden de klachten bij de meeste mensen flink minder naarmate ze ouder worden. Bij mijzelf was de eerste uitbraak enorm pijnlijk, maar na 2 of 3 uitbraken heb ik nooit meer last gehad! Het schijnt in de meeste gevallen zo te gaan. En hoe klote het ook is, en beschamend het ook lijkt, HG is bij de meeste mensen een onschuldige aandoening. Ik heb al 15 jaar HG, heb na de eerste uitbraak eigenlijk maar een paar keer last gehad (en daarna nooit weer). Ik voelde me wel enorm schuldig toen mijn vrouw (die ik pas later ontmoet heb) het na een paar jaar onbeschermde sex opeens ook kreeg. Gelukkig had ik het aan het begin van onze relatie wel verteld, en ze heeft er maar weinig last van gehad. Zo gaat het eigenlijk bij de meeste mensen - veel mensen weten niet eens dat ze drager zijn. Maar goed, daar heb je op dit moment vrij weinig aan. Wel heel veel sterkte en beterschap!!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 21-05-2014 11:25 Reageer met quote

Hoi Jan'69,
Fijn dat je reageert op dit forum. Ik had destijds een topic geopend met de vraag hoe het mensen vergaat die al jaren herpes hebben, omdat de meeste topics gaan over een recente besmetting. Ik had toen het volgende geschreven:BerichtGeplaatst: 23-01-2014 11:48 Bekijk gebruikers profiel Reageer met quote Bewerk/Verwijder dit bericht
Hallo, zijn er hier mensen op het forum die al jaren geleden een eerste besmetting met HSV1 of HSV2 hebben opgelopen in het genitale gebied en die dus al jaren ervaring hebben met het verloop van de ziekte?
Op dit forum zijn meestal mensen actief die tamelijk recentelijk besmet zijn, wat natuurlijk ook logisch is, omdat je dan de grootste behoefte hebt er met anderen over te praten en te lezen hoe het bij anderen vergaat, maar ik ben zo ontzettend benieuwd eens mensen te horen die het al jaren hebben. Ik vraag me namelijk af of het feit dat je pas na een jaar antistoffen aanmaakt, ook inhoudt dat je er daarna ( in verhouding) steeds minder last van gaat krijgen of dat dat niets uitmaakt? Wie is zo aardig hierop te antwoorden? Alvast bedankt!

Ik vind het heel bemoedigend jouw post te lezen, dus dank daarvoor!
Zelf heb ik nu een bijna een jaar herpes en nog geen tweede aanval gehad...
Ik hoop dat het mij net zo zal vergaan als jou..!
Ondanks dat jij al jaren geen aanval meer had, was je dus kennelijk nog wel besmettelijk ( iets wat we natuurlijk ook weten), maar gelukkig had je je vrouw destijds al verteld dat je ooit herpes had opgelopen. Ik kan me voorstellen dat je je desalniettemin schuldig voelde, toen zij het na een paar jaar onbeschermde sex ook kreeg. Weet jij nog of je, bij haar besmetting, ergens last van had? Of is er inderdaad sprake geweest van "virus-afscheiding" zonder dat er bij jou maar iets te zien was?
Ik ben daar erg benieuwd naar namelijk, omdat ik sinds mijn besmetting, ondanks dat ik sindsdien geen nieuwe aanvallen heb gehad, zeer terughoudend ben geworden op seksueel gebied.
Dank alvast voor je antwoord.
RobinHood
BerichtGeplaatst: 08-09-2015 0:54 Reageer met quote

Dag Robin35,

Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat?
Heb je een vriedin met Herpes of ben je wel aan het daten?

Vraag me gewoon af hoe anderen er nu mee omgaan na verloop van tijd.
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Herpes/date/praten.
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring