Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Herpes/date/praten.
Auteur Onderwerp: Herpes/date/praten.
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 23:55 Reageer met quote

Hoi depri,

De kans is inderdaad groot dat het daardoor komt. Die dingen zijn helemaal niet goed voor je vagina want ze veranderen je ph waarde. Daardoor ben je gevoeliger voor het oplopen van bacteriën en soa's. Je weet niet zeker of dit de oorzaak is maar gebruik die dingen in ieder geval niet meer zou ik adviseren.

Je wist dit niet dus voel je er niet schuldig om!
Depri
BerichtGeplaatst: 20-01-2014 15:01 Reageer met quote

Nou....dat is dan lekker...maar ja...het valt allemaal toch niet meer terug te draaien...
Wat ik me trouwens wel afvraag...
Ik zie hier op dit forum (en ook op het forum van Herpes Lotgenoten wat uit de lucht gaat binnenkort) alleen maar herpes patienten die recent besmet zijn en die dus nog in de eerste afschuwelijke fase zitten..
Ik ben eigenlijk zo benieuwd naar ervaringen ook van mensen die al jaren herpes hebben en hoe het hen dan vergaat??? krijg je dan nog jaarlijks een uitbraak ofzo?? of zijn er zelfs mensen die nooit meer ergens last van hebben??
Wat ik ook nog steeds niet begrijp is hoe het kan dat iemand een "stille drager" is...
Diegene moet toch ook ooit een keer besmet zijn geraakt ??? en toch op zn minst (enigszins) ziek zijn geweest??? Kan het zijn dat die persoon er destijds niet mee naar de dokter is gegaan...en vervolgens ook nooit meer uitbraken heeft gehad en dus ECHT niet weet dat het om het herpes virus gaat??

Ik weet dat mijn vriendin in haar pubertijd voortdurend koortslippen had maar nu al jaren niet meer...zij heeft ook gewoon (orala) sex met haar man en die heeft ook nergens last van....
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 20-01-2014 16:03 Reageer met quote

Een stille drager is ooit besmet met het virus maar hij/zij heeft er geen last van. Er is dus geen eerste uitbraak geweest waardoor die persoon niet weet dat hij/zij besmet is. Aangezien die persoon niet weet dat hij/zij besmet is en vrijt kan hij/zij andere mensen onbedoeld besmetten. Dat is dus het nare van dit virus. Veel mannen zijn stille drager, vrouwen krijgen vaker last van uitbraken waardoor zij weten dat zij besmet zijn. Vrouwen zijn sowieso vatbaarder voor het herpes virus.

Sommige mensen durven inderdaad niet naar de arts als ze een eerste herpes uitbraak hebben. Soms krijgen die mensen daarna nooit meer een uitbraak en denken ze dat het geen herpes was. Maar dit was het dus wel en daardoor besmetten ze andere sekspartners.

Een koortslip is vooral besmettelijk als er een blaasje is. De kans is vele malen kleiner dat je iemand besmet wanneer je geen koortslip hebt.
Bij herpes genitalis ben je altijd besmettelijk. Je bent 100% besmettelijk als je blaasjes hebt. Wanneer je nergens last van hebt is er nog steeds besmettingsgevaar zelfs als je een condoom gebruikt.
Dat die vriendin gewoon vrijt is een keuze tussen haar en haar vriend.
Veel mensen weten ook niet hoe ernstig herpes is totdat ze het krijgen.
Ik wist het eerst ook niet totdat ik het zelf kreeg. Toen heb ik heel veel artsen geraadpleegd om goede informatie te krijgen.

Begrijp je nu een beetje beter wat een stille drager is? Het is best lastig uit te leggen.

Mijn vriend is ook stille drager. Hij heeft nog nooit iemand besmet dat hij weet behalve mij. Het was ook voor hem een enorme shock! We hadden ons beide laten testen bij de GGD voordat we seks hadden zonder condoom. We hadden ons ook laten testen op herpes. De arts had alleen niet verteld dat je herpes alleen kan testen als je blaasjes hebt Sad
Na een half jaar krijg ik mijn eerste uitbraak, vlak na de seks. Ik had die tijd een zwakke weerstand want ik kreeg ook Eem ontsteking aan mijn vinger. Daardoor was ik waarschijnlijk vatbaarder voor het virus.

Veel mensen die herpes al jaren hebben, hebben ermee leren omgaan en zijn daarom niet actief opdoet forum. Ik ken mensen die er iedere maand last van hebben en ik ken mensen die 1x per jaar een uitbraak hebben. Je weet gewoon niet hoe het bij zal verlopen, de tijd zal het leren. Uiteindelijk vind ook jij een manier om ermee om te gaan en weet je wat bij jou past om het te proberen te voorkomen of wat je moet doen als je een uitbraak hebt.

Ik geloof dat ik ergers gelezen had dat je al wat ouder bent dan ik. Maar mocht je de pil nog slikken dan adviseer ik 4x per jaar een stopweek te houden ipv iedere maand. Tip van mijn arts. Menstruatie kan namelijk ook een uitbraak veroorzaken. En geloof mij een uitbraak hebben terwijl je ongesteld bent is echt een hel!
Depri
BerichtGeplaatst: 20-01-2014 20:30 Reageer met quote

Begrijp ik je dan goed dat een stille drager dus feitelijk immuun is voor het virus??? en hij/zij dus nooit een uitbraak kan of zal krijgen?? of kan hem dit na jaren alsnog overkomen???
Zoals bij je vriend?? en vrijen jullie nu alleen nog met condooms? (uiteraard als je geen aanval hebt!) of kun je als alles rustig is ook zonder vrijen?

Ik las trouwens volgens mij ergens dat het virus WEL aantoonbaar is middels bloedonderzoek...zeker bij iemand die het virus al langer bij zich draagt...dit zou dan te zien zijn aan de hoeveelheid antistoffen van/tegen het herpes virus wat er in iemands bloed gemeten wordt?? of is dit onzin?

En ja...ik kan me voorstellen dat een aanval terwijl je ongesteld bent een hel is....dan voel je je dubbel beroerd en kan de boel ook niet goed genezen...
Ik ben zelf inderdaad al wat ouder en daarbij heb ik een mirena spiraal.. Door deze spiraal wordt je bijna niet meer ongesteld...heel soms een dagje ofzo...maar verder nooit meer.

Ik weet opeens waar deze pijn me aan doet denken...want had constant het idee...ik ken deze pijn...
Na mn 2 bevallingen was ik nl beide keren heel erg ingeknipt (zowel binnen als buiten) en het helen van deze wonden voelde ongeveer zoals deze eerste uitbraak....alles voelt aan alsof men er met een kaasschaaf is langsgegaan en of men met een traktor over mn onderlichaam is gereden...
een troost heb ik denk ik....ook toen is alles weer bijgetrokken en goedgekomen...pffff....erger wordt het niet hoop ik dan maar....
morgen de uitslag....
duimen jullie met met mee...dat het heeeeeeeel heeeeeeel misschien toch iets anders is....maar heb me er geestelijk eigenlijk al bij neergelegd...het is niet anders...
dank in elk geval voor jullie support so far !
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 22-01-2014 11:46 Reageer met quote

Hoi Depri,

Een stille drager is niet geheel immuun voor het virus. Sommige stille dragers krijgen plots wel een uitbraak.

Mijn vriend is stille drager. Alleen de eerste uitbraak wordt veroorzaakt door seks. Alle andere uitbraken komen door oorzaken van binnenuit zoals stress menstruatie of een lage weerstand. Je kan wel een uitbraak doorgeven bij een stille drager ( en bij iedereen) door een blaasje aan te raken en vervolgens het geslachtsdeel of de lippen aan te raken. Omdat het vocht in die blaasjes heel besmettelijk is. Dus we vrijen nooit als ik een uitbraak heb. Meestal heb je daar dan ook echt geen behoefte aan.
We vrijen zonder condoom want hij draagt het virus al bij zich. We hebben hier een gesprek over gehad en dat is onze keuze.

Het virus kan aantoonbaar zijn in je bloed. Maar het kan ook goed zijn dat het niet in het bloed te zien is. Dus dat iemand met herpes bloed laat prikken en daar is niks in te zien. Daarom is de test niet betrouwbaar. Het enige wat betrouwbaar is, is een kweekje van de blaasjes. Daarom zou ik nooit een bloedtest laten doen omdat die negatief kan zijn terwijl ik toch echt herpes heb. Dat biedt me dan meer onzekerheid dan zekerheid.

Jij hebt gisteren toch te horen gekregen wat je uitslag is?? Ik ben heel benieuwd!
Ik heb. Wel voor je mee geduimd dat je het niet hebt !
Depri
BerichtGeplaatst: 22-01-2014 12:01 Reageer met quote

dank weer voor je uitleg.
Het wordt me steeds meer duidelijk allemaal en heb het idee dat ik het ook al een beetje meer kan relativeren en accepteren.
Ben wel een beetje chagrijnig...want net weer gebeld naar de dokter..maar de uitslag is nog niet binnen...net als gisteren.... Crying or Very sad ...nu vertelde ze me er zelfs bij dat eea pas maandag aangekomen was in het lab en de uitslag dus vermoedelijk pas as maandag weer binnen is...pffff...wat een gewacht allemaal.
Ik moet zeggen dat de medicijnen (en mijn totale gedwongen rust) zn vruchten af beginnen te werpen...want eea is al aardig genezen..en ik denk dat ik straks als ik de deur uit moet weer een gewone broek aan kan....niet te lang..maar toch..dan valt de tijd achteraf van deze eerste aanval nog wel mee denk ik ??...ik heb nl sinds vorige week donderdag echt waanzinnige last gekregen...en nu....nog geen week later is alles weer herstellende... ik lees nl ook vaker dat een eerste aanval wel 2 of 3 weken duurt...afschuwelijk..Heb ik gewoon geluk of heeft dat met mijn algemene weerstand te maken?? ik ben/was nl nooit ziek...en hoop dat dat in de toekomst ook zo zal blijven....ivm vervolguitbraken...Ik leef(de) trouwens niet echt super gezond maar zal daar in het vervolg sowieso meer op gaan letten.
Ik slik trouwens op jullie advies ook L lysine / vit C, knoflookpillen en sinds gisteren ook Maitake....dit had ik ook ergens gelezen...is een homeaopatisch iets....en baadt het niet....

Ik heb het trouwens nog tegen niemand verteld...ook omdat het dus allemaal nog niet helemaal 100% zeker is...ik houd inderdaad nog een sprankje hoop dat het wellicht toch waterpokken/gordelroos is....ook omdat het nu zo snel geneest?? of heeft dat er niks mee te maken??

Nou..dank voor je duimen...maar hou het please nog even vol...ik houd jullie op de hoogte..
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 22-01-2014 12:24 Reageer met quote

Een herpes uitbraak duurt mogelijk 2 à 3 weken indien je geen medicatie slikt. Wanneer je medicatie slikt behoort de uitbraak te stoppen als je medicatie op is. Dus dan gaat het een stuk sneller.

Ben je wel ziek geweest tijdens deze uitbraak? Koorts of ontstoken klieren in de liezen?
Heb je last van hoofdpijn en vermoeidheid?

Super vervelend dat je zo lang moet wachten op de uitslag. Vind je het niet heel lastig dat je er met niemand over kan praten?

Let wel op wat je allemaal slikt. Het is dan wel homeopathisch maar dan betekend het nog niet dat je alles door elkaar kan gebruiken en dat dagelijks gebruik goed voor je is. Dus wees wel voorzichtig.
Depri
BerichtGeplaatst: 22-01-2014 12:38 Reageer met quote

ik heb voordat ik wist dat het mogelijk herpes was, dus zeg maar vanaf vorige week dinsdag/woensdag een beetje spierpijn en hoofdpijn gehad en ja..inderdaad opgezette klieren in mn liezen...maar ja...das logisch...als je allemaal ontstekingen in je onderlijf hebt/krijgt.....gaan je klieren aan het werk.

Ik ben ook inderdaad van plan straks als de aanval definitief voorbij is alleen een "onderhoudsdosis" van de lysine (500 mg) en maitake (1 pil per dag) te blijven slikken en gewoon 1 bruistablet vit C en een bruistablet IJzer...dat deed ik al...want mn ijzer in mn bloed is alijd heel laag.
Ik ben sowieso niet zo goed met pillen...dus als ik nergens last van heb...zal ik ze ook snel vergeten....maar ik moet het maar proberen een routine te maken.

Nog een vraagje...
Hoe voel je nou precies als je weer een aanval krijgt van te voren??? gaat het dan jeuken/prikken/branden?? want dat had ik voorheen ook wel eens??? maar toen had ik nog geen herpes??? en was eea soms gewoon een beetje geirriteerd....na het vrijen bv... dus hoe onderscheidt je dit?? En is het dan verstandig je dosis Lysine te verhogen?? of maar beter gelijk een onderhoudskuur te vragen bij de dokter?? Ik hoop dat het allemaal niet nodig zal blijken in de toekomst...maar wil er gewoon wel op voorbereidt zijn..
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 22-01-2014 13:19 Reageer met quote

Zoals ik al eerder heb gezegd mag je pas een onderhoudskuur als je 6 uitbraken per jaar hebt. Dus bij de tweede uitbraak heeft het nog geen nut deze te vragen.
Hoe je een tweede uitbraak aanvoelt verschild per persoon. Soms hele erge jeuk en veel afscheiding en de andere keer had ik meteen last van blaasjes. De ene keer voelde ik door de opgezette klieren in mijn liezen. Het is idd lastig om te onderscheiden wat nu gewone jeuk is en jeuk van de herpes. Wat ik ervaar is dat de jeuk van herpes dagen niet stopt. Maar je bent veel alerter op jeuk en dergelijke dan voorheen waardoor je ook sneller denkt dat er wat mis is. Dat is soms lastig.
Als ik dan iets voel slik ik soms 1 pil lysine. Ik gebruik dit niet dagelijks omdat dit slecht is voor je! Artsen raden het niet voor niks af om dit te doen! Daarbij zitten er veel eiwitten in L lysine die slecht zijn voor je huid en puistjes kunnen veroorzaken.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 22-01-2014 14:15 Reageer met quote

Hoi Depri, wat balen dat je steeds moet wachten op de uitslag! (Had ik trouwens ook, heel frustrerend, maar ja). Ik kan me echt werkelijk niet voorstellen dat het waterpokken/ gordelroos is. Ik heb nog nooit gehoord van gordelroos op die plek, laat staan waterpokken ( beide herpes zoster), maar goed, dat zegt natuurlijk niet alles.
Wat betreft die L-Lysine, Vraagtekentje, jij zei dat artsen zeggen dat het slecht voor je gezondheid is om dat dagelijks te gebruiken en dat je er puistjes van kunt krijgen. Ik heb juist gehoord dat L-Lysine in lagere dosering ( dus niet meer dan 500mg p/d absoluut geen kwaad kan, het is een normaal aminozuur dat ook voorkomt in bijvoorbeeld zuivelproducten. In feite kan het menselijk lichaam dat zelf niet echt aanmaken, je krijgt het binnen via je voeding. Als je weinig melk drinkt of kaas eet, kan het sowieso geen kwaad om je L-Lysine aan te vullen met een voedingssupplement. Ik heb dat juist weer gehoord van een mesoloog.
Zelf gebruikte ik in het begin ( tijdens de eerste aanval) 1000mg per dag; sinds die over is, gebruik ik standaard 500mg per dag. Ik heb sinds juni ( primaire besmetting) nog geen nieuwe uitbraak gehad. Tevens gebruik ik 1000mg vitamine C en Echinaforce Forte en Vitaal. That's it. Ik heb absoluut geen puistjes gekregen van de L-Lysine, maar goed, de een reageert anders dan de ander, dat is zeker zo. Fijn dat alles nu op zijn retour lijkt, Depri.
Tot horens weer, allemaal Smile
Depri
BerichtGeplaatst: 25-01-2014 16:16 Reageer met quote

Hoi allemaal!
Zoals ik een paar dagen al aangaf....is aanval inmiddels wel onder controle...maar ik vind dat alles zo geirriteerd blijft...en ook een beetje jeukerig soms?? Is dag normaal?? en blijft dat zo?? ik hoop het toch echt niet...want ik ben me nu bijna de hele dag bewust van "iets" in mn kruis....geen pijn meer dus, maar meer een soort branderig/jeukerig gevoel. Kan het zijn dat het opnieuw opvlamt zo snel na een eerste aanval? Ik heb nl woensdag mn laatste dosis medicatie geslikt. Ik slik nu nog net zoals fruitvliegtje de Lysine en vit. C.
Ik moet zeggen dat ik gisteravond wel voor het eerst weer 3 glazen wijn op heb.....zou het daardoor kunnen komen?? als dat mn voorland is..nooit meer een wijntje kunnen drinken...pffff..kijk ik hoef niet elke dag een fles wijn te drinken..maar in het weekend vind ik een wijntje wel lekker..
Hoop dat jullie me een beetje gerust kunnen stellen...voor wat betreft het irritatiegevoel...hoop echt dat dit, in elk geval tussen de aanvallen, gewoon weer normaal wordt.. Sad Sad

goed weekend verder alvast....en maandag hoor ik eindelijk de uitslag...ik houd jullie op de hoogte !
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 25-01-2014 19:39 Reageer met quote

Hoi Depri,
Wat jij hebt, heb ik ook hoor, dat je je steeds bewust bent van "iets" in je kruis, een licht jeukerig gevoel, af en toe branderig, vooral in het begin had ik dat, zonder dat het inhield dat de infectie weer opvlamde. In het begin ging ik dan ook steeds kijken of ik weer blaasjes zag, no way dus, niks te zien. Het genitale gebied is bij mij sinds de infectie wel gevoeliger geworden, maar het kan ook zijn dat ik er meer op let. Ik denk eigenlijk dat het wel een beetje net zo kan werken als bij gordelroos. Daar kun je, ook na ogenschijnlijke genezing, nog lang last van hebben in de vorm van prikkerigheid, jeukerigheid, zelfs van pijn, terwijl er niets meer van te zien is. Daar wordt dan gesproken over post-herpetische neuralgie, dus een soort zenuwpijn/jeuk na de herpes. Ook dat gaat uiteindelijk over.Ik kan me voorstellen dat dat hier ook een beetje zo werkt, maar het is maar een verklaring die ik er zelf voor gegeven heb, dus of het waar is...Het is bij mij nu wel een stuk minder dan de eerste tijd en jij zit nog in de beginfase, dus maak je niet te veel zorgen.
In ieder geval had het bij mij niets te maken met het drinken van wijntjes ( die lust ik ook graag hoor); ik geloof ook niet dat dat zo'n direkte en acute invloed hierop kan hebben. Ik zou me daar maar niet druk om maken als ik jou was. Natuurlijk moet je een beetje op je voeding letten en op je conditie, niet ELKE dag drie glazen alcohol drinken, wel voldoende rust nemen etc omdat dat op langere termijn je weerstand wel beïnvloedt.
Fijn weekend!
lauren87
BerichtGeplaatst: 26-01-2014 23:47 Reageer met quote

Ik had tussen mijn aanvallen, had ze om de 6 a 8 week, geen last van irritatie.
Ik slikte in het begin lysine maar hier reageerde mijn houdt erg slecht op. Dus ben ermee gestopt.
Verder heb ik behalve meer slaap ivb de vermoeidheid mijn leven nauwelijks aangepast. Had niet het idee dat ik hiermee meer aanvallen uitlokte. Overigens zit ik nu net als vraagtekentje aan een half jaar onderhoudskuur.
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 27-01-2014 11:58 Reageer met quote

Hoi allemaal,

wellicht dat een lagere dosis L-lysine geen kwaad kan maar bij hielp het niet. Ondanks het dagelijks slikken toen ik het virus net had, kreeg ik alsnog geregeld uitbraken. bij helpt het alleen bij een koortslip.
Daarom slik ik het niet. Ook kreeg ik veel last van mijn huid.

Een paar glazen wijn af en toe kan echt wel, alleen niet dagelijks. Maar dat is sowieso niet goed voor je.
Je kunt volgens mij ook niet zo snel achter elkaar een uitbraak krijgen.

Ik heb zelf alleen last van ernstige jeuk en branderigheid tijdens een uitbraak. Tussen de uitbraken door heb ik nergens last van behalve van de vermoeidheid, dat is na 13 maanden herpes nog steeds niet verandert.

Depri, krijg je vandaag je uitslag??
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 28-01-2014 16:45 Reageer met quote

Hoi Depri, al een paar dagen niets meer gehoord , maar als het goed is heb je gisteren de uitslag gehad. We zijn heel benieuwd wat die uitslag is, na alles wat je beschreven hebt. Zou je die willen vertellen, ook als het geen herpes genitalis is? Groetjes
Depri
BerichtGeplaatst: 28-01-2014 23:26 Reageer met quote

Hallo meiden,

Ja...inderdaad...gistermiddag laat....eindelijk de uitslag....en ja..zoals ik natuurlijk eigenlijk al wist...herpes. Ik heb type 1....ik geloof alleen niet dat dat veel uitmaakt...tenminste dat zei de huisarts...het blijft een soa. Wel zei ze dat veel mensen jaren geen uitbraken hebben..en dat maar een klein percentage van de mensen vaak uitbraken hebben...dus...dat blijft toch afwachten...
Het gaat wel beter met de jeuk/branderigheid, maar is nog zeker niet weg. Ook dat was normaal volgens de huisarts en kon wel enkele weken duren.
Ik heb heb eigenlijk nog geen bijwerkingen van de lysine, alleen een paar pukkeltjes in mn nek...maar dat heb ik wel vaker..ook misschien een kwestie van wennen van je lichaam aan de hoge dosering. Ik ga vanaf morgen ook terug naar 500 mg.
De huisarts wilde trouwens donderdag nog wel even een kweek doen zodat alle eventuele andere geslachtsziektes ook verder uitgesloten kunnen worden...(of niet natuurlijk Crying or Very sad )...maar dat zal wel meevallen...mn bloed is al nagekeken en heb in elk geval geen HIV....pfff....dat zou er ook nog bij moeten komen.
Fruitvliegje had volgens mij eerder ergens geschreven dat je bij type 1 mogelijk minder snel uitbraken zou kunnen krijgen....??? is hier ergens iets over te lezen?? over eventuele verschillen?? of zijn die er eigenlijk niet??

Nou...we houden elkaar op de hoogte van alles....en eventuele tips etc hoop ik !!??

groetjes weer !
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 29-01-2014 10:37 Reageer met quote

Hey Depri, eindelijk heb je dan uitsluitsel, al was je vermoeden van herpes simplex al super groot. Fijn dat je dokter je wat nuttige informatie heeft gegeven. Heeft ze het ook gehad over dat je voortaan altijd een condoom moet gebruiken, omdat je virus afscheiding kunt hebben zonder dat er daadwerkelijk sprake is van blaasjes? Mijn dokter heeft daar niets over gezegd namelijk.
Jij hebt type 1, dus in feite ooit veroorzaakt door een koortslip. Ik heb niet geschreven dat je bij type 1 mogelijk minder uitbraken zou krijgen dan bij type twee, maar ik heb het wel ergens gelezen. Toch vraag ik me af of het zo is. Als je naar Vraagtekentje kijkt en naar Lauren87 (die hebben volgens mij beiden type 1), ze hebben beiden veel uitbraken gehad tot aan de onderhoudskuur, ik heb daarentegen type twee en sinds de besmetting in juni afgelopen jaar, nog niet een tweede uitbraak gehad. Ik denk dat het meer afhangt van je algehele conditie dan van welk type je hebt. In ieder geval, sterkte met het verwerken dat jij nu ook een soa hebt, dat is echt niet makkelijk; gelukkig is er dit lotgenoten Forum... Smile
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 29-01-2014 11:10 Reageer met quote

Vervelend dat je nu echt weet dat het herpes is. Het is wel fijn dat je nu eindelijk weet waar je aan toe bent.

Type 1 is het type dat meestal voorkomt op de lip en soms dus ook rondom het geslachtsdeel. Over het algemeen heb je minder uitbraken met dit virus. Ik was heel blij toen de dokter het me vertelde, totdat het bleek dat dit totaal niet bij mij geldt. Ik heb dus ook type 1 en ik heb 5 uitbraken gehad in 8 maanden tijd. Ik heb zelf het idee dat ik nogal een 'extreem geval' ben, dit vond mijn dokter in ieder geval wel.

Het zegt dus eigenlijk vrij weinig welk type je hebt. Het enige wat je kan doen is gezonder leven en werken aan je weerstand. Dat is deels ook het rotte aan dit virus. Het geeft je veel onzekerheden omdat je niet weet wanneer de volgende uitbraak komt. Je leert wel steeds beter naar je lichaam te luisteren en ziet een uitbraak steeds eerder aankomen.

Veel sterkte!
xmel0
BerichtGeplaatst: 29-01-2014 20:46 Reageer met quote

hallo ! Ik heb gezocht na de meest recente datum en dit was de enige in hoop dat ik een reactie kan krijgen ! niet afgelopen zondag maar die zondag daarvoor heb ik in eens hele erge last van me vagina en anus gekregen .. na de dokter geweest en te horen gekregen dat ik herpes heb. ik weet dat het van me vriend af komt ! nu heb ik sinds gister een kuur gekregen maar ik krijg steeds meer pijn ! door die kuur moet t toch minder worden ? ik ben echt ten einde raad ! kan iemand me alsjeblieft helpen ?
xmel0
BerichtGeplaatst: 29-01-2014 20:47 Reageer met quote

hallo ! Ik heb gezocht na de meest recente datum en dit was de enige in hoop dat ik een reactie kan krijgen ! niet afgelopen zondag maar die zondag daarvoor heb ik in eens hele erge last van me vagina en anus gekregen .. na de dokter geweest en te horen gekregen dat ik herpes heb. ik weet dat het van me vriend af komt ! nu heb ik sinds gister een kuur gekregen maar ik krijg steeds meer pijn ! door die kuur moet t toch minder worden ? ik ben echt ten einde raad ! kan iemand me alsjeblieft helpen ?

Laatst aangepast door xmel0 op 29-01-2014 20:49, in totaal 2 keer bewerkt
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Herpes/date/praten.
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring