Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Herpes/date/praten.
Auteur Onderwerp: Herpes/date/praten.
Robin35
BerichtGeplaatst: 05-01-2014 3:54 Reageer met quote

Hallo

Ik weet nu ongeveer 1,5 jaar dat ik herpes heb (althans dat zegt me dokter)
Hoe ik er aan ben gekomen weet ik niet.
Ik heb niet veel bed partners gehad omdat ik niet iemand ben die van de een na de ander gaat.
Volgens de dokter heb ik dus herpes.
Ik zie geen blaasjes ofzo. Maar het is soms best pijnlijk. Niet tijdens het plassen trouwens.
Ik durf haast geen seks te hebben en als ik safe seks heb doet het een week lang pijn. Dus er van genieten doe ik niet.
Een relatie beginnen durf ik niet.
En daten ook niet meer. Nu weet ik dat er van die speciale dating pagina's zijn.
Maar dat vind ik dan weer niks.
Het zou wel een voordeel zijn als me toekomstige vriendin het ook heeft.
Ik ben 35 en ben niet verplan om vrijgezel te blijven.
Ik ben hier niet om te daten ofzo maar zou er wel graag met iemand willen over praten.Groet Robin (noord Holland)
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 05-01-2014 14:21 Reageer met quote

Hoi Robin, wil er best met je over praten / mailen.
Je kunt dit ook privé doen via mijn email adres dat in mijn profiel te zien is. Openbaar, via de site, is natuurlijk ook geen probleem. Zie maar
Robin35
BerichtGeplaatst: 05-01-2014 15:33 Reageer met quote

Ik heb je een mail gestuurd fruitvliegje
Robin35
BerichtGeplaatst: 06-01-2014 2:55 Reageer met quote

Wat ik me eigenlijk ook afvraag.
Betreft de vrijgezellen hier.
Hoe doen jullie dat kwa daten en seks
Robin35
BerichtGeplaatst: 06-01-2014 23:36 Reageer met quote

Had toch wel wat meer steun verwacht hier.
En dat het de plek was om er over te kunnen praten.
Koettie
BerichtGeplaatst: 06-01-2014 23:56 Reageer met quote

Dit forum wordt niet zo heel veel bezocht Robin, zoals je zelf ook merkt. Er zijn andere fora waar je hierover kan praten, bijv forum.sekswoordenboek.nl of www.viva.nl
Robin35
BerichtGeplaatst: 07-01-2014 0:43 Reageer met quote

Sekswoordenboek is de gemiddelde leeftijden tussen de 13 en 20 jaar.
Die zich nog afvragen of ze zwanger kunnen worden van pijpen en vingeren.
Dus daar zal ik me steun niet vinden.
Koettie
BerichtGeplaatst: 07-01-2014 1:13 Reageer met quote

Zou je verbazen. Zitten veel mensen die al jaren voorlichting geven en de leeftijd tot 30 is ook niet heel gering. Bij Viva zijn ze wat ouder maar vind ze vaak heel fel en soms kwetsend zonder reden. Vind SWB fijner.

Ook zijn er artsen, dat vind ik altijd fijn bij bepaalde vragen
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 07-01-2014 23:50 Reageer met quote

Hoi Robin,
Ikzelf heb ook herpes en ik zou je graag willen helpen. Maar een aantal mensen op dit forum hebben een relatie dus weten niet hoe het is om vrijgezel te zijn met herpes.
Ik heb het van mijn vriend die stille drager is. Ik kan dus geen ervaringen delen hoe het is om te daten enzo.
Ik ben een tijd vrijgezel geweest maar durfde toen geen seks te hebben met anderen omdat ik het niet durfde te vertellen.

Mocht je vragen hebben dan zal ik deze zeker proberen te beantwoorden.
Robin35
BerichtGeplaatst: 08-01-2014 0:01 Reageer met quote

Het aan iemand vertellen is al helemaal moeilijk.
De aandacht van vrouwen krijg ik genoeg.
Maar zodra het te serieus word en ze seks willen haak ik af.
Omdat ik gewoon niet durf te vertellen dat ik het heb.
En ik zie ook niet als ik een uitbraak heb.
Ik heb geen blaasjes namelijk. Wel rode vlekken.
En het brand dan. (Niet bij plassen)
Maar het vreemde is dat ik echt jaren geleden last van koortslippen had.
Maar dat is nooit meer terug gekomen.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 08-01-2014 12:21 Reageer met quote

Hey vraagtekentje, lang niet "gezien" Wink Ik ben heel benieuwd hoe het nu met je is nu je al maanden een onderhoudskuur hebt. Heb je nog steeds geen uitbraken meer gehad?
Groetjes, Fruitvliegje
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 16-01-2014 11:32 Reageer met quote

Hoi fruitvliegje!

Met mij gaat het goed. De medicatie doet wonderen! Ik heb nog geen uitbraak gehad sindsdien. Ik slik de pillen nog tot maart en dan is het afwachten wat er gaat gebeuren.
Af en toe heb ik nog last van een koortslip maar daar helpt L-lysine bij en een koortslip zalfje.

Hoe gaat het met jou? Ik hoop dat je nog geen tweede uitbraak
Hebt gehad?!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 0:36 Reageer met quote

Hoi Vraagtekentje,

Wat fijn dat het goed met je gaat en dat je sinds de medicatie geen uitbraak meer hebt gehad! Wat zul jij opgelucht zijn, na al die eerdere uitbraken! Nu is het best spannend hoe het zal gaan na maart, als je stopt met de onderhoudskuur.
Zelf heb ik nog steeds geen tweede uitbraak gehad, al blijft het genitale gebied gevoelig en snel geïrriteerd. Ik heb het ook weer laten onderzoeken door mijn HA, omdat ik twijfelde, maar zij zegt dat er echt niets te zien is. Verder voel ik me redelijk, niet extra moe of zo. Hoe is het trouwens wat dat betreft met jou? Jij was altijd zo moe, sinds je besmetting. Is die moeheid nu ook minder door de onderhoudskuur?
Groetjes en tot horens
Depri
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 12:55 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje !
Ik heb al veel van je posts gelezen en las dat jij als een van de weinige na je eerste uitbraak in juni vorig jaar geen enkele echte uitbraak meer hebt gehad.
Kun je me zeggen welke type jij hebt? en waardoor je denkt dat het komt dat jij geen uitbraken meer hebt? leef je nu veel gezonder dan voorheen? op sport je meer? drink je geen alcohol meer? dat soort dingen.

Voor vraagtekentje had ik de vraag..denk je dat het verstandig is om misschien direct een soort onderhoudskuur te vragen voor de eerste paar weken/maanden...zodat je lichaam de kans heeft antistoffen aan te maken en je beter gewapend bent tegen eventuele aanvallen?? of is het juist zo dat je lichaam geen of moeilijk antistoffen aan kan maken als je die medicijnen blijft slikken??

Ik denk dat ik het hoogtepunt van mijn aanval nu gehad hem gisteren en eergisteren....vandaag lijkt het iets beter te gaan...de boel is nu alleen helemaal rauw....het lijkt wel of er met een kaasschaaf langs is gegaan....sorry voor de details...maar weet niet zo goed hoe eea te omschrijven. Hoe lang duurde het bij jullie voordat je weer normaal een broek aan kon....want ik zou eigenlijk graag weer willen gaan werken...maar ik kan moeilijk in mn jogging broek aankomen..haha..

Verder zijn alle adviezen mbt do's en dont's mbt voeding / levensstijl etc welkom....in ben nog een echte nono op dat gebied en echt zoekende naar wat nou echt zou kunnen helpen en wat onzin is....

dank weer en groet
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 13:13 Reageer met quote

Hoi Depri,

Ik heb inderdaad geen echte uitbraak meer gehad sinds de zomer. Wat ik heb veranderd in mijn leefpatroon is dat ik vroeger naar bed ga, bijna geen alcohol drink en veel sport ( ik sportte al redelijk, maar nu nog iets vaker). Verder neem ik voldoende vitamines en mineralen, in de vorm van voedingssupplementen en eet ik meer fruit. Maar ja, of het daar door komt weet ik natuurlijk niet. Ik heb type HSV2 trouwens. Wat betreft je vraag aan Vraagtekentje...ik denk zelf dat het niet verstandig is gelijk een onderhoudskuur te vragen, want wie weet blijven bij jou de uitbraken ook wel een tijd weg. Vraagtekentje had er 5 in 8 maanden, dus dat is echt heel veel, maar jij weet toch nog helemaal niet of dat bij jou ook zo is? Ik zou het eerst aankijken als ik jou was. Zelf denk ik dat je je lichaam de kans ontneemt antistoffen te maken, als je gelijk met een onderhoudskuur begint....
Oja, bij mij duurde het een week of drie voordat ik weer strakke broeken droeg en die deed ik na thuiskomst ook wel gelijk weer uit hoor, 's avonds thuis gewoon lekker in een joggingbroek ( nog steeds) Wink
Depri
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 13:29 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje..dank voor je snelle reaktie...en ik denk dat je inderdaad gelijk hebt....dat het misschien beter is je lichaam zelf de kans te geven om antistoffen aan te maken.
Klopt het dat dit ongeveer een jaar duurt? en dat het dan ook pas in je bloed te zien is dat je drager bent van het virus??
Ik ga maar gewoon door met mijn huidige gezondheidskick in de vorm van vers geperste sappen, vit. c tabletten, L lysine en echinae tabletten...
Smeer jij ook preventief nog iets ??? of alleen als eea irriteert?? en zo ja wat??
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 19:01 Reageer met quote

Iets smeren wanneer je nergens last van hebt heeft geen zin. Gebruik geen middelen onder de douche, ook niet die gemaakt zijn voor de vagina. Natuur doet het toch het beste zelf onderhouden. Anders verander je de ph waarde in je vagina en daardoor krijg je eerder last van soa's. Zet ook niet heel lang de douchekop erop, zeker niet na de seks want dan vergroot je de kans op een soa.
Ik smeer zinksulfaat vaseline creme (recept van de arts) wanneer ik blaasjes heb.

Het enige wat kan helpen is gezond leven zodat je weerstand beter wordt.

Ikzelf heb niet zo'n hele goede weerstand en omdat ik om de 6 weken een uitbraak had werd dat alleen maar erger. Lichamelijk maar ook psychisch was dit heel zwaar.
Mijn 5e uitbraak was weer heel heftig en daarom kreeg ik doe onderhoudskuur. Je krijgt deze kuur ook alleen maar als je 6 uitbraken in een jaar hebt. Aangezien ik er al 5 in 8 maanden tijd had en deze heel heftig was mocht ik al aan die kuur beginnen.
Vergeet niet dat medicatie ook nadelen heeft. Er zitten altijd bijwerkingen bij en het is niet goed deze zomaar te slikken.
Zoals fruitvliegje ook al zegt, raad ik je af om zo'n kuur te nemen. Ik betwijfel het ook dat je arts deze zou geven. Kijk eerst maar even aan hoe het het komende half jaar verloopt.
Ik ben heb veel last van mijn herpes maar fruitvliegje is een goed voorbeeld dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Sompige mensen hebben er na hun eerste uitbraak geen last meer van of maar heel soms.

Men zegt inderdaad dat je na een jaar antistoffen hebt aangemaakt. Ik merk hier weinig van want ik ben nog steeds vermoeid. Door de medicatie heb ik sowieso geen uitbraken.
Je kan altijd wen bloedtest laten doen maar deze zijn niet betrouwbaar. Het is namelijk niet altijd zichtbaar in het bloed dat je herpes hebt. Ik ben hier speciaal voor naar mijn arts gegaan om dit te bespreken. Zij raad dit af te doen omdat de uitslag niet betrouwbaar is.

Mijn eerste uitbraak duurde twee weken. Ik had niet de mogelijkheid niet naar mijn werk te gaan dus ik droeg gewoon broeken de hele week. Ik kon ook niet met kerst in joggingbroek aankomen bij de familie Wink ( mijn eerste uitbraak was met kerst 2013)

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
Depri
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 22:55 Reageer met quote

het zal toch niet waar zijn dat ik juist door het extra schoonhouden van mn vagina met zo'n vaginale douche en bruistabletten ik dit opgelopen heb.
Ik had nl de laatste maanden een paar keer een blaasontsteking en vond zelf soms dat eea niet zo fris rook daaronder...dus heb ik 2 weken geleden zo'n douche met bruistabletten gekocht en een paar keer gebruikt....zo ook vlak voor mn laatste vrijpartij waar ik dus vermoedelijk besmet geraakt ben....
Het zal nooit meer terug te halen zijn of dat de oorzaak is...maar nu jij dit zo benadrukt...
Robin35
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 23:23 Reageer met quote

Heb een penis geen vagina dus aan deze info heb ik niks!
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 19-01-2014 23:51 Reageer met quote

Robin: helaas zijn er weinig mannen met herpes actief op dit forum. Daar kunnen wij niks aan doen dus reageer gewoon normaal!!!
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Herpes/date/praten.
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring