Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Neusspray verslaving
Auteur Onderwerp: Neusspray verslaving
Laraatje88
BerichtGeplaatst: 30-12-2013 18:52 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben Lara en ik ben 23 jaar oud. Ik heb een probleempje dat al jaren aan de gang is. ik ben verslaafd aan neusspray die de stof xylometazoline bevat.

Jaren geleden (ik denk toen ik een jaar of 17 was) ben ik erg verkouden geweest. Ik heb toen neusspray gebruikt. Maar op de een of andere manier kon ik er niet mee stoppen omdat het steeds weer terug kwam.

Nu, 6 jaar later, gebruik ik het nog steeds. Minimaal 3 x per dag spuit ik neusspray in beide neusgaten. Ik heb wel eens geprobeerd te stoppen maar mijn neus zit dan potdicht, waardoor ik benauwd wordt en alleen nog door mijn mond kan ademhalen.

Ik wil graag van de neusspray af, maar het lukt me niet, iemand (serieuze) tips? Very Happy Very Happy

Bedankt,

groetjes Laraaa
Koettie
BerichtGeplaatst: 30-12-2013 19:24 Reageer met quote

Stoppen en een tijdje via je mond ademen. Het hoort vanzelf over te gaan.
thea
BerichtGeplaatst: 31-12-2013 13:11 Reageer met quote

hallo laraatje88
heb dit probleem ook gehad en ben er nu gelukkig vanaf. ik ben er op deze manier vanaf gekomen. ik gebruikte spray voor volwassenen en ben toen die van kinderen gaan gebruiken(is minder sterk)en dan minder gaan sprayen dus afbouwen van 3 naar 2 keer enz.daarbij kun je nu ook sprays met alleen zeezout kopen (aldi verkoopt ze). dan kun je die wat je geminderd hebt vervangen door zeezout. daarbij hebt ik nisita neuszalf(is niet goedkoop alleen verkrijgbaar bij apotheek) gebruikt om de binnenkant van mijn neus te verzorgen en vochtig te houden.zo afbouwen zodat je alleen nog maar zeezoutspray gebruikt en die dan ook afbouwen.de zalf kun je evt blijven gebruiken kan geen kwaad maar wel goed voor je slijmvliezen.En dan 1 goede raad,nooit meer neusspray gebruiken die je nu gebruikt alleen nog maar die met zeezout anders begint je probleem weer opnieuw. je zult een hele moeilijke tijd doorgaan maar zult echt blij zijn als je ervan af bent en heus ik weet waar ik over praat,helaas. heel veel succes Very Happy
Index > Longziekten > Neusspray verslaving
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring