Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > Last van de ogen
Auteur Onderwerp: Last van de ogen
Adnan
BerichtGeplaatst: 22-12-2013 12:46 Reageer met quote

Ik zal hier mijn verhaal doen in de hoop dat iemand raad weet, want ik ben een beetje radeloos aan het worden.

Zo'n 2 maanden geleden is het begonnen: ik kreeg jeukende ogen, pijn in de ogen en je zag zo van die rode draadjes in mijn ogen. Ik werk 8 uur achter een scherm dus ik hoopte dat ik enkel vermoeid was en dat het na wat rust over zou gaan. Maar de week erop werd het enkel erger. Ik kreeg echt pijnlijke steken in de ogen en daarna droge ogen. Het kwam zelfs zo ver dat ik niet naar een scherm kon kijken (tv kijken was onmogelijk door de pijn). Op een zaterdag deden mijn ogen zodanig pijn dat ik besloten had om naar de spoedafdeling te gaan.

Daar heeft dan een oogarts heel snel naar mijn ogen gekeken (er waren 7 mensen voor de oogarts aan het wachten dus het moest snel snel gaan). Die vertelde mij dat ik een oogontsteking had en schreef mij druppels en een zalf voor. 1 soort druppels voor tegen de ontsteking en 1 tegen de droge ogen. De zalf was tegen de ontsteking en moest ik voor het slapen gaan in mijn ogen doen. Dit gebruikte ik dan, maar het hielp weinig. Ik had nog altijd veel last van mijn ogen. Ik besloot dan naar een andere oogarts te gaan. Die kon mij vertellen dat mijn ogen in orde waren. In deze periode had ik ontzettend veel last van droge ogen.

Na enkele weken sukkelen werd ik op een vrijdag wakker met heel veel dorst. Ik moest eigenlijk constant drinken en mijn ogen waren nog altijd droog. Na dit aan mijn moeder verteld te hebben, vreesde ze voor diabetes. Dus drong ze aan dat ik naar het spoed zou gaan. Daar werd ik onderzocht, er werd bloed van mij afgenomen en alles bleek in orde te zijn.

Het rare is dat ik na het spoedonderzoek de volgende week of 2 geen last van had van mijn ogen. De spoedarts maakte wel een afspraak met een specialist voor de nieren. Daar ben ik dan naartoe gegaan en moest ik een plasje doen en weer werd er bloed genomen. Uit die resultaten bleek ook alles in orde te zijn. Ik was nu vooral blij dat ik me goed voelde en dat de resultaten goed waren. Het enige waar ik in deze 2 weken last had is soms druk in het hoofd en een beetje pijn. Vooral rond de slaap en achter mijn oren.

Maar dus 2 weken later, kreeg ik weer last van mijn ogen. Het begon met in het begin jeukende ogen voor een dag of 2, gevolgd door pijn in de ogen en daarna droge ogen. Dit ging dan zo voor een week of 2 verder en ik besloot om opnieuw een oogarts te raadplegen. Die keek mijn ogen na, weer alles in orde (behalve dat mijn ogen rood waren). Hij vermoedde een allergie en schreef druppels daar tegen.

Nu gebruik ik die druppels al een week of 2, maar ik merk geen beterschap. Mijn ogen doen nog steeds vaak pijn, zijn rood en ik heb vooral constant een soort druk en pijn in mijn hoofd. Vooral 's avonds. Het is geen hevige pijn, maar toch lastig. Het is alsof er iemand constant uw hersenen aan het aanraken is. Ook heb ik gemerkt dat ik een soort rood afscheiding uit mijn oren krijg. Periodes met pijn achter de oren komt ook soms voor.

Ik heb dinsdag weer een afspraak met een andere oogarts. Ik zal denk ik ook een afspraak maken met de huisdokter om dit met hem te bespreken, want de oogartsen blijven maar zeggen dat met mijn ogen alles ok is.

Ik heb trouwens vroeger nooit last van mijn ogen gehad. Mijn zicht is ook niet slechter geworden. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Ik maak me echt zorgen.

Alvast bedankt!
Anoniemm1m
BerichtGeplaatst: 15-04-2014 20:59 Reageer met quote

Zoek is op google naar "computerogen" misschien vind je hier meer informatie
Adnan
BerichtGeplaatst: 13-05-2014 15:18 Reageer met quote

Ik sukkel nog altijd met hetzelfde probleem.

Ik heb wel gemerkt dat als ik ga liggen mijn ogen roder en pijnlijker worden. Als ik 's morgens opsta dan zijn mijn ogen superrood. Naarmate de dag vordert wordt dit minder, maar ik ondervind er nog altijd veel last van. Ik ben ook supergevoelig voor licht.

Ik ben naar verschillende oogartsen geweest, maar die zien niks aan mijn ogen.

Ik begin het probleem steeds meer te linken aan mijn maag/darmen. Ik heb namelijk last van mijn darmen: 's morgens bij het opstaan moet ik snel naar het toilet en dit gaat vaak gepaard met diarree. Ik heb ook last van steken in de borststreek (brandend maagzuur vermoed ik).

Symptomen:

- Rode en vermoeide ogen bij het opstaan
- Niet mogelijk om tv liggend te kijken (als ik opsta wordt het beter).
- Jeuk in de ogen en een brandend gevoel
- Soms jeuk in de oren. Heel vaak als ik ze 's morgens proper maak, is er rood slijm in mijn oren
- vaak 's morgens last van diarree
- pijnsteken in de borstkas, keel en andere delen van het lichaam (maagzuur?)

Ik heb het gevoel dat het maagzuur/maaggassen zijn die naar boven komen die voor alle problemen zorgen. Maar ik heb een gastroscopie laten doen en daar is niks te zien. Ik ben radeloos, want de dokters kunnen me niet helpen.
Index > Gezondheidszorg > Last van de ogen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring