Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Van vermoeidheid en wat hoofdpijn, tot het uit de hand liep
Auteur Onderwerp: Van vermoeidheid en wat hoofdpijn, tot het uit de hand liep
Europeaan
BerichtGeplaatst: 13-12-2013 12:10 Reageer met quote

Dag iedereen,

Ik ben blij hier even mijn verhaal te kunnen doen, want momenteel ben ik behoorlijk ten einde raad. Zelf ben ik een student van 23 uit België en loop al een tijdje met enkele klachten. Even overlopen:

Anderhalve maand geleden besefte ik plots dat ik wel erg moe rondliep. Bovendien had ik al een hele tijd last van enerzijds een drukkende hoofdpijn, maar anderzijds ook een scherp stekende hoofdpijn die van rechtsachter in de nek doorloopt tot aan het rechteroog. In het verleden ben ik veel te veel bekommerd geweest over mijn gezondheid, en een les die ik daaruit trok was 'onmiddellijk naar de huisarts', dus zo gezegd zo gedaan.

Volgens de huisarts had ik last van een mycoplasmabacterie, een week antibioticum zou volgens hem voldoende moeten zijn.

Dat was het niet, dus ik opnieuw naar de huisarts. Ik had ondertussen ook de indruk dat mijn 'neus' of sinussen af en toe klaarden, vooral bij bepaalde houdingen van mijn nek. De arts besloot even bloed te trekken om te zien wat er aan de hand was. Bovendien wou hij even in het hoofd zien dus verwees hij me door naar het ziekenhuis voor een CT-scan van de schedel en sinussen.

Uitslag van de bloedtest: Chlamydia Pneumoniae in het bloed. Uitslag van de CT-scan: slijmcyste/poliep in mijn rechter maxillaire sinus + sinusitis algemeen.

Volgens de huisarts voldoende om me opnieuw op dezelfde (maar langere) antibioticakuur te zetten, aangezien die chlamydia een moeilijk te doden beestje is. Daarnaast kreeg ik een zoutspoeling voor de neus.

Even leek het te werken, en een week lang voelde ik me ietwat beter. Tot ik me vlak voor een weekendje uit weer ellendig voelde. Ik kreeg tevens last van een snel en hard krakende rechterkaak. Bovendien vertelde mijn omgeving dat ik er erg bleekjes uitzag, dus onmiddellijk weer naar de huisarts.

Daar kreeg ik hetzelfde verhaal: de chlamydia was waarschijnlijk nog steeds niet dood, dus een kuur minocycline van een maand. Daarmee zou het probleem wel verholpen moeten zijn. Mijn bloeddruk stond volgens hem behoorlijk laag (10/7). De krakende rechterkaak was iets vreemds, maar had volgens hem niks met overige klachten te maken.

Het weekendje uit heb ik uiteindelijk moeten annuleren. Ik ging me steeds ellendiger voelen en hield het bed voor een vijftal dagen. Had last van hoofdpijn, enorme duizeligheid (alsof ik erg dronken was), vermoeidheid, maagklachten, misselijkheid, ademtekort (last om te ademen), hoesten enzovoort. Ik dacht dat de bacterie nu pas toesloeg, dus bleef de kuur trouw nemen. Bovendien had ik steeds vaker last van een soort 'aanvallen', waarbij ik een golf van duizeligheid, warmte en adrenaline voelde opkomen. Ademen ging tijdens een dergelijke aanval erg moeilijk en ik schrok me steeds verrot. Daarbij moest ik mezelf enorm kalmeren.

Op een avond kreeg ik amper nog voldoende adem door. Daarom belde ik de huisarts van wacht die langskwam en zei dat ik een geïrriteerde hoest had, waarschijnlijk door een doorgemaakte longinfectie. Daarom kreeg ik een puffer om dat op te lossen. Verder moest ik de kuur zeker uitnemen.

Twee dagen later was dit niet meer houdbaar. Naast alle eerdere klachten kreeg ik last van een drukkende, tintelende pijn in mijn linkerarm. Het leek alsof iemand mijn biceps afsnoerde en ik een elektrische stroom door mijn arm voelde gaan. Ik besloot terug te gaan naar de huisarts en alles even op tafel te leggen, want hier klopte iets niet. Ik vertrok per fiets maar halverwege ben ik te voet verder moeten gaan, ik was te dronken om nog iets te kunnen doen. Daar aangekomen kreeg ik steeds weer last van aanvallen, maar het was voor mij een geruststelling dat ik de dokter gauw zou kunnen zien.

Ook hij was nu behoorlijk ten einde raad. Hij deed enkele tests en zag dat mijn ogen zich moeilijk fixeerden. Bovendien konden de duizeligheid en maagklachten een gevolg zijn van de minocycline, dus moest ik de kuur even stilleggen. Daarnaast kreeg ik opnieuw het eerste antibioticum voorgeschreven om de chlamydia te bedwingen.

De avond erop lag ik rustig in de zetel. De duizeligheid bleek inderdaad al behoorlijk te zijn verbeterd, dus dat was een geruststelling. Plots kreeg ik weer een (duizeligheids)aanval, deed mijn linkerarm ongelofelijk veel pijn en had ik enorm veel moeite te ademen. Ik was behoorlijk in paniek, hield het niet meer en ging 's nachts te voet naar de spoedafdeling van een vlakbij gelegen ziekenhuis.

Daar werd mijn bloeddruk gemeten: 150/120. De spoedarts kon dit niet geloven en vroeg de verpleegkundigen dit nogmaals aan beide armen te meten: bleef 150/120. Ik deed het eerdere verhaal aan de spoedarts. Vervolgens nam men een ECG en bloed af.

Resultaten bloed: normaal. Resultaten ECG: ik had een 'linkeras' van het hart, waarvoor ik daags erna op controle moest naar een cardioloog. Bij het afwachten van de bloedresultaten had ik even liggen slapen, en vlak voor ik vertrok nam men nog even mijn bloeddruk. Die was gelukkig tot vrij normale waarden gedaald.

Daags erna dus naar de cardioloog en opnieuw hetzelfde verhaal gedaan, van bij de sinusitis tot en met de neveneffecten van de minocycline. De cardioloog nam eerst mijn bloeddruk, vervolgens een echo van mijn hart en liet me een fietstest doen.

Resultaten: bloeddruk 14/10, te hoog. Verder een zeer gezond werkende hartspier te zien op de echo. Fietstest ging erg goed. Bloeddruk tijdens fietstest was al heel wat beter.

Volgens de cardioloog was er dus niks om me echt zorgen over te maken, en ook de dag eerder was de 'aanval' dus geen gevolg van hartklachten. Wat het moeilijk ademen betrof + de hele historie van chlamydia heeft zij me doorverwezen naar een longspecialist.

Begin deze week ben ik dus langsgegaan bij een longspecialist. Daar heeft men allerhande tests gedaan (meten van de longinhoud, kracht van de longen, bloeddruk, longfoto enz.)

Resultaten bloeddruk: 10/6, nogal laag. Resultaten longtests: alles goed. Bovendien bleek dat ik na het nemen van een puffer krachtiger ademde, al moest ik de arts bekennen dat ik bij de laatste blaastest pas goed doorhad hoe deze werkte. Resultaten longfoto: goed.

De longspecialist bekeek daarnaast ook nog de foto's van de CT-scan (sinussen), bloedresultaten van de spoedopname enzovoort. Volgens haar zit het probleem wel degelijk bij mijn sinussen en is het mogelijk dat er slijm naar beneden komt waardoor het ademen moeilijker gaat. Ook hoofdpijn en duizeligheid kan daar een gevolg van zijn. Daarom kreeg ik opnieuw een antibioticakuur + puffer & zoutoplossing voor de neus voorgeschreven.

Op dit moment begin ik dus opnieuw aan een antibioticakuur. Nog steeds schrik ik regelmatig wakker 's nachts met een gevoel van ademtekort en/of hyperventilatie. Bovendien zat ik gisteren in een college te noteren op mijn laptop en had ik plots een verminderde kracht en gevoel in mijn rechterarm. Ik kon met moeite een vuist maken en had nog enkele uren later last van een verdoofd gevoel in mijn rechterpink.

Ik heb me bij het verhaal vooral gefocust op deze geïsoleerde klachten. Daarnaast heb ik al geruime tijd last van:

- Vermoedelijk een prikkelbare darm (winderigheid, opgeblazen gevoel, maagpijn, opgezet, maakt veel geluid 's nachts)
- In het verleden last van chronische hyperventilatie en paniekaanvallen
- Last van gespannen spieren, pijn in de bovenrug, nekspieren, hals...
- Verschil in beenlengte met pijnlijke gevolgen voor o.a. rug en heup
- Al enkele maanden het gevoel dat ik niet volledig 'scherp' zie. Ik draag een bril en het voelt hierbij alsof mijn ogen zich niet correct fixeren.

Wat me vooral zorgen baart zijn de enorm afwijkende bloeddrukwaarden, gecombineerd met het feit dat ik nog steeds duizelig en vermoeid rondloop. Zelf zie ik er uitgeput en behoorlijk bleekjes uit. Ik mis steeds meer colleges, loop achter op mijn studie en ook mijn omgeving vindt het welletjes geweest.

Uiteraard besef ik ook dat er geen 'overkoepelende oorzaak' van al deze klachten kan zijn. Een logische verklaring is bijvoorbeeld een combinatie van sinusitis + hyperventilatie + last van armen door een derde reden. Toch blijf ik me steeds afvragen wat nu aan de hand is?!

Als iemand een gelijkaardige ervaring heeft gehad of mij enig advies zou kunnen verlenen, zou ik hiervoor enorm dankbaar zijn.

Bedankt!

Europeaan
Matthengelo
BerichtGeplaatst: 20-11-2014 15:57 Reageer met quote

Hoi, ik las je verhaal. Het is al een jaar geleden, zie ik. Hoe is het nu? Als je nog hulp wilt kun je me even een pm sturen. Mathijs
swiix05
BerichtGeplaatst: 02-08-2017 21:53 Reageer met quote

Hallo Europeaan.
Ik weet dat het al een hele tijd geleden is maar ik heb exact dezelfde klachten als jij en was benieuwd of we even met elkaar konden praten hierover. Zou je even willen reageren op dit bericht? Corne
Erwin Douwes
BerichtGeplaatst: 03-08-2017 13:27 Reageer met quote

Hallo Europeaan,

Misschien is het probleem al lang opgelost, maar als ik uw verhaal lees dan lijkt het raadzaam om uit te sluiten dat hier sprake is van een feochromocytoom. Dat is een zeldzaam gezwel van de bijnier dat aanvalsgewijs hoofdpijn, duizeligheid en hoge bloeddruk kan veroorzaken. Met laboratoriumonderzoek kan de arts de aandoening op het spoor komen. Zie voor meer informatie: https://www.simpto.nl/diagnose/feochromocytoom/
Het komt vaak voor dat een feochromocytoom pas jaren na het begin van de klachten wordt vastgesteld. Dat komt doordat het zo'n zeldzame aandoening is waar huisartsen vaak niet in eerste instantie aan denken.

Groet,

Erwin
Index > Overige ziekten > Van vermoeidheid en wat hoofdpijn, tot het uit de hand liep
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring