Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > reflux en tandbederf kind 6 jaar
Auteur Onderwerp: reflux en tandbederf kind 6 jaar
mozw
BerichtGeplaatst: 09-12-2013 22:51 Reageer met quote

Onze zoon van 6 had tot voor kort nog nooit een gaatje gehad, maar 3 maanden geleden werden er ineens 5 gaatjes tegelijk bij hem ontdekt. Tijdens het vullen hiervan werden er nog 2 ontdekt. Dit terwijl wij niks veranderd hebben in het eet-, drink- of poetspatroon.
Vlak voordat de gaatjes ontdekt werden ontdekte ik dat zoon last heeft van reflux (rook soms zuur en zag hem soms eten uit de mond halen). Dit wordt nu behandeld met Nexium door de kinderarts (of althans een arts assistent).
De kinderarts wuifde mijn veronderstelling dat de gaatjes het gevolg waren vd reflux wat weg. De Nexium heeft de klachten wel verminderd maar niet volledig doen verdwijnen. De kinderarts is v mening dat we moeten wachten tot zoon over de reflux heen groeit. Tandarts en kinderarts hebben inmiddels op mijn verzoek overlegd (zelf leken ze dat niet nodig te vinden), maar dat heeft verder weinig nieuws opgeleverd. Zoon moet nu 1x per week poetsen met Medische Cariesprotectie Gel en we mogen een voedingsdagboekje bijhouden (maar dat vind ik onzin want wij geven zoon echt geen bergen snoep, frisdrank enz - ik weet zeker dat daar de oorzaak NIET ligt). En verder moeten we dus wachten tot hij er overheen groeit. Maar ik maak me zorgen over zijn gebit. Kunnen we wel 'wachten tot hij er overheen groeit' of gaan straks al z'n tanden eraan? Heeft iemand ervaring op dit gebied?
sparretje
BerichtGeplaatst: 11-12-2013 21:12 Reageer met quote

Onze zoon heeft een ernstige vorm van Reflux, maar zijn gebit is altijd prima in orde. We zorgen altijd wel dat hij minimaal 2x per dag poetst, want het zuur kan wel het gebit gaan aantasten. Ik denk dat het bij je zoon meer te maken heeft met aanleg. Misschien heeft hij gewoon een zwak gebit. Denk dat Reflux maar een zeer kleine invloed heeft. Maar dat moet nu gaan uitwijzen. Hij gebruikt nu Nexium om het maagzuur te onderdrukken. Welke dosering Nexium slikt hij. Onze zoon slikt Pantozol en krijgt 120 mg per dag. Dit is een zéér hoge dosering die maar amper wordt voorgeschreven en daarmee is zijn reflux nog niet goed te onderdrukken. Hou me op de hoogtte
Index > Kinderziekten > reflux en tandbederf kind 6 jaar
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring