Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > Deuk in ribbekast
Auteur Onderwerp: Deuk in ribbekast
Puberboy
BerichtGeplaatst: 07-12-2013 4:33 Reageer met quote

Hallo
Ik heb een probleem waar ik al een tijdje mee zit, ik heb in mijn ribbenkast een soort deuk zitten. Ik zit nu midden in de pubertijd en ik maak me zorgen, zelf ben ik al naar Mijn ouders gegaan om te vragen of we naar de huisarts kunnen gaan maar ze zeggen dat het geen kwaad kan. Ik heb er problemen mee met schoolgym ( bij het omkleden) en als ik ga zwemmen. Ook ben ik erg bang dat deze deuk de groei en ontwikkeling van mijn organen kan belemmeren. Graag zou ik willen weten of een deuk in je ribbenkast kwaadkan en/of er ook een benaming voor is.
Alvast bedankt
thea
BerichtGeplaatst: 07-12-2013 14:35 Reageer met quote

hallo puberboy

snap dat je met dit probleem zit,maar denk dat het geen probleem is voor je organen.zoek het anders een op hier op internet daar staat een hele bladzijde erover en kun je je zelf een beeld vormen of je naar een dokter wilt gaan of niet.heel veel succes Very Happy
matti100
BerichtGeplaatst: 07-12-2013 21:16 Reageer met quote

Als het aan de voorkant zit, kan er sprake zijn van een erfelijke afwijking. Je moet hiervoor zeker naar de huisarts gaan. Ik geloof dat de deuk uiteindelijk gevaarlijk kan zijn.

Van een ander forum af gekopieerd:
Pectus
Pectus is een vergroeiing van het borstbeen. Pectus komt in twee vormen voor. Pectus excavatum (PE) en pectus carinatum zijn aangeboren afwijkingen, waarbij een teveel aan ribkraakbeen ervoor zorgt dat het borstbeen ofwel naar binnen of naar buiten geduwd wordt en zodoende de borstkas er afwijkend uitziet. Bij pectus excavatum wat ook wel trechterborst of schoenmakersborst genoemd wordt is het borstbeen ingevallen. Pectus carinatum of kippenborst is daar het tegengestelde van. Bij pectus carinatum staat het borstbeen naar buiten. Beide soorten van pectus komen ook weer in verschillende variaties voor. Bij de één valt het nauwelijks op terwijl het bij een ander erg op kan vallen. Pectus komt bij één tot acht op de duizend mensen voor.
JOEPIE202
BerichtGeplaatst: 24-09-2015 17:50 Reageer met quote

ik snap het helemaal, mijn kleinzoon 13 jaar is er mee bezig.
ga naar het AMC daar zitten gespecialiseerde artsen op dit gebied.
hem gaan ze opereren

succes Very Happy
Index > Gezondheidszorg > Deuk in ribbekast
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring