Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Lotgenoten depersonalisatie
Auteur Onderwerp: Lotgenoten depersonalisatie
Mons89
BerichtGeplaatst: 26-11-2013 23:28 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik heb sinds 2 jaar ongeveer last van depersonalisatie. Het gevoel dat ik buiten m'n lichaam zit, dat ik niet echt aanwezig ben en dat alles nep is. Ik ben hiervoor onder behandeling bij een psycholoog, maar ik zou ook graag in contact komen met mensen die hetzelfde ervaren. Dus stuur me een berichtje als je ook depersonalisatie klachten hebt en erover wilt praten.
Daantje005
BerichtGeplaatst: 21-09-2014 16:59 Reageer met quote

Mons89 schreef:
Hallo allemaal,
Ik heb sinds 2 jaar ongeveer last van depersonalisatie. Het gevoel dat ik buiten m'n lichaam zit, dat ik niet echt aanwezig ben en dat alles nep is. Ik ben hiervoor onder behandeling bij een psycholoog, maar ik zou ook graag in contact komen met mensen die hetzelfde ervaren. Dus stuur me een berichtje als je ook depersonalisatie klachten hebt en erover wilt praten.Ik heb daar sinds een paar weken ook last van. Zie dat dit bericht al n jaar oud is en vraag me af hoe je dit opgelost hebt?
Mons89
BerichtGeplaatst: 21-09-2014 20:38 Reageer met quote

Hoi!
O dat is vervelend! Ik heb ongeveer een jaar bij een psycholoog gelopen en verschillende therapie├źn gevolgd. Nu gaat het echt veel beter met me. Wat me vooral uiteindelijk geholpen heeft is het accepteren dat het er is en er niet tegen vechten. Dat vond ik erg lastig, want ik wilde niet accepteren dat ik mij zo de rest van mijn leven zou voelen oid, maar het gekke is dat het door acceptatie ineens veel minder werd. Nu heb ik er alleen nog last van als ik heel erg moe ben of bij grote overgangen van situaties, dan duurt het altijd even voordat ik weer geland ben zeg maar. Ik heb geleerd dat bij mij depersonalisatie vooral met angst te maken had. Ik voelde me afwezig, daar werd ik bang van, en doordat ik bang werd werd ik nog afweziger. Dus door er luchtiger naar proberen te kijken en gewoon tegen jezelf te zeggen van: ach ik voel me even afwezig, straks voel ik me weer beter, dan heeft het niet meer zo'n zware lading. En uiteindelijk merkte ik dat het steeds meer op de achtergrond verdween en dan ik er nu weinig last nog van heb. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Als je nog meer wilt weten, mag je me altijd vragen. Sterkte!
Daantje005
BerichtGeplaatst: 21-09-2014 20:50 Reageer met quote

Hallo,

Bedankt voor je reactie en tips.
Ik zit zelf bij een therapeut die gespecialiseerd is in de gnosis-methode, dat houdt in dat
deze man onderdrukte- en niet verwerkte gevoelens naar voren haalt. Mijn oorzaak is
vooral opgehoopte stress en zorgen.
Ik dacht dat ik de enige was met dit probleem dus voel me
meer opgelucht nu ik deze pagina gevonden heb.
Heb jij ook last gehad van DP en DR tegelijkertijd? Zoja,
Ook gedurende de hele dag?
Want dat is bij mij wel het geval van sochtends vroeg tot savonds laat. Soms zie ik het echt niet meer zitten maar gelukkig veel steun van mijn ouders.
Dat je zegt dat je het moet accepteren klinkt voor mij best beangstigend, omdat ik zeg maar niet wil accepteren dat ik zo blijf leven, elke dag met dit gevoel, of bedoel je dat je het op dit moment moet accepteren, de tijdelijke situatie? Sorry
Voor mijn lange verhaal, maar heb het net pas dus voel me radeloos.
Ps. Ik gebruik ook oxazepam tijdelijk nu net 10 dagen.

Groetjes...
Schrijfgodin
BerichtGeplaatst: 12-10-2014 23:08 Reageer met quote

Ik heb dit al jaren, zowel DP als DR. Het is niet anders, ik probeer er maar mee om te gaan. Ik heb ergere psychische problemen bedenk ik me dan. Maar vervelend is het zeker wel!
Aalst88
BerichtGeplaatst: 19-03-2017 23:58 Reageer met quote

Hey Mons 89,

Hoe gaat het ondertussen met je?
Uiteraard kamp ook ik al een paar jaar met depersonalisatie.
Wat me op mijn zoektocht naar "lotgenoten" opvalt is dat veel mensen op zoek zijn naar herkenning, ook ik ben hier naar op zoek gegaan maar deze wens verdwijnt wat naar de achtergrond.
Ik ben nu vooral op zoek naar mensen die weten hoe ze ermee om moeten gaan.
Ik begrijp wat je zegt, het aanvaarden en vechten,...
Het gaat al beter met me maar ik heb het gevoel dat ik net niet daar geraak.
Zou je het oke vinden om hier wat verder op in te gaan?
Uiteraard is dit prive en hoeft dit niet via dit forum. (Ik ben nieuw hier dus weet niet of het via mail kan?)
Indien je dit niet ziet zitten mag je dat ook gerust zeggen, dan zoek ik nog wel even verder.

Alvast bedankt!
MarthaV
BerichtGeplaatst: 06-05-2017 18:30 Reageer met quote

ik wil graag met mensen praten die ook in het zelfde schuitje zit als ik derealisatie
nancy samwel
BerichtGeplaatst: 30-07-2017 19:43 Reageer met quote

ik voel me zo vreemd, alsof ik uitgetreden ben uit mijn lichaam, heeft iemand hier ervaring mee, voel me zo ellendig.
Sharon324
BerichtGeplaatst: 31-12-2017 23:13 Reageer met quote

[quote="Mons89"]Hallo allemaal,
Ik heb sinds 2 jaar ongeveer last van depersonalisatie. Het gevoel dat ik buiten m'n lichaam zit, dat ik niet echt aanwezig ben en dat alles nep is. Ik ben hiervoor onder behandeling bij een psycholoog, maar ik zou ook graag in contact komen met mensen die hetzelfde ervaren. Dus stuur me een berichtje als je ook depersonalisatie klachten hebt en erover wilt praten.[/quote

Ik wil graag in contact komen met mensen die depersonalisatie/derealisatie ervaren! Plz contact me
DavyB1976
BerichtGeplaatst: 01-05-2018 19:52 Reageer met quote

[quote="Sharon324"]
Mons89 schreef:
Hallo allemaal,
Ik heb sinds 2 jaar ongeveer last van depersonalisatie. Het gevoel dat ik buiten m'n lichaam zit, dat ik niet echt aanwezig ben en dat alles nep is. Ik ben hiervoor onder behandeling bij een psycholoog, maar ik zou ook graag in contact komen met mensen die hetzelfde ervaren. Dus stuur me een berichtje als je ook depersonalisatie klachten hebt en erover wilt praten.[/quote

Ik wil graag in contact komen met mensen die depersonalisatie/derealisatie ervaren! Plz contact me


Hallo.. Ik realiseer me dat ik hier ook aan lijd! En ook ik zou heel graag ik contact willen komen met mensen die dit ook hebben want ik raak er namelijk erg van in de war en niemand begrijpt het. Ik weet niet precies hoe dit werkt maar ik probeer dit maar..
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 03-05-2018 17:30 Reageer met quote

@Davy, denk ook aan de rol van je voedingspatroon en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Stoffen als magnesium en vitamine B kunnen helpen om meer in je lichaam aanwezig te zijn. Wat voeding betreft is het belangrijk om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Is belangrijk voor je bloedsuikerspiegel en hormonen en neurotransmitters.
Zelf in het verleden een wandelend wrak geweest, moe, depressief, angstig en paniekaanvallen. Door mijn voeding aan te passen plus wat voedingssupplementen veel beter in mijn velletje.
Verder ook zorgen voor aardende activiteiten als wandelen, tuinieren etc. En metaalvrij slapen helpt ook om beter te aarden. Dus matras en bed zonder metalen erin.
DavyB1976
BerichtGeplaatst: 03-05-2018 22:01 Reageer met quote

@maanvrouwtje

I get that! Ik weet hoe het werkt en ik weet hoe het is en werkt als je veel sport. Dit heeft meer te maken met het heel psychische aspect.. Ook daar heb ik veel ervaring mee maar nog niet met het de stoornis: depesonalisatie.. Dit is voor mij niet en confronterend!
Index > Psyche > Lotgenoten depersonalisatie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring