Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > help, ik ben ongezond.
Auteur Onderwerp: help, ik ben ongezond.
LizzyYAY
BerichtGeplaatst: 19-11-2013 0:04 Reageer met quote

Hallo allemaal ik zit met een probleem.
Al jaren (zeg maar bijna 10 jaar) eet ik geen groenten meer. Het is niet dat ik het niet wil eten, ik kan het echt niet.
Ik probeer weleens een hapje maar het gaat er meestal meteen weer uit.
Ook lust ik geen aardappelen, en geen vlees. De enige redelijk gezonde dingen
die ik wel binnen kan houden zijn sla, wortels, tomaten, komkommer etc.
Rauwkost dus.
Fruit daarentegen vind ik heerlijk,
maar vanwege het gebrek aan glazuur op mijn tanden kan ik fruit waar veel zuren in zitten niet eten.
Ook krijg ik ALTIJD na het eten van veel soorten fruit aften in mijn mond. Niet 1, niet 2, maar soms wel 5 tegelijk.
Echt veel fruit eet ik dus ook niet.

Een echte snoeperd ben ik echter ook niet. Ik hou wel van een snack op z'n tijd maar dit eet ik eigenlijk nooit.
In feite leef ik op rijstwafels en water.

Echt ernstige klachten heb ik nog niet,
maar ik heb sinds een tijdje wel last van mijn bloedsuikers, deze zijn constant te laag. Na het nemen van bijvoorbeeld een suikerklontje voel ik me weer beter. Ook heb ik vaak hoofdpijn, en ben ik extreem vermoeid.

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen. Ik ben bang dat ik op deze manier mijn lichaam sloop en dat wil ik niet, maar er komt steeds zoveel ellende
bij kijken dat ik geeneens zin meer heb om te proberen gezonder te eten.
Heeft iemand advies, of tips voor mij??
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 20-11-2013 1:33 Reageer met quote

Hallo Lizzy,
Met zo'n voedingspatroon kweek je een tekort aan vitamines en mineralen.
Ik denk dat 't verstandig is om naar de huisarts te gaan om te kijken wat de oorzaak is van je problemen...
Verder zou je naar een diëtiste kunnen gaan om een gezond voedingsschema op te stellen met dingen waar je wél tegen kunt.
Bovendien kun je bij de tandarts vragen om een soort coating op je tanden (fluorcoating b.v.).
Groetjes, Musje.
Roepland
BerichtGeplaatst: 20-11-2013 12:03 Reageer met quote

Ik geloof er niets van... Koeien eten toch ook alleen maar gras? Letterlijk ELK dier op moeder Aarde eet 1 soort eten... Maar mensen moeten zich aan de schijf van vijf houden...

Het is gewoon niet logisch. Sterker nog, het is een evolutionair gedrocht. Waar zijn de tussenstappen? Op een dag besloot het menselijk lichaam ineens honderden verschillende voedingsstoffen nodig te hebben? Geen een ander dier, geen een andere plant heeft die stap gemaakt... Maar de mens besloot dat in eens wel.

Ik denk dat het een hoop gebakken lucht is... Gebakken lucht.. Dat komt binnenkort ook in de schijf van vijf. "Ja je moet wel gebakken lucht eten voor je Vitamine L".

Ik eet bijna nooit groente of fruit... Ik ben zo fit en gezond als een hoentje. Geen problemen op geen enkel vlak. Ik ren marathons en doe mentaal zwaar werk. Dat gaat allemaal helemaal goed.

Als einde... Als je bang bent voor je vitamine tekort... Koop dan gewoon een potje Centrum. Vitaminen in een pilletje. Dan heb je ze alsnog en heb je geen bloemkool aan hoeven raken.

Is er uberhaupt OOIT iemand doodgegaan door vitaminetekort? Zoek dat is op... ik geloof niet dat dat ooit gebeurt is.

"Waar is Jan dan aan overleden?" "JA, vitamine tekort..."
Dat het ik nou nog nooit gehoort. Niet op tv, op internet of in het echt.
Koettie
BerichtGeplaatst: 20-11-2013 14:44 Reageer met quote

Ja hoor, dat kan zeker Roepland. Een vriendin van me loopt stage in een ziekenhuis, die hadden laatst iemand met scheurbuik. Dus ja, het kan nog als je écht ongezond of weinig verschillende dingen eet.
ps
BerichtGeplaatst: 08-08-2015 9:47 Reageer met quote

Oke, ik moet zeggen Roepland, dat je me wel aan het lachen hebt gekregen. Je hoort inderdaad niet vaak dat iemand is overleden door een vitaminetekort. Daarbij zit er wel een kern van waarheid in dat wij de enige levende wezens zijn die erg gevarieerd moeten eten, al is het zeker niet zo dat dieren goed afzijn met maar één soort voedsel. Vaak wordt gras aangevuld met (meerdere soorten) brokken voor de vitamines en voedingsstoffen die daarin zitten. Ook gras wordt bemest om er meer vitamines in te krijgen.

Wij eten inderdaad een hoop onnodige dingen en het is allemaal wel een beetje uit de hand gelopen, maar of die evolutionaire stap nu ineens of in stappen is gebeurd dowt niets af aan het feit dat het is gebeurd. We zullen ons er dus naar moeten gedragen.

Sommige mensen krijgen inderdaad ook nergens last van, ondanks dat ze weinig groentes en fruit of vlees eten, maar velen wel. Alleen al het feit dat heel veel mensen zich beter gaan voelen door gevarieerder en gezonder te eten zegt eigenlijk al genoeg, toch?

Maar je wist het wel leuk te brengen:)
Ceepee
BerichtGeplaatst: 08-08-2015 10:27 Reageer met quote

Ik eet nooit groente en fruit en ben zo fit als een hoentje vind ik dezelfde onzin als ik rook al 20 jaar, heb nog steeds geen kanker dus roken is niet ongezond.
Nee, ik heb ook nog nooit iemand horen zeggen dat iemand dood is gegaan door vitaminetekort. Er wordt ook nooit gezegd dat iemand dood is gegaan door bijv. sigaretten. Wel door kanker,hart en vaatziekten,COPD en weet ik veel allemaal.Wat je allemaal kan krijgen door te roken. Dat je nooit hoort dat iemand dood is gegaan door vitamine tekort wil niet zeggen dat een vit. tekort geen probleem is. We hebben niet opeens besloten honderden verschillende voedingsstoffen nodig te hebben. We hebben altijdverschillende voedingsstoffen nodig gehad en die komen allemaal voor in de natuur. Ook vroeger al, en die komen voor in de natuur omdat wij ze nodig hebben.

Lizzy, vervelend probleem.Weet je de oorzaak van je probleem? At je daarvoor wel gewoon groente en fruit? Ik denk wel hulp gaan zoeken,.is niet iets waar alleen uit gaat komen denk ik

Groetjes ceepee
ps
BerichtGeplaatst: 08-08-2015 12:38 Reageer met quote

Indeed!
evitalolita
BerichtGeplaatst: 19-11-2015 11:39 Reageer met quote

hallo,

als ik jou was, dan zou ik eerst maar eens beginnen met vitamine pillen te slikken. als je tijdens het eten wat yoghurt eet, kan het zijn dat je groenten wel binnen houdt. yoghurt zorgt er namelijk voor dat je een goede maag en darmflora hebt. ook versterkt het je maag en darmen. maar ik zou niet meteen beginnen met koolsoorten te gaan eten, want die veroorzaken een opgezette buik en veel gas in je darmen. daardoor kun je weer ziek worden. neem af en toe gewoon eens een hapje groenten of fruit met een hapje yoghurt erbij. dit bouw je dan op door bijv. iedere week of 2 weken een grammetje meer te eten van de dingen waar je hiervoor niet tegen kon. veel suc6 en hoop dat je weer gewoon kunt eten!

grtjs evi
PiaDeBoer
BerichtGeplaatst: 02-05-2016 13:51 Reageer met quote

Er wordt veel gepraat over eten en wat wel of niet goed zou zijn. Je krijgt groente (rauwkost) en fruit... Dat zijn wel de gezondste dingen met de meeste vitaminen.. Ik kende iemand die 80 is geworden op het eten van alleen maar bonen. Hij is uiteindelijk gestorven, maar niet aan zijn jarenlange eetpratroon, nee, hij is vermoord. Volgens mij kun je dit nog in oude nieuwsberichten terugvinden op internet. Hij woonde in Veendam en zijn bijnaam was Engel Bone.
Dus ik zou me niet zo druk maken over je redelijk gevarieerde eetpatroon. Maar als jij je ziek voelt en er gaat van alles mis in je lijf, dan zou ik daarvoor een dokter raadplegen. Er kan van alles misgaan in je lijf, dat niet komt door voeding.
Index > Een gezonde levensstijl > help, ik ben ongezond.
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring