Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > medisch dossier
Auteur Onderwerp: medisch dossier
vincentv
BerichtGeplaatst: 13-11-2013 1:18 Reageer met quote

Ik wil graag rontgenfoto's laten maken van rug en knie. Is er een manier om te voorkomen dat zoiets meteen in mijn medisch dossier terechtkomt? Ik wil het gewoon even checken bij de forumgebruikers, misschien is dat mogelijk via een particuliere kliniek? Het is niet mijn bedoeling om een werkgever of verzekering om de tuin te leiden. Maar ik vind dat het echt te ver gaat met het centraliseren van al die gegevens, er is gewoon geen privacy meer. Dus als er mensen suggesties hebben, welkom.
matti100
BerichtGeplaatst: 01-12-2013 21:27 Reageer met quote

Je bent vrij om te verzoeken om deze foto's ( plus de aanvraag hierheen!) uit het (ziekenhuis)-dossier te verwijderen. Dit verzoek mag alleen geweigerd worden als door die verwijdering een gevaar voor andere mensen zou ontstaan.
Als het op aanvraag van je huisarts is: moet voor de volledigheid ook de aanvraag van/bij de huisarts verwijderd worden. ( kun je ook vragen, moet ook ingewilligd worden)

Om te vermijden dat andere zorgverleners in de dossiers van je huisarts, apotheek, huisartsenpost, (ziekenhuis) kunnen kijken, moet je GEEN TOESTEMMING geven bij elk van deze zorgverleners om jouw dossier " aan te melden" bij het landelijk schakelpunt. Of dit al is gebeurd kun je zelf controleren mbv DIGID met SMS functie op https://www.vzvz.nl/page/Zorgconsument/Inzage/Inzage-overzicht .
Index > Gezondheidszorg > medisch dossier
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring