Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > astma allergie op mijn werk?
Auteur Onderwerp: astma allergie op mijn werk?
mellowney
BerichtGeplaatst: 10-11-2013 7:55 Reageer met quote

hoi! ik ben Mellowney en ben 17 jaar. ik heb gelezen dat toen ik jonger was, ik astma had en daar ook goede (ventolin) medicatie voor kreeg. maar dat is zo lang geleden dat ik het me nog vaag herinner. ik heb er ook al die jaren niets meer van gemerkt. tot 3 jaar geleden, de zomervakantie. ik had weer een korte adem. ik ging naar de huisarts en werd heel eventjes bij het ziekenhuis nagekeken. stoom gekregen en na 2 uurtjes of minder kon ik alweer naar huis met opnieuw ventolin. dat werkte goed als ik weer een kleine, minder erge korte beademing had tussendoor. maar dat gebeurde niet vaak meer. vorig jaar kwam het in de zomervakantie weer zo erg terug. maar met genoeg van de ventolin redde ik me nog prima. dit jaar kwam het enigzins WEER terug,(nu weet ik dat het de pollen zijn) en kreeg ik er 2 soorten pillen voor met veel te moeilijke namen (1 was plat en rond, de andere een dik ovale) de dik ovale moest ik 3 dagen en de platte ronde daarbij een week. ik moest ze tegelijk starten te nemen. elke dag 1 van beiden. nu ben ik dus weer ok na de juiste dosering medicijnen en ventolin. maar ik begin te merken dat als ik thuis ben in de weekenden (ik woon op een leefgroep) ik vaak de zaterdag rond de avond last heb van wat erger hijgen dan de normale tussendoortjes, maar niet zo erg als de zomervakantie aanvallen. nu hebben wij thuis 3 katten, maar heb ik er nog nooit zoveel last van gehad. ook werk ik door de weeks op een kleine boerderij. daar zijn ook 2 katten waar ik vaak graag mee zit te knuffelen. daar heb ik ook soms kleine hijgingen, maar niet zo erg als thuis, daar heb ik ze de hele dag om me heen. kan dit werk schadelijk voor mijn astma zijn?
ShannaB
BerichtGeplaatst: 10-11-2013 17:06 Reageer met quote

Het kan heel goed zijn dat je allergisch bent voor katten. Veel mensen met astma hebben allerlei allergie├źn voor dieren en voor bepaalde bomen en planten.

Zo te lezen ben je tot nu toe alleen bij de huisarts geweest. Je kunt het beste je huisarts vragen om een verwijzing naar een longarts. Deze kan je testen op allergie├źn en je medicatie goed instellen zodat je minder last hebt.
Index > Longziekten > astma allergie op mijn werk?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring