Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > complicaties na cholesteatoom operatie
Auteur Onderwerp: complicaties na cholesteatoom operatie
sonnemans1
BerichtGeplaatst: 29-10-2013 0:01 Reageer met quote

Hallo,

Vorig jaar nov 2012 ben ik geopereerd aan een cholesteatoom aan mijn rechter oor in het GZA in Wilrijk. Ik heb me laten opereren in Belgie waarbij de schoongemaakte holte is opgevuld met eigen botmateriaal. Volgens de KNO arts in Nederland zou ik kans hebben op een radicaal holte, waarbij je 3/4 *per jaar naar het ziekenhuis kan voor een oortoilet en kans op een blijvend loopoor. En daardoor is het nooit mogelijk een hoorapparaatje in je oor aan te laten meten mocht dit nodig zijn.

De operatie is heel voorspoedig verlopen ondanks de 7 uur opereren die nodig was. Ook het aambeeld was aangetast en vervangen voor een donorgehoorbeentje.
Gerepareerd trommelvlies zag er prima uit

Maar.....naast het oorsuizen dat ik 3 jaar geleden heb overgehouden aan een fikse middenoorontsteking, heb ik zeer regelmatig last van dat mijn trommelvlies mee gaat brommen met bepaalde hoge tonen en hoor ik het geluid van klappende (lucht)bellen in mijn oor. Soms is het heel erg en continue achter elkaar..... om gek van te worden...In een sporthal een fluitsignaal is een ramp, of als ik zelf hard roep hetzelfde euvel Sad En als ik verkouden ben lijkt het (is het) alsof er water achter mijn trommelvlies zit, en bromt het trommelvlies zelfs als ik praat. De KNO zegt dat ik hiermee moet leren omgaan, maar het valt niet mee! Wie herkent dit of heeft hier ervaring mee Question Question Question

En dan is er ook nog een fors gehoorverlies opgetreden in de lage tonen. Hiervoor ga ik morgen naar een audiologisch centrum om een hoorapparaatje uit te proberen.

Half dec krijg ik nog een MRI scan om te kijken of het cholesteatoom is weggebleven, spannend.
Bij mij hebben de gevolgen van het weghalen van het cholesteatoom nog steeds veel impact Exclamation
Index > Kinderziekten > complicaties na cholesteatoom operatie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring