Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Kindje 26 mnd slaapt niet door
Auteur Onderwerp: Kindje 26 mnd slaapt niet door
ineke20
BerichtGeplaatst: 28-10-2013 17:56 Reageer met quote

Wie helpt ons. Wij hebben een zoontje van ruim 2 jaar die nog geen nacht doorslaapt!! Dit breekt ons uiteraard enorm op. Overdag de grootste grappenmaker maar 's nachts een draak. Hij huilt niet maar krijst en stopt niet totdat hij zijn fles krijgt. Hij heeft vrij lang last gehad van reflux maar gebruikt er geen medicijnen voor alleen forlax voor zijn ontlasting. Hij eet 's avonds heel goed maar drinken en brood eten is wat minder. Wij geven hem dus voor het slapen nog een fles opvolgmelk en in de avond ook nog vaak. Overdag moet hij van ons uit een beker drinken. Hij is snel overprikkeld (high sensitive). Dit is ook nog een rede dat hij met slapen gaan een speen heeft waar hij van af moet van de tandarts. Hij is o.a voor dit 2 wk opgenomen geweest in het ziekenhuis maar de conclusie was jullie hebben een kindje met 'n pet op. Kortom eigenwijze donder.
Desi88
BerichtGeplaatst: 28-10-2013 20:06 Reageer met quote

Als ik je goed begrijp lees ik dat hij niet ophoud met krijsen s'nachts totdat hij zijn fles krijgt? Ik denk dat het een goede optie is om hem geen fles meer te geven, ook al krijst hij. Hij is gewend om elke nacht een fles te krijgen en jullie geven deze uiteindelijk ook omdat je het zat word, heel begrijpelijk. Maar daardoor blijft je zoontje elke nacht krijsen, hij ziet dit als de manier om te zorgen dat hij zijn fles krijgt. Maar van de 1 op andere dag zou ik hem geen fles meer geven s'nachts. En dan ook echt volhouden zodat hij in de gaten heeft dat het er niet meer in zit.
Ik verwacht een weekje een slechte nachtrust maar daarna heeft hij in de gaten dat jullie het menen en hij absoluut geen fles meer krijgt s'nachts.
Ook is het een idee om hem te negeren en niet teveel tegen hem te praten als hij wakker is en jullie evt bij hem gaan kijken. Niet tegen hem praten, hem terugleggen op zijn bed en dit steeds zo weer.

Erg moeilijk maar na deze ene week zul je hele andere nachten ervaren. Geef de moed niet op en heb geduld. Hij zal het jullie niet makkelijk maken maar uiteindelijk is het de bedoeling dat hij opgeeft en dus gaat slapen en dat jullie sterk staan en vol blijven houden.

Hopelijk kan je er iets mee Wink Ik werk zelf op een kinderdagverblijf en zie dit wel eens terugkomen in mijn werk. Ik hoor graag van je hoe je erover denkt Smile
ineke20
BerichtGeplaatst: 28-10-2013 20:52 Reageer met quote

Ben blij dat je reageert!!!

Nou hij komt meestal 1 keer per nacht voor drinken en dan roept hij met een schore stem: DRINKEN. De andere keren huilt/krijst hij omdat hij dan waarschijnlijk heeft gedroomd. We hebben jouw advies ook geprobeert omdat de kinderarts dit ook zei, alleen niet een week maar 4 dagen achter elkaar. Toen is mijn huisarts langsgekomen omdat het niet goed ging met mijn zoontje. Hij was uitgedroogd, huilen zonder tranen etc. en moest aan de O.R.S. Tevens hebben wij een dochter (4 jr) die sinds 15 mnd door slaapt maar soms dus ook wakker wordt van hem. Is nog het minst erge. Zelf ben ik niet helemaal gezond en is mijn nachtrust heel noodzakelijk. Mijn vent doet hij dus meestal de nachten maar wakker word ik wel en dit heeft ook invloed op mijn gezondheid helaas. De pedagogisch medewerkers op zijn kinderdagverblijf maken er zich ook niet druk meer om. Het werkt toch niet en wij doen dat ook niet omdat het gewoon niet werkt. Zelf heb ik het idee als hij meer vocht binnen krijgt dan heeft hij ook geen dorst maar dat lukt dus niet. Hij krijgt nu max. Een half liter per dag binnen aan vocht dus niet alleen drinken. Hierbij tel ik fruit e.d erbij.

Als je nog andere ideeen hebt sta ik /wij er graag voor open. Willen alles geprobeert hebben zodat we zeker weten dat het niet aan ons ligt omdat we het niet hebben geprobeert. Voor hem is het ook niks. In het ziekenhuis dachten ze namelijk ook dat het een ritueel/gewoonte was geworden. Hij komt ook niet altijd voor drinken maar wel bijna elke nacht. Hij zit namelijk nu ook in een fase dat hij veel droomt. Vanacht was er bijv volgens hem een spook in zijn kamer.
Desi88
BerichtGeplaatst: 28-10-2013 22:45 Reageer met quote

hoi ineke,

Wat vervelend zeg dat die 4 nachten zo zijn afgelopen, dat is wel heel heftig ja! Dan red je een week nog niet ivm gezondheid van je kind, ik snap het.
Ik denk dat het ook nog kan werken om elke avond als je hem in bed ligt, goed uit te leggen wat de bedoeling is: Alle kindjes gaan slapen, de papa's en mama's ook. Dat er niemand drinkt als ze moeten slapen en als ze sochtends wakker worden weer gaan drinken. Desnoods uitleggen met behulp van een voorleesboekje wat over drinken/slapen gaat.
Misschien vragen aan hem wat hij heel erg lekker vind om te drinken en dit sochtends voor hem klaarzetten als hij wakker word. Maar... alleen als hij de nacht heeft doorgeslapen en niet om drinken heeft gekrijsd. Als hij dan een slechte nacht heeft gehad, geef je hem zijn lievelingsdrinken niet. Wie weet is het wat voor je
ineke20
BerichtGeplaatst: 01-11-2013 12:48 Reageer met quote

Hoi desi88, sorry dat ik even niet van me heb laten horen. Je laatste advies passen we nu idd toe. Hoop dat het snel gaat werken!! Drinken hebben we alleen niet klaar staan 's ochtends dus ook niet als hij niet krijst om drinken want klinkt mss stom zo goed drinkt hij nog niet uit 'n beker. Hij moet zich goed consentreren en wakker zijn. Maar krijgt niet veel later nadat hij wakker is zijn ontbijt met drinken wat hij vaak laat staan. Zoals ik al eerder zei een moeilijke drinker, ook niet uit een tuitbeker o.i.d. Heb mij arm gekocht aan allerlei verschillende merken tuitbekers. Als ik vraag wat hij wil drinken, is het altijd sap maar wat dat sap voor hem betekend is ook voor mij een vraag. Hij drinkt regelmatig cristel clear maar dat zijn ook maar slokjes. Nadeel is, hier zit zoetstoffen in en dat is ook niet goed.
Nu merk ik ook dat hij lichtelijk verkouden wordt. Werkt mijn probleem niet in de hand Confused Sad Neusspray geef je ook niet prefentief dus .....
Gr. Ineke 20 en als je verder nog ingevingen krijgt hoor ik het ook graag, in ieder geval alvast bedankt voor je advies en medenken Very Happy
Index > Kinderziekten > Kindje 26 mnd slaapt niet door
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring