Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Heel veel honger
Auteur Onderwerp: Heel veel honger
Robertjan2
BerichtGeplaatst: 24-10-2013 13:03 Reageer met quote

Hoi Smile,
Ik ben 20 jaar en sinds anderhalf jaar heb heel veel honger. Waar ik vroeger 4 boterhammen op een dag at, moet ik er nu minstens 12 eten en blijf ik honger houden. Ik probeer minstens 1 stuk fruit per dag te eten en 's avonds een flinke maaltijd. Sporten op brood is eigenlijk onmogelijk geworden. Ik voetbal 2 keer in de week, daarnaast loop ik nog een keertje hard en fitness ik 2 keer, vooral bij fitness en hardlopen merk ik dat ik halverwege er al door zit, bij voetbal merk ik het iets minder, omdat het of afleiding geeft of na het avondeten is. Ik ben 1m 93 (al een tijd gestopt met groeien) lang en weeg 73kg. Ondanks dat ik zoveel moet eten kom ik amper aan.

Ik geef ook bloed bij de bloedbank, hier testen ze dan ook vaak op bloedsuikerspiegel en ijzer enz., maar dat is altijd wel in orde bij mij.

Mijn vraag was of ik misschien iets aan mijn voedingspatroon kan doen waardoor ik er minder last van heb of dat iemand een andere oplossing heeft.

alvast bedankt,
groetjes RJ
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 24-10-2013 23:53 Reageer met quote

Hoi Robertjan,
Mijn man eet een half brood per dag en 2 borden warm eten (bijna 1 pond aardappelen, 2 ons groente en een stukje vlees). Maar dat heeft hij altijd al gedaan sinds z'n pubertijd... Ook hij is lang dun en lekker.
Komt door een snelle verbranding!

Heb je altijd al zo veel gesport of pas de laatste anderhalf jr.? Kan er soms sprake zijn van een lintworm?
Eet volkorenbrood, dat voedt beter dan witbrood; en eiwitten duren langer om te verteren zoals pap, yoghurt met muesli en noten.

Misschien een bezoek aan je huisarts om na te laten kijken waardoor je verbranding zo snel is?

Groet, Musje.
Robertjan2
BerichtGeplaatst: 25-10-2013 20:19 Reageer met quote

Ik heb altijd al wel veel gesport, maar voor de zekerheid lijkt het me misschien verstandig om even langs de huisarts te gaan, mocht het inderdaad een lintwormpje zijn. Uiteraard eet ik al volkorenbrood, ik heb 2 hele witte broden nodig wil ik mijn honger wegeten. Ik ben begonnen ook met het eten van cruesly met yoghurt en moet zeggen dat het ook wel een beetje helpt.
In ieder geval heel erg bedankt!
Index > Een gezonde levensstijl > Heel veel honger
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring