Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Nachtelijk ademtekort
Auteur Onderwerp: Nachtelijk ademtekort
Anneke95
BerichtGeplaatst: 30-08-2013 23:38 Reageer met quote

Hallo,

ik ben een meisje van 17 jaar dat vrij gezond is (denk ik toch).
Twee maanden geleden werd ik midden in de nacht wakker zonder lucht. Na een tiental seconden 'happen' naar lucht begon ik over te geven. Daarna kreeg ik eindelijk terug iets binnen van lucht. Op zich was ik hier niet al te ongerust over.
Een week later gebeurde het nog eens, op net dezelfde manier (en tijdstip). Alleen had ik dit sindsdien elke nacht. Ik was/ben zelfs bang om te gaan slapen uit schrik dat ik terug wakker ga worden zonder lucht.

Ben de tweede dag meteen naar mijn huisarts gegaan (al was dit een nieuwe aangezien mijn vorige huisarts net op pensioen was). Hij zei dat dit gewoon mijn astma was (waar ik al 7 jaar geen last meer had gehad) die terug opspeelde en schreef een tabletje voor. Ik moest het tijd geven om te laten werken. 2 weken verder was er nog altijd geen verbetering. Wel geraakte ik steeds meer uitgeput door de slechte nachtrust en omdat mijn eten duidelijk ook niet binnen bleef. Ik ben na lang aandringen dan toch doorverwezen naar het ziekenhuis. Deze hebben mijn longen getest en zeiden dat er niets te merken was aan mijn longinhoud, maar dat het wel mijn 'zware astma' zou kunnen zijn. Ze hebben nieuwe medicatie voorgeschreven. Door omstandigheden (overlijden grootmoeder) kon deze medicatie pas een week later worden afgehaald. Sad

Gelukkig/bizar genoeg was het adem happen en overgeven sinds die week plots over. Zonder die zwaardere medicatie. Ik ben heel blij dat ik eindelijk terug kan doorslapen. Toch vraag ik me af wat dit geweest zou zijn aangezien ik de 'zware astma' waar ik al zoveel jaar geen last meer van had gehad niet echt geloof. Ook een beetje uit angst dat het ooit gaat terugkomen misschien... Shocked

Vriendelijke groeten
VanVelzen
BerichtGeplaatst: 31-08-2013 0:41 Reageer met quote

Hallo Anneke,

Persoonlijk denk ik zeer hoogst waarschijnlijk dat astma uw problemen veroorzaakt. Ook omdat u aangeeft "zware" astma te hebben. Onder zware astma versta ik tijdens een astmatische aanval niets meer te kunnen uitvoeren wat de classificatie van de spirometrie PEF of FEV1 waardes ergens tussen de 60 of 80 procent plaatst of zelfs lager.

Heeft u onlangs nieuwe stoffen in of rondom uw huis? zoals tapijt, dekbeddengoed, nieuwe kussens enzovoort. Gebruikt u andere wasproducten op uw kleding en beddengoed? Gebruikt u andere schoonmaak producten voor bestek, borden, bekers of vloeren enzovoort? Ook veel stoffige artikelen in en rondom het huis zoals teddyberen, tapijt, gordijnen enzovoort veroorzaakt meer stof in het huis. Stof is zeer irriterend voor de luchtwegen. Dit soort voorbeelden kunnen aanvallen uitlokken als u hier gevoelig voor bent.

Uw astma medicatie indien het een luchtwegverwijder is, te gebruiken voordat u gaat slapen om uw longen extra te ondersteunen is ook aan te raden.

U zou ook last kunnen hebben van een tijdelijke lichte long aandoening zoals een boven of onder luchtweg ontsteking wat uw korte symptomen zouden kunnen verklaren. Ook is het mogelijk dat u een tijdelijke of chronische maagaandoening heeft die uw symptomen zou kunnen veroorzaken. Apneu lijkt mij onwaarschijnlijk maar toch in het veld van mogelijkheden. Een slaap onderzoek lijkt mij toch aan te raden voor de zekerheid van uitsluitsel die het u geeft.

Sterkte!
Robert44
BerichtGeplaatst: 29-12-2013 0:14 Reageer met quote

Hoi Anneke ik heb zelf ook problemen met mijn luchtwegen , ik heb altijd veel gerookt . Vorig jaar heb ik een luchtreiniger gekocht bij proairtech.nl en ik moet eerlijk zeggen dat ik veel minder hoest en meer energie heb .
Index > Longziekten > Nachtelijk ademtekort
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring