Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Plots Doof het komt en gaat, wie heeft ideeën
Auteur Onderwerp: Plots Doof het komt en gaat, wie heeft ideeën
Thuur
BerichtGeplaatst: 21-08-2013 22:44 Reageer met quote

Beste lezer,

Dank je dat je de moeite neemt om mijn berichtje even te lezen. Ik zal proberen mijn probleem kort uit te leggen en misschien dat er mensen zijn die mij op een positieve manier zouden kunnen helpen. SVP geen bankmakerij want dat ben ik namelijk al.

Goed, op de terugvlucht vanuit Turkeije aangekomen op Schiphol ben ik ineens doof. Ik weet dat ik tijdens de vlucht met mijn hoofd in mijn armen op mijn knieen in slaap ben gevallen en toen maakte ik een smakker.

Naar huis gereden en hoorde de auto niet eens. De ochtend erna direct naar het ziekenhuis en direct door de KNO arts aan de prednison gezet. Na een aantal dagen herstel kon ik weer vertrekken. Ik dacht dat het probleem opgelost was. Na een paar dagen weer geen gehoor. Weer terug naar de KNO die me naar het Erasmus MC doorverwees. Ook daar weer aan de prednison maar nu 60mg in plaats van 20 mg. Ook hier na 2 dagen weer ontslagen want het was weer terug. Veel bloed geprikt, MRI, CT-Scan maar tot op heden nog geen aanwijsbare oorzaak.

De afgelopen week ging het prima tot vandaag. Ik was de prednison al aan het afbouwen en vandaag 21-08-13, na een middagdutje, want die prednison heeft wel effect op mij, was het weer weg. Weer de KNO gebeld waar ik vrijdag naartoe ga. Ik moest wel weer direct 60mg nemen.

Ik ben gewoon doof en kan mijn eigen stem niet eens horen wat best verontrustend is kan ik je zeggen. Het is al een paar keer weggegaan maar ook teruggekomen. Daarom moet ik ook weer prednison slikken omdat het kennelijk toch helpt. Zelf denk ik aan een virus of bacterie maar ben natuurlijk ook geen dokter dus wil niet gaan zelf dokteren.

Ik ben er wel geruster op dat het geluid weer terug komt. Dat heeft het in de afgelopen weken vaker gedaan. Maar ik ben er niet gerust op wat de oorzaak is. Er zijn verder geen afwijkingen tot dusver geconstateerd. Denk aan een tumor of zo.

Wat voel ik dan?

Als ik dover word en dat gaat in een redelijk snel tempo dan lijkt het wel of mijn hoofd volloopt en voelt wat verdoofd aan. Net of er veel vocht achter mijn oor zit maar dat zit er niet. Ik word dan ook onzeker en voel me zeer onprettig. Als ik mijn kaken op elkaar zit is het net of ik een stoorgeluid hoor. Beetje zoemend maar is geen tinnitus.

Ik ben erg benieuwd of er iemand is die ook zulke ervaringen heeft en wat daarbij de oorzaak was. Ik zal toch niet zo bijzonder zijn dat alleen mij dit overkomt.

Tips of ideeen zijn van harte welkom want ik weet het niet meer waar ik het moet zoeken dus zoek hulp uit onverwachte hoek.

Alle hulp is welkom.

Groeten Thuur
tallekke
BerichtGeplaatst: 22-08-2013 8:14 Reageer met quote

Hallo Thuur

Na je verhaal te hebben gelezen wil ik graag delen hoe het met onze zoon is gelopen.
Hij was toen 9 toen het begon in ongeveer 4 maanden werd hij doof li 110db en rechts 70bd hij had daarbij meerdere klachten (dit lag op neurologisch gebied) maar dat het gehoor zo zakte was angstig vooral ook omdat de artsen het niet snapten waarom en wanneer het zou stoppen .
Na enige onderzoeken in een academisch ziekenhuis en hele goede artsen werd er een andere oorzaak gevonden waarop werd behandelt .
In de maanden daarna kwam zijn gehoor weer voor een groot deel terug li 60 db re odb.
Ondanks dat dit een ander verhaal is wilde ik toch even reageren en je wellicht een klein beetje steun bieden wetende dat dit heel angstig kan zijn.
Laat je weten wat de volgstappen gaan zijn .
Chantal
Thuur
BerichtGeplaatst: 22-08-2013 10:10 Reageer met quote

Hoi Chantal,

Dank je voor reactie. Vanochtend werd ik wakker na gisteren nog 60mg prednison ingenomen te hebben en het gehoor was weer grotendeels terug. Blijft dus een mysterie.

Wat was de oorzaak die ze hadden gevonden bij jouw zoon en hoe hebben ze dit behandeld.

Morgen naar de KNO en weer gehoortesten en ik denk dat ze nog wat bloed willen afnemen bij de immunoloog. Voor zover konden ze bij mij verder niets vinden. Ook niet op neurologisch vlak.

Hoor graag van je.

Groeten Thuur
tallekke
BerichtGeplaatst: 22-08-2013 10:31 Reageer met quote

Hallo

Fijn om te horen dat het vandaag weer beter gaat.

Bij onze zoon gaat het met name om verhoogde druk (IIH) in de hersenen door de druk werden er waarschijnlijk zenuwen ingedrukt zoals de gehoorzenuw .
Dit wordt behandeld met lumbaalpunctie's en medicatie.
Zijn grootse klachten zijn hoofdpijn en oorpijnen stijf/pijn in de benen .

Ik hoop dat je morgen een stapje verder gaat komen...
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Plots Doof het komt en gaat, wie heeft ideeën
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring