Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Enkele vragen over een hersentumor (meningeoom)
Auteur Onderwerp: Enkele vragen over een hersentumor (meningeoom)
Ill1907
BerichtGeplaatst: 16-08-2013 2:30 Reageer met quote

Beste mensen en bezoekers,

ik ben een 24-jarige jongeman en mijn mama van 43 jaar is 2 maanden geleden geopereerd aan een hersentumor (meningeoom);

Volgens de specialist hebben ze 90% van de tumor kunnen wegnemen maar er zijn nog tumor resten aanwezig die ze over enkele maanden hoogstwaarschijnlijk zullen behandelen met radiotherapie;

Ik plaats even de brief omtrent de bevindingen van de laatste NMR (MRI) onderzoek die plaatsvond op 8/08/2013 alhoewel ik er totaal NIKS van begrijp:

Klinische inlichtingen: controle pulmonaire sectie. Vertigo.

Uitgevoerde procedure:


Axiale T2-, FLAIR- en diffusie gewogen sequentie, axiale T1-gewogen sequentie, axiale, sagittale en coronale T1-gewogen sequentie na toediening van i.v. gadolinium

Bevindingen:

- Sequelen van trepanatie linkstemporaal.
Status na resectie van tumoraal letsel linkstemporaal en in de linker infratemporale fossa.

- Aanwezigheid van een onregelmatig afgelijnde nodulaire contrastcapterende structuur in / tegenaan de linker sinus cavernosis en uitbreidend in het linker foramen ovale: verdacht voor tumortest.
De afmetingen van deze massa bedragen +- 16 x 20 x 5 mm.

Er is beperkte massa-effect op de artertie carotis interna, de linker temporale kwab en de apex van de linker orbita.

- Aanwezigheid van oedeem anterieur in de linker temporale kwab: postoperatief.
Beeld suggestief voor beperkte hoeveelheid subarachnoïdaal bloed linkstemporaal.

- Geen inklemmingstekens.
Geen deviatie van de middelijnstructuren.

- Aanwezigheid van enkele kleine supratentoriële witte stofletsels.

- Inflammatoire veranderingen in de mastoïdale cellen rechts.
Normaal voorkomen van de hersenstam en het cerebellum.

Bewaarde aflijning van de basale cesternen.

Besluit:

1. Tumorrest in de linker sinus cavernosis, uitbreidend tegenaan de apex van de linker orbita en in het linker foramen ovale.

Er is beperkte massa-effect op de linker arterie carotis interna en de linker temporale kwab.

2. Postoperatieve veranderingen linkstemporaal.

3. Normaal voorkomen van de fossa posterior.

===========
===========
===========

Mijn mama heeft op dit moment voornamelijk last van hyperventilatie en met momenten vreselijke pijnscheuten in- en rondom haar hoofd;

Haar linkeroog en linkerkant van haar gezicht is (tijdelijk) verlamt, volgens de specialist is dat normaal en het zou over enkele maanden moeten verbeteren.

In het begin was haar linkeroog helemaal dicht maar ondertussen kan ze haar oog open doen maar ze ziet troebel (dubbel).

Qua medicatie neemt ze ->

- Clozan 5mg (3x/dag);
- Paracetamol 1g (4x/dag);
- Betahistine
- Emcor
- Temesta 2,5mg (indien nodig)
- En soort antidepressiva + iets tegen epilepsie dacht ik.

Mijn vragen aan jullie en ook binnenkort aan de dokter zijn:

1) Ze is ontzettend moe, ook tijdens het eten wordt ze snel moe, ze zegt ook dat haar maagdarmen moe zijn, ze zegt dat ze heel veel trek heeft om te eten maar dat haar maag vermoeid is en ze krijgt weinig voeding binnen; Is dat normaal? Hoe kan ik dit het beste aanpakken en haar motiveren?

P.S.: ze heeft moeite met vast voedsel te eten aangezien haar linkermond verlamd is.

2) De dokters raden haar af om die Temesta regelmatig te gebruiken omdat je verslaafd kan worden, mijn mama zegt dat dit de enige middel is waarmee ze 's avonds tot rust kan komen, iets dieper kan ademen en in slaap kan vallen, ze neemt nu bijna elke avond naast haar gewone medicatie 1 tablet Temesta, kan het echt kwaad als ze dit verder blijft nemen?

3) Mijn vader en zussen hebben nog niet gevraagd of ze een multivitamine mag nemen naast haar dagelijkse medicatie, dat zal ik zelf persoonlijk binnenkort ook vragen aan de specialist; wat denken jullie hiervan? Kan het kwaad om een multivitamine supplement toe te dienen in haar geval?

4) Ze drinkt regelmatig Coca-Cola en eet af en toe een stukje banaan, vooral die Coca-Cola verontrust mij maar aangezien ik een vader heb die moeilijk tips en adviezen aanvaard van jongeren heb ik het moeilijk om zelf eten en supplementen te geven aan mijn mama, hebben jullie desondanks bepaalde tips over voeding die beter wel en beter vermeden worden op dit moment?

5) Zal ze haar over enkele maanden terug wat actiever voelen? Want daar verheug ik mij enorm op en ik wil dat ze altijd gelukkig wordt en terug kan lachen en genieten :'(

Ik hoop écht van diep uit mijn hart dat ik antwoorden krijg op mijn vragen, alle mogelijke tips en adviezen zijn welkom en heel veel sterkte toegewenst aan iedereen...

Groetjes
Francis Stevens
BerichtGeplaatst: 10-11-2013 21:44 Reageer met quote

Het heeft geen nut van een multivitaminepreparaat te nemen als zieke. Multivitaminepreparaten zijn bijvoorbeeld wel goed voor sportieve mensen die geregeld moeten recupereren van fysieke inspanningen waarbij ze een beroep hebben moeten doen op hun reserves. De multivitamines helpen om vlugger te recupereren.
Ill1907
BerichtGeplaatst: 11-11-2013 0:50 Reageer met quote

Francis Stevens schreef:
Het heeft geen nut van een multivitaminepreparaat te nemen als zieke. Multivitaminepreparaten zijn bijvoorbeeld wel goed voor sportieve mensen die geregeld moeten recupereren van fysieke inspanningen waarbij ze een beroep hebben moeten doen op hun reserves. De multivitamines helpen om vlugger te recupereren.


Als je weinig in zonlicht komt (gebrek aan vitamine D) en weinig eet dan is het toch verstandig om een multivitamine te nemen?

De huisarts vond geen probleem maar ondanks de raad van de huisarts vergeet m'n moeder het elke dag in te nemen, maar toch bedankt voor de reactie...
Index > Kanker > Enkele vragen over een hersentumor (meningeoom)
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring