Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Ik heb iets wat dokter niet weten
Auteur Onderwerp: Ik heb iets wat dokter niet weten
segersjan
BerichtGeplaatst: 12-08-2013 13:14 Reageer met quote

Beste,

Ik heb al jaren last van mijn lichaam. Op mijn 18de begon de ellende. Ik ben er nu 30. Toen begon ik midden rugpijn te krijgen, eerst waren het steken, precies dat er een mes in zit. En bij lang zitten (zo'n 10min.) krijg ik nekpijn en bij het lezen van een boek, krijg ik na 5 min. nekpijn gecombineerd met duizeligheid. Al deze pijn is nog steeds tot op heden elke dag aanwezig.

3 jaar geleden is er iets anders bijgekomen namelijk ademhalingsproblemen, ik krijg elke dag te maken met tekort aan adem, ik moet precies elke minuut vechten voor adem, ik moet proberen te gapen om een diepe adem te kunnen nemen, deze aandoening is sinds dien niet meer verdwenen. Als ik moet lopen, of mindere zware inspanning doe dan komt die aanval meer tijdens de inspanning en vooral bij stress. Ik moet er nog wel bij zeggen dat ik 1 pakje sigaret per dag rook. Ik was voor 1 jaar gestopt, tijdens die periode is de ademhalingsprobleem niet verminderd.

Onderzoek:

Voor rugpijn heb ik een rx full spin scan gedaan, resultaat hier is de afbeelding, wie merkt ook dat mijn longen veel te klein zijn op de foto, is dit normaal. Conclusie een S-vormige dextroconvexe torsiescoliose, Lumbale hyperlordose. Zie foto: http://img823.imageshack.us/img823/112/xrxd.jpg

Ik ben voor de longen naar een longspecialist geweest, hier heb ik ongeveer 500€ aan uitgegeven, dit zijn de onderzoeken;

fietstest gedaan : resultaat goed.
Longfunctie test: zeer lichte astma maar voor de rest goed.
CT scan met vloeistof: Geen afwijking of verstopping te zien.
Allergie longtest: verschillende irritatievloeistof ingeademde, resultaat goed.
Hartcontrole: Echografie: goed, en fietstest ook goed.
Levertest en echografie : matige graad van leversteatose en discrete hepatomegalie + beperkt lipomateus aspect van pancreas + lever een beetje vergroot.
Bloedtest: Alles ok, alleen lichte afwijking in levergehalte.

Bij al deze test zegt de dokter u heeft niets, we weten niet waar uw rugpijn en dat moeilijk ademen vandaan komen, misschien is het stress. Pfff stress dat is een makkelijke conclusie, toch niet als het meer dan 3 jaar heeft geduurd en de pijn elke dag meemaak.

Soms denk ik dat de dokter zeker iets over het hoofd zien, of dat ze niks willen vertellen omdat de ziekte nog in beginfase is. Ik ben er in elke geval niet gerust in, omdat ik me niet goed voel in mijn eigen vel en dat ik denk dat er een ernstig probleem is. Maar wat moet ik anders nog doen, ik heb bijna alle belangrijke testen gedaan.

Wie kan er misschien meer over vertellen, of heeft iemand gelijkaardige probleem?

Mvg,

Jan
Voetbalmeisje14
BerichtGeplaatst: 20-08-2013 9:18 Reageer met quote

Ik snap dat het erg vervelend voor je is! Et komt me niet bekend voor maar misschien een 2nd opinion bij een andere arts? Er moet inderdaad toch echt wel iets zijn.
Sterkte en succes verder!
Index > Longziekten > Ik heb iets wat dokter niet weten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring