Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Keel (slokdarm) kanker?
Auteur Onderwerp: Keel (slokdarm) kanker?
Ron1982
BerichtGeplaatst: 03-08-2013 11:09 Reageer met quote

Hallo allemaal, even voorstellen ik ben Ron en ik ben net 31 geworden. Vorig jaar heb ik fiks keelontsteking gehad 4 weken lang bijna en maakte ik me daar eigenlijk niet druk om. Nu heb ik begin mei een beetje last gekregen van mijn keel maar niet echt keelpijn, meer wat akelige steken in mijn keel een paar keer op een dag. In de 3 maanden die het nu zijn is het af en toe weggeweest voor een paar dagen maar nu is zijn de steken veel heviger en heb ik ook al weken elke dag wel een keer een bloedsmaak in mijn mond en een paar dagen terug een heeeel klein bloedspoortje in mijn slijm dat ik uitspuugde. Nu denken jullie "ga naar een HA". Nou ik ben al bij 4 HA's geweest, ook een keer naar de huisartsen post hier in de buurt omdat ik ineens 3 glazige bultjes zag rechtsonder op de keel boog achter mijn tong. Die verzekerde mij dat dat gewoon opgezette speekselkliertjes waren. De HA's verzekeren mij ook dat ik ZEKER geen kanker heb, er is ook bloed afgenomen een goede maand terug.

Ik moet wel zeggen dat ik een hypochonder ben, 8 jaar lang geen last van gehad maar nu is het best hevig.

even een uitgebreide klachtenomschrijving:

Ik heb een rauw gevoel in mijn keel en het gevoel dat het wat opgezet is. Eten en drinken gaat nog prima maar ik voel wel dat het aan de rechterkant wat dikker is dan links. Ik heb dus ook die metaal/bloedsmaak in mijn mond zeker elke dat een keer. En dat elke dag een keer of... 10 mss die fikse steken die weer weggaan na een minuut of paar minuten en dan soms uren niet voel. Ook heb ik al die maanden al het gevoel dat er iets rechtsachter tegen mijn tong drukt, maar als ik iets drink of iets actiefs doe heb ik ik het niet door dus ik hoop op een globusgevoel. Ook is mijn mond vaak erg droog vooral smorgens na het slapen (slaap met mond open zegt de vriendin). huisarts heeft ook klieren nagevoeld etc en kan na zijn zeggen niks vinden dat echt duid op kanker in de keel of iets dergelijks.

Sorry voor de erg lange tekst maar ik wilde gewoon even mijn ei kwijt en mss zijn er mensen die dit ook hebben al 3maanden of langer en wat de oorzaak zou kunnen zijn? De HA zegt dat doorsturen naar de KNO arts geen zin heeft maar als ik dat wil mag dat uiteraard, hij kan erg goed met hypochonders omgaan.

Bij voorbaat bedankt voor de reacties
Ron1982
BerichtGeplaatst: 03-08-2013 11:38 Reageer met quote

ik moet nog even toevoegen dat ik die bloed/metaalsmaak maar 1 keer per dag een paar seconden proef meestal. ik hoop dat dat dus komt door de ruwe(geirriteerde) keel die ik al bijna 3 maanden heb. Ik vraag me dus eigenlijk ook af of het niet door de enorme stress kan komen van de paniekaanvallen etc de laatste maanden. Ook heb ik niet echt opkomend maagzuur, heel zelden na het eten een paar tellen maar voor de rest merk ik het eigenlijk nooit. En met zelden bedoel ik max 1 keer per maand. Blijf ook maar lezen dat mensen met deze klachten vaak als diagnose Acid reflux krijgen (opkomend maagzuur), maar ik heb dat maar zelden en het gevoel van heartburn kan ik ook niet zeggen dat ik daar last van heb.
Moedertje lief
BerichtGeplaatst: 04-08-2013 23:44 Reageer met quote

Als het keelkanker is, word je vaak ook hees enzo. Vertrouw een beetje op je dokter? Het kan zoveel andere zaken zijn dan het dramatisch keelkanker Wink
Maar jij kent jezelf het best en hoe ik het aanvoel in je berichten zal je niet snel gerust zijn. Laat je dan doorsturen naar een NKO arts... maar gezien je zelf al zegt dat je een beetje hypochonder bent, zet er een limiet op. Als je de NKO hebt gezien en deze zegt dat het geen kanker is, neem het dan ook aan. Elke keer als de angst of dat idee opkomt, gewoon negeren en heel hard focussen op iets anders. Al is het de tekst van een liedje leren en dat meezingen...
Je slaapt met je mond open, dus kan het ook zijn dat je keel gewoon droog en geïrriteerd is, als je dan hoest dan krast dat (letterlijk).
Dat is zoals bij airco, veel mensen hun tussenschot van de neus ligt dan open en krijgen bloedingen...
Probeer te genieten van je leven, met je vriendinnetje en voor je paniekaanvallen ga eens bij een kinesist langs, bepaalde kine's zijn gespecialiseerd in ademhalingstechnieken en relaxatie. Dat helpt echt het beste om hiermee goed om te kunnen gaan. Ik denk dat als je die basis goed krijgt, je ook minder in paniek schiet bij bepaalde zaken die je opmerkt aan je lichaam.
AdamRa
BerichtGeplaatst: 01-10-2013 0:07 Reageer met quote

ik heb ook regelmatig steken in mn keel ik denk vaak dat het dan iets psychisch is vandaag heb ik getript op 4 magische truffels tijdens de trip helemaal geen last van mn keel maar nu de trip uitgewerkt is merk ik af en toe wel wat steekjes in mn keel jammer genoeg
blackwidown
BerichtGeplaatst: 05-10-2013 21:52 Reageer met quote

mijn broer had eerst een kankerbult in zijn keel toen was ie net geboren
blackwidown
BerichtGeplaatst: 06-10-2013 8:02 Reageer met quote

maar dat kan weggehaald worden
Index > Kanker > Keel (slokdarm) kanker?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring