Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Auteur Onderwerp: Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Elixir
BerichtGeplaatst: 29-12-2013 13:09 Reageer met quote

Mijn uitbraak is (denk ik) bijna op zijn einde. Het was een eerste uitbraak. En amai wat heb ik daar van afgezien zeg... Nu merk ik dat de pijn etc minder is, maar nu heb ik zo'n helse jeuk. Hadden jullie dit ook? Maar echt gewoon aan beide zijden van mijn bilspleet (mijn billen zelf dus) en soms ook gewoon in mijn voeten, billen en dergelijke. Ik ben zo bang dat dit niet meer uit mijn zenuwbanen zal verdwijnen en dat ik er eeuwig last van ga hebben Sad. Als ik stilzit valt het wel mee, maar vanaf ik rondstap begint het overal te kriebelen. Psychisch echt wel zwaar, krabben helpt niet en zorgt alleen maar voor irritatie Sad... Mijn aciclovir kuur is reeds 2 dagen bezig. Aangezien ik na de genitale vorm ook plots blaasjes kreeg op mn vinger, dus het virus was nog steeds actief in mn lichaam. Ik hoop echt dat ik hier binnenkort van af ben, het is al 3 weken bezig...
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 06-01-2014 14:09 Reageer met quote

Hi Joanke, jammer dat je niet meer reageert.
Joanke
BerichtGeplaatst: 22-05-2014 15:29 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje, ik ben de afgelopen maanden niet meer op de site geweest. Sorry daarvoor. Ik heb je antwoord ook niet eens meer gelezen, mijn excuses. Het heeft te maken met het feit dat ik er niet meer op die manier 'mee om wilde gaan'. En ook omdat ik in januari een hele leuke jongen leerde kennen:) Ik hoop dat ik jou met dit antwoord ook een beetje steun kan geven, na al die tijd Wink

Wat betreft de naweeën van de infectie op de algemene gesteldheid: het is inderdaad mogelijk dat je sneller niet lekker bent, moe, ziekjes. Maar ik denk dat dit voor een groot gedeelte te maken heeft met dat je geneigd bent daar meer op te letten. Iedereen is bij tijd en wijlen wel eens ziek of vermoeid. Ik heb dit niet gemerkt na mijn primaire infectie en ik weiger eigenlijk ook om het zo'n impact te laten hebben op mijn leven. Ik geloof heel erg in de mindset. Dus: hoe je er mee omgaat bepaalt een groot gedeelte hoe je je voelt. Ben je constant zorgelijk en bang dat je je slecht zal voelen, dan zal het ook gebeuren. Dat zal natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde zijn. Ik denk inderdaad dat wij boffen met het feit zo weinig uitbraken te hebben gehad. Ik heb ergens in januari nog 1 blaasje gevoeld, maar daar is het in al die tijd bij gebleven.

Je schreef ook dat je met vragen blijft zitten omtrent de besmettelijkheid: ik heb gevonden dat uit onderzoek blijkt dat vingeren etc redelijk veilig is als je geen uitbraak hebt. Met oraal contact bestaat de kans dat de ander een koortslip krijgt, of het type 2 virus. Maar aangezien 80% van de mensen het HSV virus sowieso al bij zich dragen zou ik me hier niet al te druk om maken. Ook hier geldt: als je geen uitbraak hebt is die kans uitermate klein. Te klein om je er druk over te blijven maken als je het mij vraagt. Zolang je open bent naar je (bed)partner en veilig vrijt moet je eigenlijk de controle uit handen geven. Je kunt niet meer doen dan dat. Het is vervelend dat dit is gebeurd, maar zoals de GGD mij al vertelde lopen enorm veel mensen met dit virus zonder dat het hun leven beïnvloed of dat ze er uberhaupt van weten. Zelfs toen ik het mijn moeder vertelde zei ze dat zij ook ooit blaasjes had gehad, vroeger (als in: een uitbraak).

Wat vervelend dat je zoveel klachten hebt 'daar'. Ik ben zelf medisch geschoold en jouw klachten passen ook wel bij een overactieve bekkenbodem (snel irritatie in het genitale gebied, jeuk, roodheid, obstipatie, aambeien, maar ook terugkerende blaasontstekingen, soms buikpijn). Ik denk niet dat dat allemaal te linken is aan de infectie. Als je nog steeds heel veel last blijft houden van die dingen kun je eens langs de huisarts of bekkenbodemfysiotherapie niet wat voor jou is. Als je je daarin herkent dan.

Even over mij:) ik voel me eigenlijk best wel goed. Ik heb in januari een jongen ontmoet die op seksueel gebied heel geduldig was. Dat hielp me om de sex te kunnen uitstellen. Ik durfde gewoon niet. Bang voor besmetting, vies van mezelf,.. Uiteindelijk hebben we eerst met vingers gevreeën. Na 2 maanden hebben we het gedaan met condoom. Ik lette toen goed op of ik niets voelde daar. Ik heb hem later pas verteld dat ik die infectie had opgelopen. Hij wist niet goed wat het inhield en reageerde wel begripvol. Ik was zo blij om het hem te kunnen vertellen! Ik heb hem verteld dat er een kleine kans zou zijn dat ik hem dat zou geven en dat ik om die reden met condoom wilde vrijen. Eigenlijk vond hij dat geen probleem. Nu, na een aantal maanden durf ik ook het orale contact weer aan. Ik weet dat er een kleine kans is... want we doen dat echt niet met beflapjes oid, maar ik wil ook gewoon ongestoord kunnen genieten van sex. Als ik het verder doortrek dan zijn er gewoon bepaalde dingen in het leven waar je geen controle over hebt. Het is zonde om het zo je leven te laten beheersen. Maar ik snap dat het moeilijk kan zijn om zo te denken. Bedenk in ieder geval dat het in principe geen 'ziekte' is maar een onschuldig virus, waar waarschijnlijk miljoenen mensen mee lopen zonder het te weten. Zoals de GGD al zei: je hoeft niet anders te vrijen dan anders. Wees in het begin voorzichtig, met condoom etc, maar het is onvermijdelijk dat een vaste partner ooit in zijn leven door jou wordt besmet. Nouja.... dat is dan maar zo. Hopelijk is de liefde groter, toch! De GGD heeft mij dus verteld dat de meeste mensen in een vaste relatie dus (net als anderen zonder virus) uiteindelijk zonder condoom gaan vrijen.

Dit vind ik wel een moeilijk dingetje moet ik toegeven. Ik ben nog steeds met dezelfde jongen en nog steeds wil ik hem graag beschermen (we doen het nog steeds met condoom). Maar hij wil nu wel graag zonder vrijen. Hoe is dit voor anderen die in een relatie zitten?

Fruitvliegje, ik hoop dat je met tijd weer kunt vertrouwen op je lijf en ook genieten van seksueel contact. Ga het niet uit de weg! Zo zonde.. Sex is een belangrijk onderdeel van het leven (vind ik). Door dit stomme dingetje het laten afnemen? No way! Ik heb ervoor gekozen om het niet meer alles te laten beheersen. Ik ben benieuwd hoe het inmiddels met jou gaat. Ik zal even proberen om mn email in mn profiel te zetten, kijken of dat lukt
x
Joanke
BerichtGeplaatst: 22-05-2014 15:42 Reageer met quote

Dit was trouwens destijds het antwoord van de GGD (heeft mij wel gerust gesteld toen):

"Er zijn erg veel mensen die herpes met zich mee dragen. Het grootste gedeelte van deze groep weet niet dat ze hier ooit mee besmet zijn geraakt, omdat ze dit lichamelijk niet merken, geen klachten hebben.

De conclusie die je hieruit zou kunnen trekken, is dat herpes een virus is dat je gemakkelijk oploopt en waar je je nooit helemaal tegen kunt beschermen. Gelukkig hoeft dat ook niet aangezien het inderdaad een ‘onschuldig’ virus is. Sommige mensen kunnen er flink ziek van zijn en dat is heel vervelend. De meeste mensen hebben er echter weinig last van, ooit een uitbraak gehad of zelfs nooit. Als je seksueel actief bent loop je nou eenmaal altijd (ook al is het een klein) risico op soa. Je kunt je nooit 100% wapenen tegen alles.

Hoe groot de kans op overdracht is, is niet te zeggen. Dat verschilt per situatie. Het is uiteraard niet verstandig om iemand te pijpen als je een koortslip hebt. Op het moment dat er een uitbraak is, ben je erg besmettelijk. Waarschijnlijk ben je ook wat meer besmettelijk net voor en na een uitbraak. Als je vaker een uitbraak hebt, dan is de kans waarschijnlijk ook groter dat je tussen de uitbraken door vaker virusuitscheiding hebt, omdat je lichaam blijkbaar moeite heeft om het virus onder controle te houden. Indien je nooit uitbraken hebt, dan zit het dus waarschijnlijk goed verborgen in je lijf en is de kans ook veel kleiner dat je onbewust virus activiteit hebt.

Altijd veilig vrijen? Nee, je hoeft niet altijd met condoom te vrijen als je herpes hebt. Als je een vaste partner hebt, is een condoom niet nodig. Je partner zal hoe dan ook herpes oplopen. De kans is zelfs groot dat hij/zij al herpes heeft aangezien ongeveer 70% van de bevolking dit virus met zich mee draagt. Bij wisselende contacten is het advies wel een condoom te gebruiken, maar dat is altijd het advies, met of zonder herpes. Veel verandert er wat dat betreft dus niet in seksueel gedrag. "
lauren87
BerichtGeplaatst: 22-05-2014 22:54 Reageer met quote

Ik heb het virus van mijn huidige vriend gekregen (stille drager). Wij vrijen zonder condoom, in het begin er moeite mee gehad en er veel over gepraat. Maar ik vind vrijen met condoom erg vervelend en hij ging er heel nuchter mee om. Tijdens een uitbraak vrijen we niet en als ik het daarna niet vertrouw met condoom. Maar omdat ik een half jaarlijkse kuur heb gehad is dit lang geleden.

Inmiddels zijn we 1,5 jaar bij elkaar en heb ik hem nog niet besmet en om eerlijk te zijn denk ik hier ook niet veel meer overna.
lauren87
BerichtGeplaatst: 22-05-2014 23:11 Reageer met quote

Ik heb het virus van mijn huidige vriend gekregen (stille drager). Wij vrijen zonder condoom, in het begin er moeite mee gehad en er veel over gepraat. Maar ik vind vrijen met condoom erg vervelend en hij ging er heel nuchter mee om. Tijdens een uitbraak vrijen we niet en als ik het daarna niet vertrouw met condoom. Maar omdat ik een half jaarlijkse kuur heb gehad is dit lang geleden.

Inmiddels zijn we 1,5 jaar bij elkaar en heb ik hem nog niet besmet en om eerlijk te zijn denk ik hier ook niet veel meer overna.
anneanna
BerichtGeplaatst: 25-07-2014 22:16 Reageer met quote

Hoi allemaal, ik ben nieuw op dit forum. Ik ben 2,5 jaar geleden besmet met het herpes virus en heb veel klachten. Vooral de psychische kant valt mij erg zwaar. Ik heb echt al van alles geprobeerd om uitbraken te voorkomen in meer of mindere mate met enig succes. Ik ben toe aan een nieuw relatie (ben 47) maar ja, ben als de door om afgewezen te worden. Het zou mij enorm helpen als ik met een of meerdere lotgenoten hierover kon praten. Graag jullie reacties.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 28-07-2014 10:15 Reageer met quote

Hoi Anneanna, ik begrijp dat je deze situatie moeilijk vindt, zeker nu je toe bent aan een nieuwe relatie. Ik zit in feite in hetzelfde schuitje, ben huiverig voor een nieuw (seksueel) contact, ondanks het feit dat ik na mijn primaire infectie geen echte nieuwe uitbraken heb gehad.
Als je er wat meer privé over zou willen praten, zouden we mail adressen kunnen uitwisselen, alleen kan dat hier enkel door je mail adres even in je profiel te vermelden. Hier op deze plek mag je het namelijk niet vermelden. Zeg maar of je daar behoefte aan hebt.
Sterkte!
Optimist
BerichtGeplaatst: 01-08-2014 20:45 Reageer met quote

Beste Fruitvliegje, ook ik ben nieuw op dit forum. Ik heb me aangemeld na het lezen van je vele berichten. De berichten hebben me geïnformeerd en daarmee ook deels gerustgesteld. Dank daarvoor. Echter, heb ik het nog zeer zwaar met de emotionele kant van het hebben van herpes (wat overigens pas net is vastgesteld bij mij). Graag zou ik daar met je over hebben (in privé), aangezien jij inmiddels al een jaar verder bent. Ik ben erg benieuwd of je daarvoor open staat.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 02-08-2014 23:26 Reageer met quote

Hoi Optimist,

Ja hoor, daar sta ik best voor open.
Tot horens. Very Happy
wateengedoe
BerichtGeplaatst: 08-08-2014 21:27 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik ben ook besmet met het herpes type 1.
Deze uitbraak kreeg ik na orale seks.
Bij mij is de uitbraak zowel boven als onder.
Heb meerdere plekken over mijn hele lichaam, tevens zijn mijn lymfeklieren, keel, tandvlees, wang en tong ontstoken. Ik heb twee dagen in het ziekenhuis gelegen in intraveneus het antiviraal middel gekregen.
Mijn vriend is stille drager en hij wist het niet (is ook vreselijk geschrokken), hij zei wel dat hij vroeder ooit wel eens een koortslip heeft gehad.

Mijn vraag is hoe groot is de kans dat hij het ook genitaal heeft? Of zou hij het alleen oraal hebben.
Bij mij is het type 1 (onder en boven).
Wij hebben na orale seks wel geslachtsgemeenschap gehad. Kans is dan toch groot dat hij het ook genitaal heeft? Of moeten we alsnog uitkijken met seks?
waaromikke
BerichtGeplaatst: 08-08-2014 21:52 Reageer met quote

Beste lezers,

Ik heb een vraag,
Zijn er ook mensen die genitale herpes hebben gekregen door zelf besmetting?
Ik voel mij namelijk zo ontzettend stom, dat ik dit door eigen toedoen heb gekregen.
Kan er niet mee omgaan, zit steeds in mijn hoofd hoe stom ik kon zijn.
Ik had nog nooit een koortslip gehad en dacht dat het twee pukkeltjes waren op mijn onderlip. Flink in zitten knijpen aan likken (irriteerde) tanden erover enz. Ook niet echt meteen handen gewassen en zo.
Drie dagen zat ik net als mevrouw hierboven (wateengedoe) er helemaal onder. Zelfs op mijn hoofdhuid, nek, ooglid, voorhoofd,lippen maar ook in de mond alles ontstoken en dus ook buitenkant op schaamlip drie plekjes. Ik heb dus ook type 1 vaginaal en oraal.
Ben er ook erg ziek van ik heb een kuur van 10 dagen mee pillen valaciclovir

Vraag kan ik het bij een volgende aanval ook in mijn vagina krijgen? Of blijft het alleen buiten zitten?

Hoe leg je dat mensen uit, als ik het vertel door zelf besmetting krijg ik altijd een gezicht van: ja ja?? Toch is het in mijn geval echt zo, ik heb al 22 jaar en vaste relatie en hij heeft niks, ik heb de koortslip hoogst waarschijnlijk gekregen van dochtertje van mijn vriendin, vier dagen later had ik dus een uitbraak.
Ik vertel het eigenlijk niemand meer. Fijn om het hier kwijt te kunnen.

Voel mij zo ontzettend stom en vies, gaat dit ooit nog weg?
wateengedoe
BerichtGeplaatst: 11-08-2014 9:40 Reageer met quote

Hallo,

Is er niemand die mijn vraag kan beantwoorden.
Zou zo graag met iemand in contact komen die het ook heeft.

Zit er erg mee......

Groet
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 11-08-2014 21:58 Reageer met quote

Hoi Wateengedoe,

Op je vraag of je vriend het ook genitaal kan hebben,zou ik zeggen: Ik denk van wel. Als hij vroeger wel eens een koortslip heeft gehad, maar op het moment van jullie orale seks totaal nergens last van had, kan hij jou niet op die manier besmet hebben.Een koortslip is alleen besmettelijk als er blaasjes zijn, of er vlak voor en er vlak na, maar niet als het zich jaren geleden ooit heeft geopenbaard.
Had je vriend iets in die richting toen jullie orale seks hadden? Ik bedoel aan zijn lip?
Je schreef dat jullie daarna ook genitale seks hadden, maar dat je een uitbraak kreeg na de orale seks.... maar dat gebeurde toch er vlak na, die geslachtsgemeenschap? Ik denk dat dat kans dus groot is dat hij het ook genitaal heeft en jou door de geslachtsgemeenschap genitaal heeft besmet en niet door een vroegere koortslip..Even een precair vraagje: jij zei dat je het ook in je mond, tandvlees, keel etc had, ik neem aan dat je hem ook gepijpt hebt bij de orale seks? Dan lijkt me dat ook de reden van de uitbraak in je mond..
Stel gerust je vragen, ik begrijp je onzekerheid! Sterkte!
wateengedoe
BerichtGeplaatst: 11-08-2014 23:03 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje,

Ja klopt,
Het hele verhaal is zo gegaan. Erg stom verloop.

Wij hebben ong. twee/drie maand een relatie, hebben het eigenlijk altijd met condoom gedaan.
Nu waren wij begonnen met condoom en een goede vrij partij gehad, daarna wilden we nog een keer. Aangezien hij niet meer van zijn eigen condooms bij zich had heb ik er een uit mijn tas gehaald, deze paste dus niet goed (te klein) en hebben wij besloten om door te gaan zonder. De tweede ronde hebben wij eerst orale seks gehad ik bij hem en hij bij mij en daarna gevreeën.
Ik neem hem niks kwalijk, hij is ook erg geschrokken en erg lief voor mij. Ik vind het alleen soms wel lastig.

En nee, hij zegt dat hij nergens last van heeft gehad, daarvoor en daarna niet (niet oraal en niet genitaal).
Nu heb ik wel gedacht aan een antistoffen test voor hem, maar die gaat zo wie zo uitslaan naar positief want hij heeft immers al een koortslipvirus bij zich, dus dat heeft geen nut om aan te tonen of hij het ook genitaal heeft. Genitaal heeft hij nog nooit ergens last van gehad, maar dat hoor je wel vaker bij dragers.
Vind het dus ook erg lastig allemaal.

Het feit is wel dat ik drie dagen nadat ik met hem gevreeën had een uitbraak kreeg en naar de heftigheid ervan (inderdaad echt alles ontstoken keel enz. en onder en hoge koorts) erg waarschijnlijk dat het mijn eerste keer was dat ik er mee besmet ben.
Ik hoor woensdag mijn uitslag over mijn antistoffen test, deze heb ik alsnog laten doen nadat ik te horen kreeg dat het herpes type 1 was (oraal en genitaal). Dit was alleen twee week na uitbraak, hoop niet dat dat te laat was en ik al antistoffen gemaakt had.

Voor mijn eigen gemoedsrust en die van hem wil ik graag weten of ik het daadwerkelijk van hem heb.
En zou ik het ook fijn zijn om te weten of hij het nu ook genitaal heeft, dit i.v.m. eventueel verdere vrijpartijen. Om hem niet alsnog genitaal te besmetten.
Persoonlijk lijkt het mij dat hij drager is, dat is het meest waarschijnlijk.

Nog een vraag kan ik de volgende keer als ik hem oraal bevredig weer zo'n heftige uitbraak krijgen? Nee toch, dan ben ik toch al drager? Een uitbraak kan dan toch alleen als er daadwerkelijk blaasjes zichtbaar zijn?
Of zie ik dit nu helemaal verkeerd.
Weet je ik hoor en lees zoveel tegenstrijdige berichten.
Zelfs de soa lijn zelf geeft (vind ik) rare adviezen.
Zo van nee hij hoeft zich niet te testen op antistoffen en nee ik hoef het niet te vertellen bij een volgende relatie. Mannen hoeven zich helemaal niet te testen alleen bij uitbraak enz. Ik vind het maar raar, de vrouwen hebben vaak het meeste last. Dus het schijnt ons probleem te zijn niet die van hun. Zo raar.....
watals?
BerichtGeplaatst: 18-08-2014 1:39 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben een man en heb nog geen onderzoek laten doen sinds die keer dat ik (veilig) seks heb gehad met een vrouw, die aangaf dat ze herpes heeft. Dit was begin januari 2014.
Ik heb ook (niet veilig) oraal contact met haar gehad en daar maak ik me zorgen om.
Ik heb geen uitbraak gehad of iets dergelijks, maar heb wel kleine blaasjes, of wratjes op mn geslachtsdeel. Dit is niet tijdelijk, die zitten er al maanden. Wel heb ik ongeveer 2 maanden geleden 2 keer, met een tussenpoos van ongeveer een maand een grote blaas aan de binnenkant van mijn onderlip gehad, vol met vocht. Dit heb ik vroeger wel vaker gehad, maar niet met zo veel vocht.
Ik ben sexueel niet erg actief, maar heb nu een vrouw ontmoet, waarmee ik sexueel contact wil. We hebben al wat gerommeld.
Ik heb veel op dit forum gelezen en ben erg onzeker over mijn situatie geworden... Ik krijg de indruk dat ik een stille drager ben... Hoe groot is de kans van besmetting als ik veilig heb gevreeën, maar als ik wel oraal contact met haar gehad heb?
Wat kan ik het beste doen, huisarts, GGD, bloedonderzoek, urine onderzoek?
Hoe groot is de kans, als ik herpes heb, dat ik dit over kan dragen als ze oraal contact met mij heeft?
wateengedoe
BerichtGeplaatst: 19-08-2014 11:53 Reageer met quote

Hallo Watals,

Ik zou je even laten controleren op antistoffen tegen het herpes virus.Dan weet je het zeker. Het is absoluut niet leuk om een ander te besmetten, ook al doe je het absoluut niet expres. Als je het weet kan je er mee omgaan en voorzichtiger zijn bij je volgende relatie. Ook neemt het jou twijfels weg.
Even laten nakijken en bloedonderzoekje, stelt niet zo veel voor.

Succes!
Laat het nog even weten.
wateengedoe
BerichtGeplaatst: 19-08-2014 11:55 Reageer met quote

P.s.
Als zij drager van het virus is (weet je ook welk type 1 of 2) dan is er altijd een kans om besmet te raken ook al doe je het veilig. De kans is kleiner maar zeker wel aanwezig.
wateengedoe
BerichtGeplaatst: 19-08-2014 12:03 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje,

Mijn antistoffen test was dus negatief.
Ik heb het dus daadwerkelijk van hem gekregen, moet over drie maand weer terug om te kijken of er dan inmiddels wel antistoffen zijn aangemaakt en nacontrole.

P.s. ik ben er nog steeds niet vanaf, de vermoeidheid wordt wel minder, maar nog steeds af en toe een nieuwe uitbraak. Dit duurt al vier weken.
Baal vreselijk. Het wordt bij niet meer, als het ene geneest komt er ergens anders een plekje opzetten, dus niet meer plekken (schrale troost), kom er alleen niet van af.
Maluku
BerichtGeplaatst: 02-09-2014 11:02 Reageer met quote

Beste mensen,

Sinds 2007 is er bij mij GH geconstateerd. Ik dacht dat mijn wereld verging en nu na jaren later heb ik nog steeds een schaamte om mij open te stellen voor iemand anders. Ik had losse contacten, maar altijd veilig gevreeën. Ik ging 10 jaar lang met iemand om, die een relatie had. Veroordeel mij niet, want ik ben er niet trots op. Ik zal dat ook nooit meer doen, met iemand anders omgaan, die een relatie heeft. Anyway toen ik met hem omging, deden we het in het begin altijd veilig, naarmate deden we het zonder condoom. Om de zoveel tijd liet ik mij altijd testen. De uitslag was altijd negatief. Tot op de dag dat ik tintelingen, jeuk en pijn begon te krijgen aan mijn vagina. Ik dacht wat is dit?! Crying or Very sad Embarassed

Ik ben naar de huisarts gegaan en die kon mij gelijk vertellen dat ik GH heb, om het te bevestigen heeft de huisarts een test gedaan, zwart op wit kreeg ik op papier, u heeft GH.

Ik had er nooit van gehoord of misschien wilde ik het nooit weten, want ik wist wel wat een koortlip betekende, maar nooit gedacht dat ik het daaronder zou krijgen, sterker nog, wist niet dat GH bestond. Ik heb degene ermee geconfronteerd en natuurlijk heeft hij mij gezegd, dat hij niets heeft, waar ik over heb gelezen, dat hij misschien een stille drager en nooit heeft geweten dat hij dat met zich meedroeg. Anyway, boosheid, verdriet, schaamte etc overvielen mij, mijn wereld was ingestort. Ik heb mijn suf gegoogeld en zag de meest nare foto's verschijnen.

De eerste uibraken waren het heftigst, zoveel pijn heb ik nog nooit gehad aan/ in mijn vagina. En in die tijd ging ik nog steeds om met die persoon, al wist ik dat hij het naar mij had overgebracht. Ik was te verliefd op die persoon, eindstand ben ik met die persoon gekapt en hij heeft nooit, tot en met heden toegegeven dat hij Herpes heeft. Ik zie dit als een straf, had ik maar nooit met een persoon moeten omgaan die een relatie had.

Sinds 2011 tot en met heden heb ik geen sexueel contact gehad met mannen. Ik durf dat gewoon niet. Ik schaam mij diep, hoe breng je zoiets pver, elke man rent toch keihard weg, als ze horen dat ik GH heb. Aan aandacht geen gebrek, maar ze moesten eens weten, dat ik deze Soa met mij meedraag Crying or Very sad

Psychisch ben ik er aan toe om weer sexueel contact te hebben, maar mentaal durf ik het niet aan. Ik hoop dat er ooit iemand op mijn pad komt, die mij zal nemen, wie ik ben, al draag ik dit voor mijn hele leven met mij mee. Ik ben bijna 43 jaar en nog te jong om mij af te sluiten, maar door de jaren heen, is het erin geslopen en weet ik niet meer hoe sex voelt, laat staan om iemand lief te hebben.

Mijn excuses voor mijn lange verhaal, dit is nog maar globaal wat ik heb opgeschreven. Ik kan nog uren doorgaan. Ik moest dit kwijt. Voor degene die dit leest, zou ik graag willen horen, hoe jouw ervaring zijn geweest en hoe de ervaringen nu aan de orde zijn.

Met vriendelijke groet,

Maluku
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Pagina 5 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring