Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Auteur Onderwerp: Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
LilMissy
BerichtGeplaatst: 20-10-2013 12:54 Reageer met quote

Hallo allemaal..

Ik ben er sinds Donderdag op een zeer pijnlijke manier achter gekomen dat ik Herpes Genitales heb. Het begon twee weken geleden met een blaasontsteking, waarvoor ik antibiotica kreeg. Moet eerlijk zeggen dat ik toen al wat jeuk had daar beneden, maar dacht dat het gewoon aan de blaasontsteking lag en zocht er eigenlijk niks achter omdat ik wel eens vaker wat jeuk heb daar beneden.

Nog vóor dat de kuur was afgerond kreeg ik de eerste tekenen van Herpes (volgends mij dan, nu ik alles zo bij elkaar op tel): Het leek net of er met messen werd gestoken als ik naar de WC ging, de pijn trok toen ook helemaal door naar achter. Vond het allemaal zo vreemd.. Volgende dag mijn HA opgebeld en de symptomen verteld. Natuurlijk ging de assistente er vanuit dat het een schimmel was, en heeft me zo'n vaginale zetpil voorgeschreven.

Na een aantal dagen had ik nog last van jeuk, branderig gevoel en alle andere nare dingen die bij Herpes komt kijken. Wéer de dokter op gebeld en moest nu de volgende dag langskomen om het allemaal eens te gaan bekijken. Ik had me broek nog niet eens op mijn enkels, en mijn arts zag al gelijk dat het Herpes was, ivbm alle blaasjes rondom mijn schaamstreek.

Ik ben heel erg geschrokken toen de diagnose Herpes werd gesteld. Gelukkig was mijn vriend mee en hadden we gelijk kans om allerlij vragen over de ziekte te stellen. Het schijnt dus dat ik al van baby/kind af aan de ziekte bij me draag. Heb in mijn kindertijd nogal vaak last van een koortslip gehad. Alleen raar genoeg wel zonder blaasjes, maar altijd zo'n grote rode rand over mijn bovenlip dat leek op een rode snor, hihi.

Ik baal er enorm van dat ik nooit heb geweten dat ik het Herpes virus bij me draag, en baal nóg meer omdat ik hierdoor mijn vriend waarschijnlijk ook heb besmet. Hij gaat als het goed is binnen kort een test doen, al zijn die niet altijd even betrouwbaar lees ik hier net.. Ik hoop echt zo erg dat ik het niet heb over gedragen aan mijn vriend, ookal maakt het hem niet zo heel erg veel uit (gelukkig). Ben daarom ook ontzettend blij dat ik zoveel steun bij hem kan vinden en dat hij altijd voor me klaarstaat wanneer ik pijn heb.

Ik heb nog 3 pillen van de kuur te gaan die ik van de HA heb gehad, en is de pijn nu héél veel minder. De dag voordat ik naar de HA ging kon ik niet eens normaal zitten, lopen en liggen. Nu kan ik bijna alles weer. Het enige waar ik me nu een beetje zorgen over maak is hoe het eruit ziet daar beneden... Het is allemaal zo wit, en kan bijna geen blaasje vinden (de meeste zitten, jammer genoeg, rond om mijn 'uitgang'). Is het normaal dat het er allemaal zo.. wit uit ziet? Geeft dit aan dat het aan het genezen is of...

Ik wil graag zoveel mogelijk weten, omdat dit mijn eerste uitbraak is en me afvraag wat me nog te wachten staat.. Vind het heel fijn ook dat ik een website heb gevonden met mensen met het zelfde probleem als mij. Ook vind ik het fijn om te weten dat ik me niet heb aangesteld vanwege de pijn, aangezien er veel ergere verhalen rond hangen.. Ik hoop dan ook dat ik hier veel steun kan vinden, want ik weet ff niet meer hoe of wat. Ben allang blij dat de pijn zo goed als weg is.. Of is dit een soort van stilte voor de storm? Ik hoor graag van jullie ^^.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 20-10-2013 15:01 Reageer met quote

Hoi LilMissy,
Wat naar dat je Herpes Genitalis hebt, net als wij allemaal hier. Ik kan me voorstellen dat je met allerlei vragen zit, nu je hier zo onverwacht mee geconfronteerd bent geworden. Een van je vragen was of het normaal is dat het zo wit ziet daar beneden. Ik weet niet precies wat je bedoelt met wit..bedoel je de huid van je schaamlippen en het gebied er omheen? Zelf heb ik destijds best een aantal keren zinkolie gesmeerd, dus dan was alles vanzelfsprekend wit, temeer daar dat lang blijft zitten, ook als je je wast. Verder kan het zijn dat als je veel blaasjes had, ze aan het indrogen zijn en dat het witte wordt veroorzaakt door dode huidcellen, net als bij vervellen. Had je trouwens heel veel blaasjes, in groepjes bij elkaar?
Wat had ( heb) je nog meer voor symptomen? Heb je koorts gehad? Had je vaginale afscheiding?
Hoe is de diagnose gesteld? Puur klinisch, dus door gewoon kijken, of via een kweek? Sorry voor deze weder vragen.
Als het zo is dat je al sinds je kinder/babytijd herpes simplex bij je draagt en dat je vroeger vaak een koortslip had, dan kun je je toch afvragen hoe je nu ineens aan herpes genitalis komt; herpes zit namelijk niet in het bloed,maar bij non-activiteit teruggetrokken in een zenuwknoop en wordt puur overgedragen door huid op huid contact op momenten van actieve virusafscheiding, via de slijmvliezen. Je kunt jezelf via het zitten aan een actieve koortslip met je eigen vingers genitaal besmetten als je daarna aan je genitaliën zit. Ik kan me niet voorstellen dat het na jaren zomaar spontaan genitaal uitbreekt, maar misschien ben ik dan te weinig op de hoogte, dus hang me er niet aan op.
Wel fijn dat je een heel meelevende vriend hebt die je steunt; zo zit je niet met het probleem waar veel van ons mee zitten namelijk hoe kun je een nieuwe relatie aangaan in de wetenschap dat je herpes hebt?
Ik zou zeggen, stel al je vragen, het liefst zo concreet mogelijk, net als je vraag over dat het er zo wit uit ziet. Dat maakt het voor anderen makkelijker om te antwoorden.Ik wens je heel veel sterkte! groetjes, Fruitvliegje
LilMissy
BerichtGeplaatst: 20-10-2013 15:29 Reageer met quote

Hi Fruitvliegje, dankjewel voor je snelle reactie.

Ik weet niet heel goed hoe ik het uit moet leggen over het witte dat ik beschreef in mijn vorige post, maar als ik zo die van jou lees krijg ik het idee dat het gewoon de blaasjes zijn die nu aan het uitdrogen zijn. Ik heb eigenlijk maar 1x mijn plekjes ingesmeerd met zinkzalf en ben er daarna voor derest van af gebleven, behalve dan dat ik de medicijnen nog slik die ik van de huisarts heb gehad. Het 'witte' dat je ziet loopt trouwens helemaal door vanaf mijn schaamstreek naar mijn uitgang.

De symptomen daarin tegen.. volgends mij heb ik ze allemaal wel gehad; meer afscheiding dan normaal, koorts, pijn bij het plassen, blaasjes/zweertjes die vooral meer naar achter zitten (bij de vulva/anus) en dan vooral de jeuk en branderigheid voordat ik aan de 5 daagse kuur van de HA begon.

Mijn arts heeft de diagnose gesteld alleen door te kijken. Ik heb misschien minder dan een minuut op de bank gelegen toen ze de conclussie Herpes maakte. Ze wist het eerst niet zeker omdat er niet zo heel erg veel blaasjes zaten rondom mijn vagina, maar toen ze verder richting the vulva ging kijken wist ze het toch vrij zeker en schreef me gelijk de recept uit.

Ben ook inderdaad na gaan denken of ik niet ben besmet door iemand anders. Ik moet wel zeggen, na dat ik mijn eerste keer sex heb gehad, zo'n acht jaar geleden (ben trouwens 23) kreeg ik dus wel last van afscheiding, maar volgends mij heeft dat niets met Herpes te maken?

Mijn excuses trouwens als ik een beetje chaotisch overkom, maar dit is ook allemaal nieuw voor me en vind het eerlijk gezegd ook behoorlijk eng, juist omdat ik niet weet wie of wat me die Herpes Genitales heeft gegeven. Mijn vriend gaat zich zowiezo laten testen, aangezien we twee/drie weken nog sex hebben gehad (onveilig) en ik toen al last had van mijn blaasontsteking.

Is het trouwens normaal dat je de blaasjes als het ware gewoon open voelt springen, en kan dat ook kwaad? Ik kan trouwens gelukkig weer normaal zitten en liggen, maar durf alleen nog niet naar het toilet zonder hulpmiddelen (de douche). Hardstikke bedankt nog voor je reactie trouwens, zet me ook weer eens goed aan het denken, over hoe ik eigenlijk aan die *beep* virus kom, hihi.

Grtz, Missy ^^
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 20-10-2013 21:37 Reageer met quote

Hey Missy,

Wat vervelend dat ook jij herpes hebt gekregen!

Het klopt wat Fruitvliegje zegt. Je kan niet spontaan herpes G krijgen omdat je wel eens last hebt van een koortslip. Dit kan alleen op twee manieren. Je hebt je geslachtsdeel aangeraakt direct nadat je je koortslip hebt aangeraakt. De andere manier zou zijn dat je je vriend hebt gepijpt met een koortslip en dat hij stille drager is geworden daardoor en zo jou genitaal heeft besmet. Een koortslip (en herpes G) is ook net voordat je er last van hebt besmettelijk. Dus dat zou per ongeluk gebeurt kunnen zijn.

In de blaasjes zit vocht dus die kunnen klappen. Wees daar wel voorzichtig mee want het vocht uit de blaasje is zeer besmettelijk!

Heeft de huisarts ook nog een test gedaan om 100% zeker te zijn dat het herpes is?

Dat witte herken ik niet dus ik zou niet weten wat dat kan zijn.

Wees maar niet bang dat dit een stilte voor de storm is. Het gaat al een stukje beter zeg jezelf dus de medicatie slaat aan. Fijn dat je vriend je steunt in deze moeilijke tijd!

Veel sterkte en beterschap
LilMissy
BerichtGeplaatst: 21-10-2013 12:18 Reageer met quote

Hi Vraagtekentje, jij ook bedankt voor je reactie ^^.

De dokter heeft me alleen uitwendig bekeken zeg maar, en op de blaasjes is ze er eigenlijk vanuit gegaan dat ik een Herpes infectie heb. Ze heeft me dan ook niet voorgesteld om een test te doen. Waarom weet ik eerlijk gezegd niet.

Ik begin me nu echt daadwerkelijk af te vragen waar en wanneer ik Herpes heb op gelopen.. Ik weet voor de volle 100% zeker dat ik geen koorts lip heb gehad in de periode dat ik nu met mijn vriend samen ben (6+ maanden), en voorzover ik en hij beide weten, heeft hij in deze periode ook geen koortslip gehad. Dus voor mij is dit een grote mysterie. Voor dat ik mijn vriend had, heb ik ook geen losse bed partners gehad.

Misschien een hele stomme vraag, maar zou het niet een alergische reactie zijn geweest op die vaginale pil voor de schimmel infectie? Ik heb maar 2 a 3 dagen echt op de blaren moeten zitten zeg maar, tot ik de medicijnen van de arts kreeg en die sloegen eigenlijk gelijk aan. Volgends mij is de Herpes (als het al herpes is, want nu begin ik toch wel een beetje te twijfelen) nu wel op zijn retour. Er zijn geen blaasjes meer die open knallen en voel volgends mij alleen enkel nog kortstjes. Het vervelende is dat ik niet zo goed kan zien waar de blaasjes precies zitten, en hoe, aangezien de meeste toch echt rond mijn kont zitten.

Oh, voordat ik het vergeet; is het ook normaal dat je het gevoel heb dat je je blaas niet helemaal leeg kan plassen? Ik bedoel, als je klaar bent dat je nog steeds drang heb om te plassen, ongeveer net als bij een blaasontsteking? Dit heb ik nu al zo'n 3 dagen en het begint best vervelend te worden. Weet alleen niet zo goed of ik dit moet samen spannen met de herpes(?).


Thnx nogmaals voor de reacties, heeft me echt toch wel een stuk geholpen en me ook echt aan het denken gezet.


Oh, ben eigenlijk nog 1 ding vergeten te vragen.. Ik lees in dit forum heel veel dat de herpes infectie een grote klap op de conditie geeft of dat mensen vaker/sneller moe zijn.. Hoort dit bij de eerste aanval of bij de Herpes zelf? Of reageert ieder mens hier weer anders op? Want ik moet eerlijk zeggen dat ik hier totaal geen last van heb. Niet meer sinds ik de koorts heb gehad, zeg maar...


Grtz Missy ^^
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 21-10-2013 12:56 Reageer met quote

Hoi Missy, ik vind het een beetje vreemd dat de diagnose herpes is gesteld zonder kweek, temeer daar je zelf echt niet kunt achterhalen hoe je eraan gekomen zou kunnen zijn en de uitslag bovendien voornamelijk bij je billen zat, zoals je zei. Natuurlijk kan het herpes zijn, bijvoorbeeld als je vriend stille drager is ( zo ben ik ook besmet, dus zonder dat hij of ik wisten dat hij het virus bij zich droeg). Maar juist ook daarom heeft mijn HA onmiddellijk het vocht van een blaasje op kweek gezet. Ik had geen typische herpes uitslag ( ook maar drie pijnlijke plekjes), wel afscheiding en daarbij was ik stomweg doodziek. Ik begrijp je twijfel ( het gekke is dat IK zelfs af en toe twijfel of het wel herpes was, ondanks de kweek, kun je nagaan! ( ook bij kweek uitslagen worden nl wel eens foute resultaten gegeven, hoewel uiterst zelden). Nu je blaasjes weg zijn of slechts korstjes, kan er geen kweek meer worden gemaakt.
Je zei dat je heftige pijn had ( op de blaren zitten) gedurende slechts een aantal dagen en dat de medicijnen van de arts direct aansloegen. Nu is mijn vraag: wat heb jij voor medicijnen gekregen? Als het een antiviraal middel was zoals Aciclovir en het sloeg gelijk aan, dan moet je toch wel aan Herpes denken. Een allergische reactie op zoiets als Canesten of Dactarin (tegen vaginale schimmel infectie) kan daarmee niet worden tegengegaan.
Wat dat plassen betreft, ik heb dat ook ( een niet volledig uitplas-gevoel). Het gaat tevens gepaard met hele lichte kramperige pijn ( bijna te verwaarlozen, maar wel aanwezig), lijkend op wat ik had toen ik blaasontsteking had, maar blaasontsteking is al diverse keren uitgesloten.Ik kan niet zeggen of het "normaal" is, zoals je vraagt, maar geïrriteerde plasbuis wordt wel genoemd bij herpes infecties) Bij jou zou het misschien nog een restant kunnen zijn van je blaasontsteking van laatst?
Groetjes Fruitvliegje
LilMissy
BerichtGeplaatst: 21-10-2013 16:53 Reageer met quote

Hi Fruitvliegje,

Als ik jullie verhalen hier zo lees vind ik het inderdaad ook zelf vreemd dat ze geen kweek heeft genomen - vandaar dus nu ook mijn twijfel of het wel daadwerkelijk herpes is. Daarop volgt mijn volgende vraag; is er een manier dat je je alsnog kan laten testen op Herpes? Als dat wel het geval is, ga ik graag met mijn vriend mee om mezelf ook eens te laten testen voor de zekerheid. Daarbij twijfelde mijn HA eerst nog of het Herpes was toen ze aan het kijken was, maar schijnbaar aan 1 blaasje kon ze zien dat het Herpes was.

Ik weet trouwens niet zeker of mijn blaasjes weg zijn of dat er korstjes op zitten. Rond om mijn vagina-gedeelte heb ik amper een blaasje gehad. Voor mijn gevoel zat er 1 aan de linker kant, en 1 aan de rechter, en de rest van mijn blaasjes zaten/zitten rond mijn vulva/anus. Kan jammer genoeg niet zien of ze in groepjes zitten en hoeveel het er eigenlijk zijn. Ik ben zelf ook niet bekend met het Herpes virus, dus zit zelf ook met ongelooflijk veel vragen.

Heb vandaag trouwens voor het eerst weer ondergoed aangedaan. Heb expres een aantal dagen zonder ondergoed gelopen om het daar beneden allemaal een beetje tot rust te geven. Met het lopen jeukt het nog wel eens af en toe, en voel ik soms wat branden. Voor zover ik zelf weet zijn al mijn blaasjes nu leeg, en voelt het alsof er korstjes op zitten.

Ik zit er aan te denken om van de week voor de zekerheid een controle afspraak te maken bij de HA, ook om te kijken of de blaasjes inderdaad op hun retour zijn en om te kijken of ik eventueel nog een test kan doen. Heb begrepen dat na een uitbraak je lichaam een stofje aanmaakt om tegen de Herpes te vechten, en dat ze dat daarop testen? Kan het ook fout hebben natuurlijk. Ik zit nu zo'n 10 dagen thuis en kan persoonlijk niet wachten om weer naar buiten te gaan en te gaan sporten.

Over een blaasontsteking gesproken, ik denk niet dat het een restantje is, omdat dit niet echt een gevoel geeft dat het een blaasontsteking is. Heb er nogal veel gehad in mijn leven dus weet nu wel zo ongeveer hoe het voelt, haha. Ik hoop iig dat dit gevoel snel weg gaat. Hoe lang heb jij er al precies last van, het gevoel dat je je blaas niet helemaal leeg kan plassen?

Grtz Missy ^^
LilMissy
BerichtGeplaatst: 21-10-2013 18:04 Reageer met quote

Zou het bijna vergeten, heb inderdaad de Aciclovir medicijnen, 5 daagse kuur van mijn HA gekregen waarvan ik de laatste vanavond moet slikken.
LilMissy
BerichtGeplaatst: 21-10-2013 23:17 Reageer met quote

Hallo, ik wou even een klein updatje kwijt...

Heb net weer daar beneden alles onder de loep genomen, en het ziet er dus echt naar uit dat alles aan het helen is daar beneden (YES!!). Het 'witte' wat ik in een eerder bericht beschreef is ook zo goed als weg, of naja, niet meer zo veel aanwezig dan dat het gister nog was. Voor zover ik kan zien begint het er allemaal weer wat gezonder uit te zien, en ben ik behoorlijk opgelucht dat ik dit bíjna achter de rug heb. Ik zie nu trouwens ook duidelijk korstjes, dus het gaat de goede kant op.

Toch zit ik nog met een aantal vragen waar ik graag nog wel een antwoord op wil als dat mogelijk zou zijn, mede dankzij jullie ervaringen... Heb ze al in eerdere reacties geplaatst maar hier nog ff op een rij...;

1. Als je de herpes uitbraak al heb gehad, kan je je dan nog steeds laten testen of het wel daadwerkelijk herpes was, of dat ik Herpes bij me draag?

2. Is het mogelijk dat je al besmet ben met het virus uit een vorige relatie of heel wat jaren terug, maar nog geen uitbraak heb gehad?

Er zijn vast nog meer vragen die ik heb, maar kan er nu niet zo 1, 2, 3 op komen.

Hartelijk dank trouwens Fruitvliegje en Vraagtekentje voor jullie reacties, heeft me best wat geholpen ^^ Ben blij dat ik een forum heb gevonden waar ik mijn probleem kan delen. Dank daarvoor ^-^, heeft me goed gedaan. Heb een beetje in een dipje gezeten namelijk.. ^^

Grtz Missy
LilMissy
BerichtGeplaatst: 27-10-2013 14:35 Reageer met quote

Ik ben nu helemaal van mijn blaasjes af, heb alleen nog last van jeuk dat me snachts soms wakker houd of wakker maakt... Is dit normaal?
lauren87
BerichtGeplaatst: 27-10-2013 20:40 Reageer met quote

Ik heb last voordat ik een aanval krijg van jeuk en ook als het herstellende is. Wat dan in jou geval kan zijn ook al zijn de blaasjes weg.
LilMissy
BerichtGeplaatst: 27-10-2013 21:51 Reageer met quote

Hi Lauren, dankje voor je antwoord ^^.

Ik was/ben nog wel een beetje bang dat het een nieuwe aanval is.. Lijkt alsof ik er in bed meer last van heb dan overdag. Heb wel gelezen dat het ook kan jeuken bij herstelling van de huid. Het is allemaal zo verwarrend Sad

Ik wil graag weer intiem zijn met mijn vriend, maar met die jeuk erbij ben ik nog best bang om het te doen, zeg maar. Ookal jeukt het echt alleen waar de meeste blaasjes heb gezeten (meeste zat rondom mijn anus, heel pijnlijk). Ik ben nu al een aantal dagen pijn en irritatie vrij als het gaat om het plassen etc.

Ik weet alleen niet of het verstandig is om nu al intiem te zijn met mijn vriend omdat mijn eerste HG uitbraak 2 week geleden was ongeveer.. Tips, meningen? Ik wil graag, maar weet niet of het verstandig is...

Missy.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 28-10-2013 16:07 Reageer met quote

Hoi Missy, tja, ieder moet dat natuurlijk zelf bepalen, of hij / zij weer gaat vrijen. Het is natuurlijk ook bepalend in hoeverre je er weer zin in hebt. Zelf zou ik het niet doen slechts twee weken na een aanval, omdat ook sex weer een nieuwe aanval kan uitlokken door schuring en irritatie van de huid, maar misschien valt dat allemaal ook wel mee.Het komt ook omdat ik er zelf nog steeds geen zin in heb, in intiem zijn. Ik vind het zelf ook erg verwarrend. Ik heb volgens mij sinds mijn primaire infectie in juni geen aanval meer gehad, maar ik heb om de zoveel tijd last van jeuk en branderigheid, soms gewoon kriebel, alsof er daar hele kleine beestjes lopen ( uiteraard is dat niet het geval Smile ) De jeuk of kriebel zit niet alleen op de plaats waar er destijds (slechts 3)blaasjes ( of liever: aften) zaten, maar gewoon verspringend in het hele genitale gebied.Vooral ook in bed, als het warm is. Toch is er niets te zien, behalve dat ik de huid tussen buitenste en binnenste schaamlippen wat roder en kwetsbaarder vind dan ik dacht dat hij daarvoor was, maar ja, daarvoor heb ik die plekken nooit zo nauwkeurig bestudeerd, dus echt zeker ben ik daar niet van. Dus Missy, ik kan je geen advies geven, behalve de tekenen van je lichaam volgen en als jij je goed voelt en erge zin hebt in weer intiem zijn met je vriend, dan zou ik zeggen : go for it Cool
LilMissy
BerichtGeplaatst: 29-10-2013 12:33 Reageer met quote

Hiya Fruitvliegje, thnx voor je reactie ^^.

2 weken na de aanval is idd snel, en ben dr ook gister achter gekomen dat ik nog een aantal korstjes heb zitten, die dus ook irritant jeuken - dus heb besloten, hoe graag ik ook intiem wil wezen met mijn vriend om nog even te wachten tot alles daadwerkelijk weg is. Ik heb sowiezo geen last meer van pijntjes, dat maakt alles zo verradelijk.. Nog eventjes tanden bijten dus, hihi.

Grtz, Missy ^^
Joanke
BerichtGeplaatst: 17-12-2013 22:05 Reageer met quote

Hi,
Daar ben ik weer Sad ik heb een tijdje niet gekeken op het forum omdat ik er niet meer aan wilde denken. Maar ik merk dat het me overmatig bezig houdt de afgelopen maand. Terwijl ik na die primaire infectie (nu 4 maanden geleden) nog geen uitbraak heb gemaakt, gelukkig.
Ik ben vooral bang om iemand te besmetten als ik weer eens met iemand naar bed durf....
Wat weten jullie van de kans op overdracht (als je een condoom gebruikt)? Is dat nihiel? Is dat 20% of 1%.... Dat is nogal een verschil Sad Heeft een van jullie dit wel eens van een arts vernomen? Ik heb sterk het vermoeden dat ik door een koortslip (type1) ben gesmet
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 19-12-2013 11:34 Reageer met quote

Hoi Joanke, ik heb dat ook, periodes dat ik helemaal geen zin heb om me voortdurend bezig te houden met de herpes en dan kijk ik ook niet op de site. Maar de laatste tijd kom ik weer vaker langs. Niet omdat ik een uitbraak heb ( sinds mijn primaire besmetting in juni dit jaar ook nog niet gehad), maar omdat ik er innerlijk weer meer mee bezig ben op een of andere manier. Het genitale gebied voelt nog steeds niet 100% vertrouwd, het is eerder geïrriteerd, ik heb volgens mij vaker jeuk, maar zeker weten doe ik dat niet, want misschien had ik dat daarvoor ook wel, maar weet ik dat niet aan een of andere infectie.Verder heb ik sinds twee maanden aambeien en dat maakt het gebied daar ook niet echt vrij van irritatie. Sinds juni heb ik geen seksuele gemeenschap meer gehad, vooral vanwege de geïrriteerdheid ( zonder zichtbare plekjes of blaasjes), ik voelde me gewoon te kwetsbaar en de lust was me totaal ontnomen.De angst iemand te besmetten heb ik ook, alleen denk ik dat als je geen uitbraak hebt en je vrijt met condoom, dat de kans erop heel erg klein is ( dus eerder 5 % dan 20% ). Van artsen hoor je vaak tegenstrijdige verhalen; mijn arts zegt bijvoorbeeld dat de kans nihil te noemen is, maar ik heb vaak genoeg gelezen dat andere artsen daar weer anders over denken. Kortom, het blijft een onzekere factor, dus een klein risico bestaat er altijd wel. Daarom moet je dat ook eerlijk met een (bed) partner bespreken, al is het een rot onderwerp en staat het haaks op leuke spannende aantrekking.....
Hoe voel jij je trouwens na je primaire besmetting? Jij hebt ook nog geen uitbraak gehad, maar voel jij je weer helemaal als vanouds? Zou je zelf wel weer zin hebben in seks?
groetjes, Fruitvliegje
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 22-12-2013 10:28 Reageer met quote

Soms vind ik het jammer dat als je uitgebreid ingaat op iemand zijn of haar post, je daarna gewoon niets meer hoort....
Maar ja, misschien is dat ook wel weer logisch, uiteindelijk heb je niets met elkaar, behalve dat je hetzelfde virus deelt.Crying or Very sad

Hoe dan ook, ik wens iedereen met wie ik wel eens op dit forum heb gepraat HELE FIJNE FEESTDAGEN! Very Happy
Joanke
BerichtGeplaatst: 24-12-2013 0:50 Reageer met quote

Hi! Sorry ik was de afgelopen week ziek. Het is zeker juist fijn als mensen antwoorden idd, sorry.
Ik heb ook geen uitbraak meer gehad sindsdien, en ook vrij weinig meer gevoeld. Ik heb ook het idee dat ik meer 'kriebeltjes' heb maar ik denk dat dit gewoon ligt aan het feit dat je er meer op let. Ik ben er wel veel mee bezig geweest de afgelopen maanden, mentaal zeg maar. Ik vind dat wel heel hinderlijk, want het veranderd eigenlijk niks. Het is een onschuldig virus. Zoals ze bij de GGD ook zeggen: je hoeft niet anders te vrijen dan anders. Zolang je het maar veilig doet is het niet in jouw handen. Het is een virus dat je zeer gemakkelijk oploopt en ondanks dat er weinig openheid over bestaat, lopen zeer veel mensen met herpes.
Ik vond dit toch wel redelijk opluchtend. Ik ben er best wel weer aan toe om seksueel contact te hebben, als ik iemand wat beter ken dan. Een echte issue ga ik er dan alleen niet van maken. Je kunt het zeggen, maar hoeft het ook niet heel zwaar te maken. Zolang je veilig vrijt heb je er toch geen invloed op verder. Seks draagt nou eenmaal risico met zich mee, dat geldt voor iedereen. Toch snap ik niet dat het me nog steeds zo dwars zit. Wat voor gedachten spoken er door jouw hoofd dan?
Liefs
Joanke
BerichtGeplaatst: 24-12-2013 10:39 Reageer met quote

(mocht je er trouwens eens over willen praten in real life dan sta ik daar trouwens wel open voor. Ik denk dat het mij wel goed zou doen als ik het eens kan bespreken met iemand die het ook heeft en met dezelfde vragen en onzekerheden rondloopt. Het kan alleen maar opluchtend zijn lijkt mij)
Geldt trouwens voor iedereen hier!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 26-12-2013 13:35 Reageer met quote

Hoi Joanke, bedankt voor je antwoord! Ik hoop dat je fijne kerstdagen geniet met lekkere ontspannen momenten. Ben je weer helemaal opgeknapt?
Je schreef o.a. het volgende:
" Het is een onschuldig virus. Zoals ze bij de GGD ook zeggen: je hoeft niet anders te vrijen dan anders. Zolang je het maar veilig doet is het niet in jouw handen. Het is een virus dat je zeer gemakkelijk oploopt en ondanks dat er weinig openheid over bestaat, lopen zeer veel mensen met herpes" Op een of andere manier stelde me dit best een beetje gerust, al vind ik het niet echt een onschuldig virus, omdat het los van de eventuele besmettelijkheid en het feit dat het in je systeem blijft, ook de nodige invloed kan hebben op je algemene conditie. Ik heb dat hier vaak gelezen, mensen die sinds de besmetting maar moe bleven en vaker ziek werden; ook was er dan vaak een uitbraak. Ik denk dat wij het geluk hebben ( tot nu toe) niet steeds terugkerende aanvallen te hebben.
Zoals ik volgens mij al eerder heb geschreven ( pfft, heb hier zoveel geschreven in de loop der tijd, dus ik weet niet meer precies wat aan wie Wink) heb ik sinds juni ( besmetting) geen seksueel contact meer gehad en mijn voornaamste reden was niet zozeer dat ik het een lastig item vind om met een (bed)partner te bespreken ( is natuurlijk niet makkelijk), maar dat ik er fysiek zelf nog niet aan toe was, omdat de hele genitale streek niet meer echt voelt als daarvoor, ondanks dat ik geen uitbraken heb gehad. Mijn schaamlippen zijn gevoelig, ik heb meer jeuk, ook nog eens aambeien erbij gekregen met pijnlijke kloofjes, kortom, echt gezellig vind ik het in die contreien niet Sad Ik ben er psychisch wel weer aan toe om te vrijen, maar fysiek nog steeds niet echt en ik hoop dat ik me uiteindelijk weer helemaal ok ga voelen op dat vlak, onbevangen kan zijn t.o.v. mijn eigen lichaam en het genieten van vrijen. Dat laatste is trouwens ook best wel lastig, omdat ik toch met vragen blijf zitten omtrent de besmettelijkheid. Ik bedoel niet tijdens gemeenschap, penetratie, geen uitbraak hebben en vrijen met condoom is behoorlijk safe, maar voorspel,vingeren, oraal contact, moet dat dan met z.g. beflapjes...? brrrr, moet er niet aan denken; dan hoef je toch al niet meer ( en je partner vast ook niet....
Hoe denk jij daar over? Gemeenschap zonder dat vind ik drie keer niks.. Rolling Eyes
Over in real life contact, ik weet dat nog niet ( ook niet of dat praktisch mogelijk is qua afstanden en tijd), maar persoonlijk met je e-mailen zou ik wel graag willen, alleen mag je hier geen email adressen vermelden. Het enige wat kan om elkaars email adres te krijgen is het tijdelijk in je openbaren profiel te zetten, zodat de ander dat kan overnemen en het daarna weer weg te halen...
Idee?
Liefs, Fr
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Pagina 4 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring