Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Auteur Onderwerp: Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
RobinHood
BerichtGeplaatst: 08-09-2015 0:42 Reageer met quote

Dag Fruitvliegje,

Je hebt inmiddels al twee jaar HSV2 lees ik in dit onderwerp. In begin spreek je over het feit dat seksuele spontaneïteit vanaf nu ver te zoeken is.
Heb je daar nu al verandering in meegemaakt?

Ik heb het nu anderhalf jaar HSV2 en heb wel bijna een jaar een relatie gehad met een vrouw die geen HSV2 had. Tijdens en na een uitbraak hadden we geen gemeenschap, maar ik maakte me vaak druk dat ze me toch ging vertellen dat ze toch besmet zou zijn met HSV2.
Ik wil het iemand anders niet aandoen. Zeker als ik de verhalen lees van de dames hier op het forum, veel pijn en ongemak. Dat wil ik een vrouw niet aandoen. Relatie werd voor mij onhoudbaar en heb de relatie beëindigd

Persoonlijk heb ik nagenoeg geen pijn of klachten tijdens een uitbraak.
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring sinds die tijd.

Ik hoor graag van je!
Suzaku
BerichtGeplaatst: 16-11-2015 14:05 Reageer met quote

Hi!

Ik wil jullie graag bedanken voor dit topic! Het heeft me in de moeilijke periode wel geholpen. Ook ik heb kort geleden te horen gekregen dat ik HSV1-virus heb. In het begin erg vervelend met ontzettend pijnlijke twee weken, waarin ik niet kon lopen zitten of staan. Gelukkig sloeg het medicijn van de HA aan en gaat het nu wel beter. Na een maand is het nog steeds niet helemaal weg (voel me nog niet als voorheen), maar hoop dat dat beter gaat worden!

Jullie hebben me er vooral in die tijd wel doorheen geholpen, ook al heb ik hier niks gepost! Hoop dat het met jullie inmiddels ook goed gaat en dat de terugkerende aanvallen te verdragen zijn.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 22-11-2015 23:35 Reageer met quote

Hoi Robinhood,
Sorry dat ik NU pas reageer op je berichtje. Ik ben een tijd niet op de site geweest en de meldingen dat er een reactie is op mijn posts komen op een ander mail adres, niet op dat wat ik dagelijks gebruik, dus het is me gewoon ontgaan.
Je vroeg me of er in de spontaneïteit, die bij mij in het begin nog ver te zoeken was, inmiddels wat verandering was gekomen. Dat is het geval; ik houd me veel minder dan in het begin bezig met het virus en langzamerhand speelt het nauwelijks meer een rol in mijn beleving van seksualiteit. Ik heb na de primaire ( overigens verschrikkelijk heftige)aanval eigenlijk geen echte recidive meer gehad ( en toch al 2,5 jaar HSV-2.) Dit maakt dat je langzaam weer vertrouwd wordt met je eigen lichaam en met hoe het voelt. Ik vind dat jij heel integer omgaat met je situatie en ik kan me heel goed voorstellen dat je je af en toe afvraagt hoe je nu precies moet omgaan met het gegeven dat je het virus draagt met betrekking tot het aangaan van een nieuwe relatie.Je had het dus wel aan je vorige vriendin verteld, je hebt haar niet besmet, jullie gingen er secuur mee om, begrijp ik; waarom was het voor jou dan onhoudbaar deze relatie vol te houden? Had je vriendin het eventuele risico niet geaccepteerd?
Nu zei je dat je eigenlijk nagenoeg geen pijn of klachten hebt tijdens een uitbraak, maar hoe weet je dan dat je een uitbraak hebt?? Heb je dan wel blaasjes in die periode?? Zo niet, hoe weet je het dan?
Ik denk zelf als je goed weet wanneer je een uitbraak hebt en wanneer deze weer over is, dat je relatief veilig seksueel contact kunt hebben, uiteraard altijd wel met condoom, alleen 100% zeker dat je niet besmettelijk bent, kun je helaas niet zijn. Met name mannen kunnen het virus afscheiden zonder dat ze zelf klachten hebben (zo ben ik ook besmet) en daarom o.a. besmetten mannen vrouwen vaker dan andersom, schijnt het. Ik hoop voor jou dat je weer een nieuwe relatie durft aan te gaan, Je lijkt me een integere en empathische man; voor veel vrouwen telt dat meer dan het feit dat je met beleid moet vrijen.
Ik hoop van je te horen, groetjes, Fruitvliegje
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Pagina 6 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring