Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Auteur Onderwerp: Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 28-07-2013 8:47 Reageer met quote

Hallo, anderhalve maand geleden is er bij mij HG geconstateerd. Ik heb het op een stomme manier opgelopen van mèt condoom vrijen met iemand die niet wist dat hij herpes had (geen symptomen), maar kennelijk toch op dat moment behoorlijke virus uitscheiding had.Hij heeft zijn bloed laten testen op antistoffen en dat was positief en mijn bloedtest was nog niet positief (de kweek dus wèl), omdat dit een primaire infectie betrof en je pas na enkele maanden antistoffen opbouwt.
Mijn eerste infectie is heel heftig verlopen en nog ben ik niet helemaal de oude, maar wat ik veel moeilijker vind is het idee dat ik nu voor mijn leven besmet ben met een niet te genezen ziekte en dat deze zich op momenten van zwakke weerstand door ziekte of stress weer opnieuw kan manifesteren en die mij misschien wel voor altijd chronisch moe maakt ( dat hoor ik namelijk vaak)
Verder vind ik het erg moeilijk te accepteren dat de seksuele spontaneïteit vanaf nu ver te zoeken is. Ik wil echt nooit iemand anders besmetten.
Dit alles dreigt me een beetje depressief te maken.
Kan iemand mij vertellen of en hoe het hem/haar gelukt is positief met dit virus om te gaan? Ik lees namelijk vooral hele zware verhalen en heb erge behoefte aan een hart onder de riem!! Alvast bedankt!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 29-07-2013 9:41 Reageer met quote

Hoi lotgenoten,

Als er niemand reageert, betekent dat dan dat er niemand is die positief omgaat, kan omgegaan of omgegaan is met zijn of haar herpes besmetting? Of ben ik gewoon te ongeduldig, omdat ik zo graag iets opbeurend zou willen horen...?

Of komt het gewoon omdat het vakantie is..?

Groetjes F
Rolling Eyes
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 29-07-2013 11:35 Reageer met quote

Hoi fruitvliegje,

Als je net weet dat je herpes hebt, is het heel lastig hiermee om te gaan.
Ik heb het zelf nu 7maanden.
In het begin was ik radeloos en ben ik oa daarom naar een psycholoog gegaan.
Er speelden uiteraard ook andere dingen maar de herpes was de druppel die de emmer deed overlopen.

Uiteindelijk leer je hoe een nieuwe uitbraak herkend zodat je op tijd bent met medicatie. Zorg dat je goed voorbereid bent op een nieuwe aanval. Ik heb altijd L-lysine in mijn tas zitten en ik heb mijn crème bij me, voor het geval dat. Dat geeft me een zekerder gevoel.
Je merkt ook dat de nieuwe uitbraken steeds minder heftig worden. De eerste zal je nooit vergeten maar zo erg wordt het niet meer.

Ik draag het virus nog niet zo heel lang. Tot nu toe ben ik er nog niet aan toe geweest om te daten. Ik voelde me nog niet sterk genoeg om het een ander te vertellen.

Het klinkt cliché maar de tijd zal wonden helen.

Laat me weten als je meer wilt horen en vragen hebt Smile

Veel mensen op dit forum dragen het virus nog maar net en kunnen daarom niet zo gemakkelijk antwoorden heb jouw vraag. Zij zitten nog in dezelfde fase als jij. Ik denk dat dat een reden kan zijn dat niet veel mensen reageren.
Sterkte!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 30-07-2013 17:30 Reageer met quote

Hoi vraagtekentje,

Dank je wel voor je antwoord. Ik heb ook L-lysine besteld, omdat ik had gelezen dat dat een aminozuur is dat de groei van het virus remt. Gebruik jij het alleen als je een uitbraak voelt aankomen of neem je ook een soort onderhoudsdosis tussendoor? Zoja, hoeveel gebruik je dan? 500mg?
En je hebt het over een crème die je altijd bij je hebt, is dat een crème met zinkolie of een antivirale crème zoals aciclovir?
Je zei dat je je nog niet sterk genoeg voelde om aan een ander te vertellen dat je HG hebt opgelopen. Praat je er dan met niemand over behalve dan met die psycholoog? Ik heb het aan twee vriendinnen verteld en dat vond ik wel fijn, temeer daar ze heel begripvol zijn. maar ja, dat is wat anders dan aan een jongen met wie je zou willen daten..
Ik kan het nog niet goed een plek geven in mijn leven, vind het echt soms een nachtmerrie, voel me heel soms minderwaardig en een beetje vies. Ik weet dat dat onzin is, ik ben dezelfde als voor de besmetting, maar toch..
Heb jij ook dat soort gevoelens (gehad) of eerst wel en nu niet meer? Je bent nog niet aan daten toegekomen, maar voel je je wel weer aantrekkelijk? Kun je het soms ook helemaal loslaten en genieten van de dingen om je heen, zonder die nare bijsmaak? Sorry voor al deze vragen trouwens Confused Groetjes
lauren87
BerichtGeplaatst: 30-07-2013 22:07 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje,

Ik heb net als vraapgtekentje 7 maanden herpes. Opgelopen van mijn vriend die ik toen 2 weken kende.
Hetzelfde als jij we deden het met condoom en hij heeft nergens last van.

Gelukkig pakte hij het super op en kan ik het met hem erover hebben.

Ik kan er vrij goed mee omgaan. Denk dat het voor mij makkelijker is omdat ik een vriend heb. Lijkt mij lastiger als je aan het daten wil of bent.

Ik heb nu weer een blaasje en herken wat jij zegt ik voel me nu onzekerder en vies.

Ik was begonnen met lysine te slikken maar mijn huid reageerde hier sterk op. Ik kreeg last van jeugdpuistjes. Zo als nu als ik een blaasje heb smeer ik sudo creme.

Nu doe ik niks extra's en laat er ook niks om. Heb nu 3 of 4 aanvallen gehad. Zoals vraagtekentje zegt de aanvallen worden wel draagbaarder doordat de blaasjes verminderen en de aanval sneller wegtrekt.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 03-08-2013 22:49 Reageer met quote

Hoi Lauren87,

Je zei dat je nu weer een blaasje hebt; voel je je ook op een andere manier weer anders dan toen je geen blaasje had? Ik bedoel, ben je dan ook meer moe, heb je andere klachten? Ik vraag dit omdat ik nog heel onzeker ben over wat er nu allemaal in mijn lichaam gebeurt. Na de eerste hele erge aanval ( die duurde bijna vier weken, ik was heel ziek ook) is het even rustig geweest, maar sinds gisteren voel ik het weer wat branden bij mijn schaamlippen en doet het plassen weer een beetje pijn ( niet te vergelijken met de eerste keer). Ik zie echter geen blaasjes ( de eerste keer had ik ook niet echt blaasjes, maar een paar zeer pijnlijke plekjes die op aften leken, zoals aften die je in je mond kunt hebben. Ik weet dus eigenlijk niet of dit een nieuwe aanval is, of dat dit nog een restverschijnsel is van de eerste aanval.
Hoe herken jij een aanval? Is dat omdat je iets ziet ( een blaasje) of omdat je iets voelt? Of een algemeen gevoel van onbehagen?
Ik hoop echt dat dit gedoe een minder grote plaats in mijn leven gaat innemen in de loop der tijd, want nu ben ik constant onzeker en voel ik me ook niet schoon, terwijl ik juist altijd heel hygiënisch ben. Dat is een naar idee. Aan seksuele gemeenschap moet ik nog helemaal niet denken, ook niet toen alles even rustiger leek; het voelt nog zo kwetsbaar allemaal. Jij kunt er met je vriend over praten en daarbij heb je het onbedoeld ook via hem gekregen, ik denk inderdaad dat dat makkelijker is, het is iets van jullie samen. Dat is anders dan daten met een nieuw iemand. Mag ik je vragen of jij nu weer gewoon kunt vrijen met je vriend? Voelt alles weer normaal (of zelfs prettig) als je geen blaasjes hebt of blijft het vrijen nu altijd een beetje pijnlijk? Sorry voor al deze vragen. Fijn weekend
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 04-08-2013 12:40 Reageer met quote

[quote="vraagtekentje"]Hoi fruitvliegje,

Het klinkt cliché maar de tijd zal wonden helen.
Laat me weten als je meer wilt horen en vragen hebt Smile"]

Hoi Vraagtekentje: Ja ik heb inderdaad veel vragen (zie mijn eerdere reactie) en wil graag meer horen, alle informatie is welkom!
Cool Exclamation Confused fijne zondag!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 07-08-2013 13:48 Reageer met quote

Jammer dat ik niks meer hoor, Lauren87 en Vraagtekentje! Was net zo blij met een beetje contact over dit lastige rot onderwerp. En ik had wat vragen gesteld. Misschien zijn jullie op vakantie of ben ik gewoon te ongeduldig? Sorry daarvoor dan Rolling Eyes
lauren87
BerichtGeplaatst: 07-08-2013 20:55 Reageer met quote

Hoi fruitvliegje,

Ik ben idd op vakantie Very Happy en had het wel gelezen maar vind het vervelend een lang verhaal op mijn mobiel te typen.

Ik ben altijd moe sinds dat ik herpes heb. Niet erger vermoeid door de aanval van nu. Wel had ik ervoor last van opgezette klieren in mijn hals.

Ik voelde deze aanval omdat ik jeuk kreeg. Ik heb geen last van branderig gevoel. Die avond met douchen voelde ik een blaasje. Vrij groot moet ik zeggen. Daarna heb ik gekeken met de spiegel. Ik voel me elke dag met douchen omdat eerst mijn lies nog opzette maar nu niet meer de klachten erom heen worden dus minder.

Alleen ik ben nu op vakantie met meerdere meiden net als vorig jaar en merk dat de energie op is. Erg vervelend omdat ik niet zeg jongens ik heb herpes dus sneller vermoeid....

Ik heb geen last met vrijen. Als de aanval voorbij is en ik niks voel. Voel ik me ook niet vies en denk ik er eigenlijk niet eens bij na.

Je mag altijd met vragen komen hoor!
lauren87
BerichtGeplaatst: 07-08-2013 20:56 Reageer met quote

Hoi fruitvliegje,

Ik ben idd op vakantie Very Happy en had het wel gelezen maar vind het vervelend een lang verhaal op mijn mobiel te typen.

Ik ben altijd moe sinds dat ik herpes heb. Niet erger vermoeid door de aanval van nu. Wel had ik ervoor last van opgezette klieren in mijn hals.

Ik voelde deze aanval omdat ik jeuk kreeg. Ik heb geen last van branderig gevoel. Die avond met douchen voelde ik een blaasje. Vrij groot moet ik zeggen. Daarna heb ik gekeken met de spiegel. Ik voel me elke dag met douchen omdat eerst mijn lies nog opzette maar nu niet meer de klachten erom heen worden dus minder.

Alleen ik ben nu op vakantie met meerdere meiden net als vorig jaar en merk dat de energie op is. Erg vervelend omdat ik niet zeg jongens ik heb herpes dus sneller vermoeid....

Ik heb geen last met vrijen. Als de aanval voorbij is en ik niks voel. Voel ik me ook niet vies en denk ik er eigenlijk niet eens bij na.

Je mag altijd met vragen komen hoor!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 07-08-2013 21:57 Reageer met quote

Hoi Lauren87,

Dank je voor je antwoord en dat terwijl je op vakantie bent en ik me dan inderdaad kan voorstellen dat zo'n verhaal op je mobiel typen een hele klus is. Lief dat je het toch deed!
Jammer dat je sinds je besmetting altijd moe bent; ik hoop echt dat je lichaam zodanig antistoffen gaat aanmaken dat niet alleen de verschijnselen minder worden ( wat nu al zo is), maar ook je energie weer gaat toenemen.
Geniet van je vakantie met de andere meiden, ik hoor wel wanneer je terug bent, dan zou ik je graag nog wat vragen stellen. ( of eventueel beantwoorden, stel dat jij wat van mij zou willen weten Groetjes, Fruitvliegje Smile
lauren87
BerichtGeplaatst: 07-08-2013 23:02 Reageer met quote

Vind het niet erg om te antwoorden hoor! En heb er ook wel tijd voor.

Ik moest het aan één van de meiden kwijt. Aangezien ze 2 avonden op stap wouden en ik dat gewoon niet trek. En ik vorig jaar overal voor in was. Dus heb het aan één vertelt die studeert bio nog iets...

In ieder geval weet ze veel van menselijk lichaam bactieren en virussen. Dus was wel heel fijn.

Ze wist me te vertellen dat het juist goed is als je lichaam reageert met koorts of opgezette klieren. Dan heeft je lichaam de herpes al gesignaleerd en is er tegen aan het vechten wat betekent dat het antistoffen aan het maken is. Maar nu is het immuunsysteem nog niet zo sterk om het helemaal aan te kunnen wat na ongeveer een jaar wel zo is. Op een gegeven moment vecht je lichaam en heb je daarna geen herpes aanval dan is je lichaam sterk genoeg.

Als dat zo is neemt volgens haar de moeiheid ook af!! Erg geruststellend omdat dat te horen!

Ik merk nu dat mijn blaasje is eraf ipv ingedroogd dat het lang duurt voordat het wondje ervan dicht is. Er komt dan ook geen korstje op zoals op je arm. Het jeukt nu wel weer iets dus hoop dat het herstellende is!
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 09-08-2013 18:25 Reageer met quote

Hoi Fruitvliegje,

Mijn internet heeft er een week uit gelegen dus vandaar dat ik nu pas kan reageren.

Ik slik de l-lysine niet dagelijks. Ik heb gelezen dat dat niet goed voor je is. Tevens krijg ik net als Lauren last van mijn huid. Toen ik stopte, had ik veel minder last van puistjes. Ik slik het nu alleen als ik merk dat mijn weerstand lager is en als ik een koortslip voel opkomen.

De creme die gebruik heb ik op recept gekregen van mijn arts. Het is een zinksulfaat vaseline creme voor aambeien. Die werkt heel goed. Hij kan prikken in het begin maar daarna verdoofd het de boel en de plekjes zijn altijd snel weer weg.

Ik heb het natuurlijk wel aan een paar mensen verteld dat ik herpes heb, een paar vrienden en mijn ouders. Ik ben er alleen nog niet aan toe om te gaan daten en het aan een date te vertellen.

Ik voel me nog steeds aantrekkelijk en ik regelmatig seks (met de jongen waarvan ik het virus heb). Ik heb daarbij totaal geen last van mijn herpes tijdens het vrijen en geniet er volop van Wink. Wanneer ik last van blaasjes heb, heb ik geen seks omdat dan het besmettingsgevaar te groot is.

Ik geniet vol op van het leven. Momenteel heb ik een knop omgezet, ik ga sporten en gezonder eten. Als ik dan een herpesuitbraak krijg ligt het tenminste niet aan mijn levensstijl.

Ik voel een uitbraak meestal opkomen doordat ik nog vermoeider ben dan normaal. de boel gaat jeuken daarbeneden, meer slijmverlies en last mijn liezen. Bij iedereen is het anders, je moet je eigen lichaam leren aanvoelen.
Ik vind het heel lastig om met die vermoeidheid om te gaan. Ik ben nog jong en heb veel minder energie dan voorheen. Ik baal ook als ik niet kan stappen ed vanwege de vermoeidheid. Ik hoop echt dat dat minder wordt als je voldoende antistoffen hebt aangemaakt!

@Lauren: Super knap dat je het toch iemand van de groep verteld hebt! Fijn dat ze ook wat info kon geven. Heb je geen last van het blaasje tijdens het paardrijden? Fijne vakantie nog!!!

Fruitvliegje: vraag maar raak! Ik heb nu weer meer tijd en internet zodat ik kan antwoorden!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 11-08-2013 8:38 Reageer met quote

Hoi Vraagtekentje, dank je voor je antwoord.
Ik heb tot nu toe wel L-Lysine geslikt ( en vitamine C 1000mg) en volgens mij nog geen tweede echte aanval gehad. Maar ik heb ook gehoord dat je die L-Lysine niet constant moet blijven slikken en zeker niet in die hoge dosering ( 2x 500mg per dag), dus ik denk dat ik eerst eens een week ga afbouwen en dan probeer hoe het is zonder dat, al vind ik dat best een beetje eng.
Ik krijg er trouwens geen puistjes van, zoals Lauren87 en jij. Iedereen reageert weer anders kennelijk.
Ik ben wel nog erg moe, vooral 's avonds. Heb geen zin in stappen, uitgaan, pfft, moet er even niet aan denken. Ik hoop dat die moeheid minder wordt, want ik ben nog jong en als je ouder wordt, nemen je krachten sowieso af.
Vraagtekentje, je vertelde dat je nog niet toe was aan daten, maar je hebt wel regelmatig sex met die jongen van wie je het gekregen hebt en gelukkig kun je daar nog echt van genieten, zei je. Vrijen jullie dan zonder condoom? Je kunt elkaar toch niet opnieuw besmetten? Of wel? Op andere plaatsen? Ik ben nog onzeker over wat nu wel kan en wat nu niet kan met sex en daarbij, ik moet er nog even niet aan denken, want ondanks dat alles genezen is daar beneden, voelt het nog wel als heel kwetsbaar.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 11-08-2013 8:42 Reageer met quote

@Lauren, wat goed dat je het aan een paar meiden hebt verteld en fijn dat er eentje bij is die veel van het menselijk lichaam weet, want het klinkt best wel geruststellend wat ze zei. Vooral ook over die vermoeidheid die dan gaat afnemen, want dat vind ik bijna nog erger dan de pijn, omdat die relatief zeer tijdelijk is.
Ben je nu nog op vakantie, of is het alweer voorbij?
Groetjes, F
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 11-08-2013 9:34 Reageer met quote

Hoi fruitvliegje,

L-lysine zit ook in melkproducten, die zijn sowieso gezond om te gebruiken.
Het verhoogd je weerstand wat van belang is als je herpes hebt. Wellicht een handige tip.
Ik merk bij mij dat L-lysine alleen werkt bij een koortslip maar niet echt bij een herpes G uitbraak.

Ik vrij zonder condoom. Ik heb de herpes toch al. Hij is stille drager van het virus. Zijn weerstand heeft flinke diepte punten gekend dit jaar en hij heeft nog nooit ergens last van gehad. Daardoor denk ik ook niet dat hij vatbaar is voor een uitbraak. Je kan elkaar wel besmetten als je blaasjes hebt. Net zo goed als je jezelf op zo'n moment kan besmetten. Dus dan heb ik geen seks. Als je iemand tegenkomt die geen herpes heeft moet je denk ik praten over de risico's die je wilt nemen. Wellicht is het dan verstandig om samen naar de dokter te gaan en er vragen over te stellen. Alleen je eerste uitbraak ontstaat door een infectie via seks. Daarna omstaan de uitbraken alleen maar door triggers in het lichaam zelf. Zoals stress menstruatie en ziek zijn. Het vocht uit de blaasjes zorgt ook altijd voor besmettingsgevaar dus daar moet je altijd voorzichtig mee zijn!

Als je echt medisch advies wil kan je altijd de GGD mailen of bellen of gewoon naar je huisarts gaan. Ik heb dit beide gedaan toen ik het kreeg omdat ik zoveel mogelijk informatie wilde zodat ik mij minder onzeker voelde.

Op welke manier voelt het nog kwetsbaar daar beneden? Zodra de blaasjes bij mij weg zijn heb ik geen last meer op die plek. Jij nog wel dus? Hoe lang draag je het virus nu al?

Sterkte!
LoveVeronique
BerichtGeplaatst: 12-08-2013 11:48 Reageer met quote

Hoii,

ik heb al herpes vanaf me geboorte.
het is soms moeilijk te accepteren maar het moet maar..
helaas is er geen medicijn dat het virus dood.
het is het beste om te wachten tot het echt weg is voor je iemand besmet.

groene thee werkt een beetje voor een goede weerstand niet super goed ofzo.

en voldoende rust nemen.


liefs.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 12-08-2013 12:20 Reageer met quote

Hoi vraagtekentje,

Ik heb het virus nu twee maanden. De eerste uitbraak was verschrikkelijk heftig en duurde wel drie weken,ik ben er heel ziek van geweest, maar daarna heb ik niet echt een uitbraak gehad, althans niet dat ik weet. Wel heb ik me af en toe raar gevoeld, met wat lichte irritatie bij de vagina en verder prikkelende huid op mijn armen en schouders, sowieso een algemeen raar en moe gevoel. Ik weet niet of dat weer een uitbraak was, er waren in ieder geval absoluut geen blaasjes te zien of te voelen en ook had ik geen afscheiding, terwijl dat bij die eerste keer zeker wel het geval was.Bij die eerste uitbraak had ik trouwens ook niet echt blaasjes zoals je ziet op foto's op internet. Ik had drie zeer pijnlijke rode, langwerpige plekjes die op een soort aften leken; korstjes heb ik, net zomin als jij, gehad. Toch voel ik me vanonder nog wel kwetsbaar. Het ingang van de vagina is roder dan vroeger en aanraking daar is nog niet echt prettig. Het kan ook wel door de onzekerheid komen dat ik dat zo voel.Ik heb wel al veel vragen aan de huisarts gesteld, die heel begripvol en geduldig reageert en op alles antwoord geeft, alleen soms vraag ik me af of ze echt precies weet wat wel en niet kan, omdat zij zei dat je, als je geen aanval had, gewoon zonder condoom kon vrijen, terwijl ik toch echt heel vaak gelezen heb, dat je ook besmettelijk kunt zijn zonder zichtbare blaasjes.Zo ben ik immers zelf ook besmet. Jij zei dat je de GGD kunt mailen met al je vragen. Ik heb wel eens naar zo'n SOA site gemaild, maar die wilden geen e-mails beantwoorden.Kreeg jij van de GGD wel duidelijke antwoorden? Kun je dat adres gewoon vinden? Wat betreft die vermoeidheid, Lauren87 heeft het met een vriendin erover gehad die veel weet van het menselijk lichaam en zij vertelde dat je lichaam steeds meer antistoffen maakt en het virus dus steeds beter de baas kan, waardoor ook de vermoeidheid steeds minder wordt.Ik hoop dat dat zo is, want ik vind dat echt lastig. Hoe gaat het nu met jou?
lauren87
BerichtGeplaatst: 12-08-2013 21:48 Reageer met quote

Ben weer terug van vakantie!

Ja was een opluchting om erover te praten. Ik heb het met nog een meisje erover gehad. Want het ze snapte niet waarom ik moe was en waarom ik niet mee ging stappen. Ook met haar er heel fijn over gepraat en totaal niet veroordelend.

Ik had het ook nog over de lysine maar het is logisch dat je huid erop reageert want het zijn immers eiwitten.
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 12-08-2013 22:14 Reageer met quote

Dat het nog kwetsbaar aanvoelt kan inderdaad met je onzekerheid te maken hebben. Je zal je waarschijnlijk niet meer zo kunnen ontspannen op die plek waardoor het niet prettig aan voelt. Dan zou misschien kunnen.
Ik heb nu ook al drie dagen dat het gevoelig is daar. Ik kan niks vinden. Heb voor de zekerheid mijn crème gesmeerd maar dat helpt niet. Ik weet niet goed waar het door komt.

Ik verbaas me er steeds weer over dat artsen steeds zeggen dat het besmettingsgevaar niet zo groot is, zeker als je een condoom gebruikt. Uit de praktijk blijkt toch echt het tegendeel. Ik zou zo graag willen dat er een herpes specialist was waarbij je terecht kon. Ik merk zelf ook dat er veel onduidelijkheid is bij artsen. Ook best logisch want iedereen reageert zo anders op het virus. Maar dat brengt ons veel onzekerheden.

Als je even op de GGD site kijkt bij soa's dan vind je daar een hoop info en contact gegevens. Ik kreeg altijd dezelfde dag nog antwoord op mijn vragen.

Lauren: echt knap dat je het die meiden verteld hebt en wat fijn dat ze zo positief reageerde!
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Positief omgaan met het gegeven dat je herpes hebt
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring