Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > eetprobleem ?
Auteur Onderwerp: eetprobleem ?
Mellyd
BerichtGeplaatst: 19-07-2013 20:38 Reageer met quote

Hallo,

Ik vind dat ik een eetprobleem heb, maar ik durf er niet snel over te praten met directe personen om mij heen, omdat ik bang ben dat ze denken dat ik bijvoorbeeld anorexia heb. Het probleem is dat ik niet weet waar ik last van heb.

Ik hou van lekker eten en het is niet dat ik niet wil eten. Maar ik heb bijna nooit trek. Ik woon nu op mijzelf en vroeger was het dat ik tijdstippen had waarop gegeten moet worden, maar nu ik daar niet meer aan doe, vergeet ik vaak om te eten.

Op het moment zit ik in de ziektewet, en moet ik de hele dag thuis zitten en kan ik ook niet naar buiten. Misschien dat mijn eetlust daardoor verkleind is ?

Wat ik bijvoorbeeld op een dag eet is ergens rond 2 uur een activia yoghurtje en ergens in de avond een pizza. Om die pizza op te eten moet ik veel moeite doen, maar ik wil hem per se opeten, omdat ik anders wel voel aan mijn lichaam dat ik niets meer kan, en dat wil ik ook niet.

Weet iemand misschien waar ik last van heb. Dit is serieus, het is niet dat ik niet wil eten maar ik heb gewoon bijna nooit zin om te eten en doe het alleen omdat het "moet".

Groetjes
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 20-07-2013 23:38 Reageer met quote

Hallo Mellyd,
Kan 't zijn dat je wat depressief bent?
Je eetpatroon is op dit moment niet echt gezond, alleen wat Activia yoghurt en een pizza! Je komt veel vitamines en mineralen tekort... daar word je erg slap van en 't zou ook je eetlust kunnen beïnvloeden.

Ik zou je aanraden een afspraak te maken met je huisarts en verder een strakker eetschema aan te houden; b.v. ontbijt direct na 't opstaan, lunch om ongeveer 13.30 u. en gezond avondeten tussen 18 en 19 u. (groente, aardappelen en vlees, vis, kip of vleesvervanger); tussendoor fruit.

Neem evt. contact op met een diëtiste.

Groetjes, Musje.
Index > Een gezonde levensstijl > eetprobleem ?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring