Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > M&M wel of niet?
Auteur Onderwerp: M&M wel of niet?
woonbegeleider3
BerichtGeplaatst: 16-07-2013 17:45 Reageer met quote

De Situatie:

Persoon in kwestie is zeer onrustig, heeft een n.a.h. beeld met vorse geheugenproblematiek, en heeft een juridische art. 60 status. de persoon zit te eten, maar kan niet stil zitten, wil steeds gaan staan en weg lopen.

Vraag:
mag je de persoon in kwestie klem zetten met een andere stoel, zodanig dat hij niet of met grote moeite weg kan komen. (het doel is allicht dat hij niet weg kan komen).
er zijn geen M&M voor afgesproken, ook in het zorgplan is dit niet opgenomen.

op welke grond zou je dit niet mogen doen?

graag inhoudelijke en onderbouwde reacties, geen reacties van "walgelijk" of "duh is toch logisch"...
het is een probleem wat nu speelt, en mijn gevoel zegt dat dit gewoon fout(!) is. maar mijn argumenten worden van tafel gegooid met argumenten als "ja, maar zo moet je het niet zien etc"
er is dus niks geregeld op papier, de persoon wordt gewoon klem gezet en thats it.
cindynijs1983
BerichtGeplaatst: 16-07-2013 23:34 Reageer met quote

Beste

Naar mijn mening moet een patient tekenen van agressie vertonen of een gevaar zijn voor de andere patienten of voor jullie. Onrustig rondwandelen vind ik niet agressief tenzij hij/zij met het bord eten begint te gooien of dergelijke. ik snap eigenlijk niet waarom men bij deze patient nog geen m&m heeft opgesteld.het is dus maar gewoon handelen wat er in ze opkomt. Barrakaderen met een stoel. Het is vooral ook belangrijk volgens mij hoe de patient reageert op deze stoelblokkade. Wordt hij hier nog onrustiger van of werkt het? Dit is enkel mijn mening wat ik hier neerzet. ik denk dat als het het blokeren met de stoel het alleen maar erger maakt er toch zeer dringend nieuwe afspraken moeten gemaakt worden en deze ook in het zorgplan van deze patient vermelden.bij mijn weten moeten deze zaken in het zorgplan staan.
En ik begrijp ook zeker dat je het hier moeilijk mee hebt. U collegas moeten u mening hierin zeker niet wegpraten met zinnen waarmee ze u afschepen.hier moeten afspraken gemaakt worden in de patient zijn zorgplan.

Ik wil toch nog eventjes iets vermelden...
Ik zou het werk emotioneel niet aankunnen dus een dikke proficiat aan de mensen die dit dag in dag uit doen voor deze patienten. Wij maken dit misschien ook ooit zelf nog mee en dan willen we ook graag correct behandeld worden.

Veel succes verder nog
Ceepee
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 12:31 Reageer met quote

Hallo,
Iemand klem zetten met een stoel is een beperking van vrijheid, en dus een M&M
Index > Gezondheidszorg > M&M wel of niet?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring