Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > Aflezen temperatuurcurve
Auteur Onderwerp: Aflezen temperatuurcurve
Bloempjes
BerichtGeplaatst: 07-07-2013 19:43 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Voor mijn eerste zwangerschap kon ik er de klok op gelijk zetten en was mijn cyclus 29 dagen. Na mijn bevalling (30-04-2012) is het een zooitje ongeregeld. De laatste 3 maanden varieert mijn cyclus tussen de 30 en 45 dagen. Toen ik bij de huisarts was voor mijn zoontje dit toch maar even ter sprake gebracht. Het zou aan mijn schildklier kunnen liggen, maar mijn huisarts wil voordat ze dit gaat onderzoeken eerst zeker weten of ik wel een eisprong heb. Ik mag dus gaan temperaturen. We willen toevallig ook net voor nummer twee gaan dus hoop ik natuurlijk meteen goed geklust te hebben. Ik heb alleen geen idee hoe ik de curve goed af kan lezen. FF twijfelt gezien de stippellijn over de dag van de eisprong. Heeft iemand van jullie een idee? En hebben we 'goed' geklust?

http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php?interface=0

Alvast bedankt voor het meekijken! Bloempjes
Ceepee
BerichtGeplaatst: 08-07-2013 8:25 Reageer met quote

Hoi,
Ik krijg je curve niet te zien, moet wachtwoord invoeren. De meningen over temperaturen zijn verdeeld. Door verschillende dingen kan je temp namelijk beïnvloed worden (slecht slapen, later of eerder naar bed, naar de wc moeten in de nacht). Je moet eigenlijk steeds dezelfde tijd naar bed en dezelfde tijd tempen.Ik heb in ziekenhuis gelopen voor iui, deed ook tempen, maar daar hechtten ze geen waarde aan curve, te onbetrouwbaar. Volgens mijn curve had ik al eisprong gehad, maar die moest echt nog komen. Er is een hele makkelijke en betrouwbare manier om te weten of je eisprong hebt gehad, namelijk bloed onderzoek. Begin van je cyclus en dag 21 prikken, en je weet het. Met tempen moet je een paar maanden tempen voor je echt wat weet.
Misschien wist je dit allemaal wel, dan heb ik niks gezegd. Heb je niet echt verder kunnen helpen wat betreft je curve, sorry.
Succes met de tweede, hoop dat het snel raak is
Index > Zwangerschaps Geklets > Aflezen temperatuurcurve
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring