Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > Filet Americain en zwangerschap
Auteur Onderwerp: Filet Americain en zwangerschap
Joanne
GastBerichtGeplaatst: 03-01-2006 18:00 Reageer met quote

Weet iemand of het kwaad kan als je per ongeluk toch Filet Americain hebt gegeten terwijl je net zwanger bent. Of kan een keertje geen kwaad?? En wat merk je van die symptomen zoals 'kattenziekte' of toxoplasmose of hoe dat allemaal heet.
Kan je bv Filet Americain en Brie beter helemaal niet meer eten als je aan het proberen bent om zwanger te raken of net zwanger bent of is dat pas aan de orde als je zeker weet dat je zwanger bent????
manon
GastBerichtGeplaatst: 04-01-2006 20:11 Reageer met quote

De kans dat er in filet american de toxoplasmose parasiet zit is heel klein. Als je dat toch hebt gegeten kun je je, als je dat wilt, via de huisarts laten testen op toxoplasmose. Dat weet je of je wel of geen infectie hebt gehad.
Het is wijs om geen brie/filet/rauw vlees/ lever te eten als je zwanger wilt worden. Omdat je nooit weet of je binnenkort heel snel zwanger bent en dan dus ook net een beginnende infectie van die levensmiddelen kan hebben.
Joanne
GastBerichtGeplaatst: 04-01-2006 20:41 Reageer met quote

Oké bedankt. Maar je kan zo'n besmetting dus niet ongemerkt oplopen?? je bent er dus zowiezo wel ziek van??? Ik heb met de feestdagen net achter de rug wel eens 'gezondigd' door het wel te eten. Maarja, k'ben al langer aan het proberen om zwanger te raken en soms ook geen zin om er nu alle momenten van de dag rekening mee te houden.
spin
GastBerichtGeplaatst: 21-01-2006 19:29 Reageer met quote

over die brie even. ik ben ook zwanger en de brie die in nederland in de supermarkt te koop is (net als andere schimmelkazen) zijn in principe veilig. er moet gepasteuriseerde melk in zitten, dus verhitte melk. zodra er melding wordt gemaakt van rauwe melk (au lait cruz) mag het absoluut niet om die zelfde bacterie. maar die is al gedood in gepasteuriseerde melk. sinds ik dat weet (van mijn verloskundige) eet ik weer brie en dergelijke.
ik had dat net als jij hoor joanne, het duurde een half jaar en toen was ik zwanger. de eerste paar maanden deed ik erg mijn best om heel gezond te eten en drinken (geen drank, weinig koffie...). maar de laatste 4 maanden heb ik dat overboord gegooid. voelde me behoorlijk schuldig toen bleek dat ik wel zwanger was na een week elke dag 1 a 2 glazen wijn. de verloskundigde legde echter uit dat dat in de eerste paar weken van de zwangerschap geen kwaad kon omdat het vruchtje dan nog niet met jou verbonden is. de eerste weken (tot zwangerschap week 5 geloof ik) voed het zichzelf en dus niet met jou voedingsstoffen. raadpleeg anders eens een site van verloskundigen of bel er een.
Joanne
GastBerichtGeplaatst: 21-01-2006 22:12 Reageer met quote

Nou bedankt joh!
Helaas was ik deze maand weer niet zwanger dus ik heb me voor niks zorgen gemaakt, zo rond de feestdagen kon ik het ook niet laten wat mee te snoepen van 'verkeerde' dingen!!!
Maar door jou heb ik nu wel duidelijkheid hoe hetzit.
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 21-01-2006 23:37 Reageer met quote


Dit onderwerp is verplaatst naar de categorie zwangerschap.
spin
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2006 16:33 Reageer met quote

klote dat je weer niet zwanger was. dat wachten hopen teleurstelling wachten vond ik zo erg.
Jess4
GastBerichtGeplaatst: 21-05-2007 16:31 Reageer met quote

even over de brie, brie gemaakt van gepastauriseerde melk kan je wel degelijk eten. Staat duidelijk op de verpakking vermeld.
Index > Zwangerschap > Filet Americain en zwangerschap
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring