Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Te klein voor de leeftijd, groeihormonen ervaring?
Auteur Onderwerp: Te klein voor de leeftijd, groeihormonen ervaring?
Mamavan4kids
BerichtGeplaatst: 19-06-2013 7:13 Reageer met quote

Ik ben benieuwd of hier meer mensen te maken hebben met groeihormonen te kort of iets wat daar mee te maken heeft.

Onze dochter is bijna 4 en 90 cm. Ze groeit wel snel in gewicht, daar moeten we op letten met snoepen e.d. Ze heeft een botleeftijd van 2 jaar. En igf-1 is veel te laag. Nu heeft ze wel een oploop in groeihormonen maar niet genoeg om het groeihormoon te kort uit te sluiten en te veel om met zekerheid te zeggen dat het een groeihormoon te kort is.

Er volgt nu nog een 2e groeihormoon test.

Ik ben er van overtuigd dat we zo snel mogelijk willen spuiten als er inderdaad toch een gh tekort is. Dan kunnen we er eindelijk iets aan doen. Maar misschien is dat wat te kort geredeneerd.

Tot we begonnen met de onderzoeken had ze er zelf weinig last van. Nu we bezig zijn, dingen uitleggen wordt ze zich wel bewuster van haar kleine lengte.

Ik wordt zelf gek van alle mensen die haar overal mee willen helpen, zal ik je jasje even aan doen? Enz... Grrrrr ik roep nu al een tijdje, nee hoor ze is al bijna 4 dat kan ze zelf al. Ze neemt dat nu zelf ook een beetje over. Anders zie ik de bui al hangen als ze straks naar school gaat. Grotere kinderen (maar jonger) nemen haar bij de hand om te helpen omdat ze zo klein is. Gelukkig wil ze dat zelf ook niet. Maar ik gun haar een lengte die bij haar leeftijd past zodat ze behandeld wordt als een bijna 4 jarige.

We leren haar zelf dingen op te lossen omdat ze klein is. Kun je er niet bij? Dus? Pak een krukje o.i.d. Andere mensen vinden het wel eens zielig wat ze zelf (mag) moet doen. Maar normaal zouden ze het ook van een groot kind verwachten van de zelfde leeftijd. Ik vind dat wel eens lastig om mee om te gaan.

Dus wie of wie kan er over mee praten of zit in de zelfde nog onzekere periode van onderzoeken naar een te kleine lengte?
Index > Kinderziekten > Te klein voor de leeftijd, groeihormonen ervaring?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring