Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Neerplastiek/schouderoperatie
Auteur Onderwerp: Neerplastiek/schouderoperatie
Zus
BerichtGeplaatst: 01-06-2013 11:23 Reageer met quote

Dat is wat mij te wachten staat.
Na maanden pijn en behoorlijke beperking in mijn schouder én 3 spuiten in mijn gewricht, komt de tijd dat de orthopeed een operatie gaat voorstellen.
Hij heeft me al 2x gewaarschuwd en nu is het zover.
Heeft iemand van jullie ervaring?????
Duur van de opname, aard van de ingreep, herstel, narcose of blokkade in de arm/nek, etc etc.
Het gaat in principe om het verwijderen van de slijmbeurs en er gaat een stukje van het schouderdak af waardoor de pezen meer ruimte krijgen. Voor zover nu bekend zijn de pezen nog niet beschadigd, maar dat wijst een echo uit van 3 mnd terug.
Ik zou het fijn vinden als mensen hun ervaringen willen delen met mij, zowel positief en negatief!
Zus
BerichtGeplaatst: 02-06-2013 15:31 Reageer met quote

Heeft niemand hier ervaring mee?
MVE
BerichtGeplaatst: 03-06-2013 10:54 Reageer met quote

Wat bedoel je met een neerplastiek ?
In 2010 werd bij mij het schouderdak afgefreesd om zo meer ruimte te geven aan de supraspinatuspees. Door de wrijving ontstak deze elke keer, zeer pijnlijk. Door een hevige reactie op een cortisonen inspuiting ( depomedrol) heb ik 3 dagen gejankt van de pijn waar geen enkele pijnstilling bij hielp. Na 90 kine beurten werd besloten te gaan kijken binnenin.

De ingreep gebeurde in dagopname, met een blokkade van een nekzenuw. onder echo zoekt de anestesist de juiste zenuw en verdooft die met een inspuiting. Even lastig gevoel maar viel wel mee vond ik. Ik kreeg er ook lichte narcose bij omdat de arts zei : we leggen en draaien je heel raar, dat wil je niet echt wakker meemaken.
Ik was vrij snel weer wakker na de ingreep en mijn schouder was heel gezwollen, ik heb 3 kleine kruisjes waar de instrumenten binnengingen ( ik vind ze nu nauwelijks nog terug)
In de late avond kwam het gevoel in mijn arm tintelend terug. 2 dagen moest mijn arm in een draagdoek, daarna moest ik zo snel mogelijk weer gaan oefenen om een frozen shoulder te voorkomen.

Bij sommige bewegingen kraakt mijn schouder nu als een oude fiets maar ik heb geen pijn meer.

Van een schouder is geweten dat het herstel lang duurt, ik heb er een 9 maanden mee thuis geweest, maar zoals ik al schreef ging er aan de operatie al heel wat vooraf ( (kine)

Veel succes voor jou en geduld hebben....het duurt even maar ik ben er zeker beter van geworden !
Zus
BerichtGeplaatst: 03-06-2013 13:28 Reageer met quote

Een neerplastiek is het verwijderen van de ontstoken slijmbeurs en en affreesen van het schouderdak waardoor de pezen meer ruimte hebben.
Jouw verhaal is duidelijk. Die spuiten zijn inderdaad vreselijk, ik had altijd een week daarna extra pijn, ik had bij de derde ook zoiets van "laat maar zitten het helpt niet en ik heb alleen maar meer last". Ik werd gek van de pijn en die pijn nam dan na een week wel af maar die spuiten hebben nooit geholpen. Bovendien werd de pijn niet minder erg dan voor die spuit. Verder heb ik er nu al 30 behandelingen fysio opzitten ook dus het wordt echt niet uit zichzelf beter.
Een frozen shoulder daar verdenkt de fysio mij ook al van. Ik gebruik die arm al vanaf oktober niet/nauwelijks en de beperking neemt vooralsnog alleen maar toe.
Dank je wel voor je uitleg!!!!!! Jij hebt de operatie gehad die mij dus te wachten staat. En dan daarna moet ik met de rechter arm aan de slag, die is ook niet goed.
MVE
BerichtGeplaatst: 03-06-2013 15:00 Reageer met quote

http://www.medischforum.nl/onderwerp/30222

We kwamen elkaar hier ook al eens tegen....
Zus
BerichtGeplaatst: 03-06-2013 17:17 Reageer met quote

Whahaha, ja dat klopt!!!
Kan je nagaan wat er in die tijd allemaal gebeurt is.
Zus
BerichtGeplaatst: 25-07-2013 15:14 Reageer met quote

Zo, nou ik sta op de wachtlijst.
Vooronderzoeken gaan over 2 weken plaatsvinden en dan hoop ik dat ik binnen 2 mnd aan de beurt ben
Zus
BerichtGeplaatst: 28-09-2013 20:13 Reageer met quote

Ik ben inmiddels 3wkn geleden geopereerd. De ingreep zelf viel mee je merkt er niks van, blokverdoving en narcose. De arts is ruim een uut bezig geweest. De slijmbeurs was fors ontstoken, idd een stuk van het schouderdak afgefreesd en de pezen waren al gerafeld. Ik ben nu aan het oefenen, het valt allemaal nog niet mee maar hopelijk is het eindresultaat goed.
Als dit klaar is gaan we met de andere schouder aan de slag.
Zus
BerichtGeplaatst: 17-05-2015 19:07 Reageer met quote

Zo, na in sept 2014 weer geopereerd te zijn, de li-schouder is doorbewogen onder narcose, kan ik mijn arm nog niet verder dan 90 graden zij- en voorwaarts krijgen.
Mijn re-schouder is nu zwaar overbelast en er blijken pezen gescheurd te zijn. Sta nu dus op de wachtlijst voor een operatie aan de re-schouder. Mag dan dus ook 6 wkn echt niks met die arm doen.
Zie er als een berg tegenop.
trudie kramer
BerichtGeplaatst: 19-07-2017 18:03 Reageer met quote

ben op 11 Juli 2017 geopereerd aan mijn linker schouder via een artroscopische ingreep. Met blokkade en volledige narcose. Viel allemaal gelukkig wel mee. Nu heb ik alleen de chirurg niet meer gesproken na de operatie. 27 Juli de eerste controle. Wel direct aan de fysio gegaan met een voor mij helaas bekende fysiotherapeute. Zij is gespecialiseerd in schouder-aandoeningen en gaat heel voorzichtig van start met oefeningen. Heb zelf het idee dat het nog een langdurig proces wordt. Mag ik de chirurg vragen om een compleet operatie-verslag?
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 17:07 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Neerplastiek/schouderoperatie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring