Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > Borstvergroting
Auteur Onderwerp: Borstvergroting
JustLikeSnow
BerichtGeplaatst: 17-05-2013 21:46 Reageer met quote

Ik ben elisa en 20 jaar, ik laat al zeker 4 jaar in flinke twijfel over mijn borsten, en ik overweeg een borstvergroting. Ik heb cupmaat 80AA, en dat al zeker sinds mijn 14e.

Ik heb de pil geslikt maar er kwam geen verandering in,Ik heb geen vrij slank postuur, 170 lang, en gewicht van 65 kilo. verder komt in heel mijn familie cup C of D voor, mijn moeder zelfs E, voor mij voelt het gewoon onderontwikkeld, en het past totaal niet bij mijn bouw!

Maar is 20 nou echt de leeftijd voor een borstvergroting, ik heb het nu aan verschillende vriendinnen gevraagd, en ik krijg reacties als:

"je moet het niet doen"
"Je bent mooi zo"
"je kan er borst kanker van krijgen"
"je bent pas 20"

Hoe gaan jullie met dit soort reacties om? en is 20 echt een vroege leeftijd?

Ik zelf vind het een best moeilijke keuze, want ik ben absoluut niet dat om alles wat ik lelijk vind aan mijn lichama ik naar een chirurg stap, maar dit belemmerd mijn leven echt, ik heb geen plezier in zwembaden, op stranden, ik voel me zeer ongemakkelijk.
Lorenzo94
BerichtGeplaatst: 19-05-2013 3:09 Reageer met quote

Accepteer jezelf hoe je bent, iedereen is prachtig zolang je jezelf bent.
Freubeltje
BerichtGeplaatst: 27-05-2013 17:48 Reageer met quote

Het zal wellicht voor jou absoluut niet fijn voelen als iedereen om je heen wel grotere borsten heeft, en jij hebt kleinere. Maar bedenk inderdaad wel dat jouzelf dit meer op zal vallen dan andere mensen. Daarnaast moet je inderdaad proberen tevreden te geraken met wat je hebt. Het zou zonde zijn als je alles moet gaan veranderen wat jezelf niet mooi vind, en je zegt al dat je dat niet zou doen, maar wat nou als je ineens vind dat je neus je ook in de weg zit, dat die niet mooi genoeg is? Ik denk dat je het beste gewoon kan leren tevreden met je kan zijn. Ook vrouwen met kleinere borsten zijn mooi Smile
roosje79
BerichtGeplaatst: 28-05-2013 22:39 Reageer met quote

Hallo Elisa,

Ik begrijp dat je er moeite mee hebt dat je kleine borsten hebt en dat je overweegt om je te laten opereren, maar het is wel een operatie waar hele vervelende risico's aan verbonden zijn. Een kennis van mij heeft haar borsten laten vergroten bij een bekende kliniek en die heeft al twee keer een hersteloperatie gehad en vorig jaar lag ik in het ziekenhuis en daar lag een vrouw naast me met lekkende borstimplantaten en die werd al voor de vierde keer geopereerd. Het kan natuurlijk ook goed gaan, maar het lijkt me toch niet verstandig om in een gezond lichaam te gaan zitten snijden. Mijn zus had vroeger ook vrijwel geen borsten, ze had cup a en vanaf haar 25e kreeg ze ineens grotere borsten en nu heeft ze cup c, dus misschien gaat dat bij jou uiteindeljk ook zo, ik heb het ook bij een aantal vriendinnen van me gezien dat ze in hun twintiger jaren ineens nog borsten kregen.
Freubeltje
BerichtGeplaatst: 30-05-2013 12:23 Reageer met quote

Zoals Roosje al zegt, er zitten veel risico's aan verbonden. Misschien is het verstandig om inderdaad af te wachten, wellicht krijg jij ook nog wel zo'n 'groei-boost'. Mocht dat niet het geval zijn, dan is zo'n operatie altijd nog mogelijk. Hoewel ik wel denk dat het beter is dan gewoon te leren accepteren hoe je bent.

Heb je er anders wel eens over nagedacht om misschien wat steviger ondergoed te dragen. Niet van die standaard push-up bh's, maar iets wat wat natuurlijker er uitziet, of waar je zelf een mooiere vulling in kan doen? Een vriendin van mij koopt haar bh's online, en dan van zulke die wat groter en steviger zijn. Kijk bijvoorbeeld even op deze website. Bij haar helpt het om wat meer vorm te creƫren.

Nogmaals heel veel sterkte!
Index > Gezondheidszorg > Borstvergroting
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring