Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > zeurende pijn in benen
Auteur Onderwerp: zeurende pijn in benen
Tine68
BerichtGeplaatst: 20-04-2013 9:48 Reageer met quote

Hallo allemaal,

sinds een aantal weken heb ik last van zeurende pijn in beide benen.
Ik doe regelmatig aan sport, cardio fitness, zwemmen en lange afstanden fietsen.
Het is een intensiteit met sporten wat ik al een aantal jaren gewend ben, in die tussentijd ben ik niet meer en niet zwaarder gaan sporten, dus het lijkt mij logisch dat die pijn daar niet vandaan komt.
Vaak als ik gesport heb, voelt alles wel weer beter aan, maar krijg ik toch 's nachts en met name in rust hier heel veel last van.
Ik heb het gevoel dat mijn bekken los van mijn lichaam zit, alsof er heel veel speling in zit.
De zeurende pijn die ik voel zit echt overal in mijn benen, zowel de hamstrings, kuiten,knieholtes maar ook de bovenbenen , lies en rondom enkels, tenen en scheenbeen.
Het lijkt erger te zijn bij de aanhechtingen van de spieren, maar soms voelt het ook meer als een soort botpijn.
Ik kan er 's nachts absoluut niet van slapen, weet dan niet hoe ik benen neer moet leggen.
Dus eigenlijk tijdens het sporten, voelen mijn benen super goed aan, maar begint de ellende pas echt in rust. Na het sporten is het dus iets erger, maar het voelt dan niet als de gebruikelijke spierpijn (welke vaak plaatselijk is)
De pijn gaat eigenlijk ook helemaal niet over,zelfs in het dagelijkse leven blijf ik het voelen, alleen is het met bewegen minder gevoelig en wordt de pijn alleen erger in rust.
Mijn huisarts praat over overbelasting, maar ik weet zeker dat dit NIET het geval is. Ik sport al jaren op dezelfde wijze en op dezelfde manier, niets meer en niets minder
Wie heeft een idee?
Alvast bedankt!
p.s. mijn leeftijd is 45
Katoo
BerichtGeplaatst: 07-05-2013 0:15 Reageer met quote

Hoi Tine
Ik heb er zelf ook last van, ben 24 jaar en verder gewoon gezond.
Ik heb het al een aantal maanden, heb het eens aan de manueel therapeut gevraagd want ik was daar voor wat anders, ze heeft gekeken en gevoeld maar ze wist niet waar het vandaan kwam. Het is een hele aparte zeurende pijn die begint bij mijn heupen en straalt door daar m'n knieën, nu ik in bed lig merk ik dat ik het nu ook in m'n onderbenen voel en zelf licht getintel in me voet. Heb het nu links maar de ene keer zijn het beide benen soms alleen rechts heel apart.. Misschien toch maar mee naar de dokter.. Ze ziet me aankomen.. Ben de laatste weken al zovaak geweest... Succes ermee we zijn in Iedergeval niet de enige en laat je niet wijsmaken dat het overbelasting is! Gewoon blijven zeuren Wink
Rayman
BerichtGeplaatst: 23-07-2013 16:10 Reageer met quote

Wat je eens kan proberen in overleg met de huisarts de volgende medicatie: gabapentine of lyrica. Wellicht moet je langs de neuroloog om deze medicijnen te krijgen.
Ik heb onder andere het zelfde als jij beschrijft. Wil je niet ongerust maken, maar bij mij is de aandoening bfs geconstateerd.

Eerst heb ik gabapentine geprobeerd en haalt de meeste pijn weg. Gezien de bijwerkingen ben ik gestrand bij lyrica. Echter dit was geen goede zet, dus ik ben weer terug bij gabapentine.

Gezien gabapentine niet alles wegneemt, zit ik ook aan de tramadol en paracetamol.

Wellicht eerst de gabapentine proberen?
mar60
BerichtGeplaatst: 23-07-2013 23:14 Reageer met quote

Rayman schreef:
Wat je eens kan proberen in overleg met de huisarts de volgende medicatie: gabapentine of lyrica. ?


Dit zijn medicijnen met heftige bijwerkingen dus doe zou ik niet zomaar gaan proberen..ik zou eerst de oorzaak willen weten.
Bv Vit B12 gebrek kan voor pijn in de benen zorgen maar bij sporters kan er ook magnesium gebrek zijn..ook een te langzaam werkende schildklier kan voor pijn klachten zorgen

Ik ben benieuwd of daar al op getest is??
Rayman
BerichtGeplaatst: 03-08-2013 9:39 Reageer met quote

Ik heb 2.5 jaar in onzekerheid gezeten. Constant onderzoeken, waaronder B12. In mijn bloed was verder niets spannends te vinden.

De bijwerkingen van de gabapentine (1600 MG per dag) geven bij mij bijna geen bijwerking. De pijn is weg. Ondertussen slik ik tegen de pijn: gabapentine, tramadol in combinatie met paracetamol.

Moet zeggen dat dit erg goed werkt. Tjsa.. je moet 'heel' de dag door pillen innemen, maar de pijn is tot een acceptabel nivo gezakt.

Overigens ben ik 1x overgestapt naar lyrica en de ochtend daarop toen stonden bijna de tranen in mijn ogen van de pijn. Snel terug naar de gabapentine en het werkt bij mij.

Tegen welke bijwerkingen zie je op?
mar60
BerichtGeplaatst: 03-08-2013 12:43 Reageer met quote

Rayman schreef:
Ik heb 2.5 jaar in onzekerheid gezeten. Constant onderzoeken, waaronder B12. In mijn bloed was verder niets spannends te vinden.Geplaatst op Jul 24, 2013
bericht van het UK NEQAS Scheme for Haematinic Assays mbt de serum-B12-test:

B12-tests kunnen vals normaal zijn terwijl er toch een (ernstig) B12-tekort aanwezig kan zijn.

Indien er duidelijke (neurologische) B12-symptomen aanwezig zijn en een normale serum-B12-waarde adviseert de NEQAS om spijtserum af te nemen (extra buisje bloed en bewaren) en de patiënt te behandelen. Men kan verder testen op Actief B12, MMA en antistoffen tegen intrinsieke factor. De behandeling dient niet uitgesteld te worden om het risico op neurologisch schade te vermijden.
Rayman
BerichtGeplaatst: 05-08-2013 15:19 Reageer met quote

Ohwja... even een toevoeging. Mijn vitamine D gehalte is een tijdje zeer laag geweest wat ook voor lichamelijke problemen zorgden. Een half jaar vitamine D geslikt (levertraan) en toen was het pas goed. Ik merkte heel goed het verschil na een aantal weken (in positieve zin).
Tine68
BerichtGeplaatst: 10-03-2018 17:33 Reageer met quote

Inmiddels de diagnose fibromyalgie gekregen, dus beestje heeft een naampje nu Wink
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 01-04-2018 9:19 Reageer met quote

Dat intensieve sporten wat je deed of nog doet kan een behoorljke belasting zijn voor je lichaam en je lichaam heeft ook rust nodig. Daarnaast is evenwichtige voeding belangrijk en kan je tekorten hebben aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Bij fibromyalgie spelen ook tekorten aan diverse voedingstoffen, onder andere magnesium. Denk ook aan een te laag serotonineniveau, wat ook is bij te sturen door de juiste bouwstoffen. En veel vrouwen hebben een tekort aan progesteron, ofwel oestrogeendominantie. Is ook bij te sturen.
legalcannabis44
BerichtGeplaatst: 12-04-2018 4:11 Reageer met quote

Legal Cannabis Dispensary
https://buylegalcannabisdispensary.com/
From what we read about Lupus, it is an autoimmune disease that causes inflammation throughout the body, especially in joints, kidney and the brain. The most common form is called Systemic Lupus Erythematous. What I will recommend is highly level of CBD orally ingested daily and we can give you for a great price since you are getting this for medical purpose
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 17:04 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > zeurende pijn in benen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring