Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Traag werkende schildklier
Auteur Onderwerp: Traag werkende schildklier
Zus
BerichtGeplaatst: 14-04-2013 14:33 Reageer met quote

Afgelopen week kreeg ik de diagnose dat mijn schildklier zelf antistoffen maakt tegen een stof die de schildklier nodig heeft. Hierdoor werkt mijn schildklier (te) traag. Dit heeft een hele lijst met klachten tot gevolg, die aanleiding waren voor bloedonderzoek. Ik moest direct beginnen met het slikken van medicijnen en die moeten worden opgebouwd vlgs een schema.
Ik heb de afgelopen dagen mezelf eens ingelezen op internet. Bij de een is het een kwestie van pillen slikken en klaar en bij de ander juisat helemaal niet. En alles wat er tussenin zit.
Ik ben vreselijk benieuwd naar ervaringen van mensen die hetzelfde hebben.
Dus positieve maar vooral ook negatieve, want ik wil wel weten waar ik de rest van mijn leven aan toe ben en wat ik kan gaan verwachten.
Heb je dus hetzelfde, of ken je mensen in je nabije omgeving.......vertel het ajb! Alvast bedankt!
Lon7
BerichtGeplaatst: 11-07-2013 20:18 Reageer met quote

Hallo zus,
Ik weet niet of je nog steeds op antwoord zit te wachten, maar ik heb precies hetzelfde. De ziekte van Hashimoto. Ongeveer in dezelfde tijd de diagnose gehad en sinds die tijd aan de thyrax.
Ik kan best goed met mijn arts overleggen, wat wel erg fijn is.
Intussen ben ik er ook achter dat dit voor de rest van mijn leven zal zijn.
Heftige berichten om te krijgen.
Zus
BerichtGeplaatst: 14-07-2013 19:35 Reageer met quote

Hey, jah ik ben lid geworden van een forum.
Ik slik euthyrox maar ik vind dat afstellen nog een heel gedoe. Ik slik nu 100 mcg en moet deze week terug naar de huisarts.Ze wilde nu eerst weten hoe ik me voel voordat ik weer laat prikken. Ik ben de afgelopen net zo vaak geprikt als de 40 jaar daarvoor!
Ik blijf maar moe, das zo irritant. Ik had gisteren eindeklijk een aardige dag en wat doe je dan, juist te veel. Mjah, je kunt eindelijk eens de dingen doe die je wilt doen, ben pas 45. Maar om 18 uur lag ik te slapen na het eten. Ik was compleet afgeserveerd.
Jah, je hebt levenslang en tegen de tijd dat je goed bent afgesteld dan is je schildklierfunctie ahcteruit gegaan en begoint het afstellen opnieuw.
Het meest frustrerende vind ik dat de mensen om je heen er zo makkelijk over denken. Joh, je slikt een pilletje en klaar is het. Maar was het maar zo makkelijk er komt wel wat meer bij kijken. Mijn gewrichten en spieren doen vreselijk pijn-->hashimoto, ik ben vreselijk ongesteld---> hashimoto, depressief--->hashimoto, zware,zere benen---> hashimoto. Echt ik he dagen dat ik het liefst in bed blijf. Probeer positief te blijven maar het feit dat je je eigen lijf niet meer in de hand hebt voelt gewoon niet fijn.
mar60
BerichtGeplaatst: 14-07-2013 20:14 Reageer met quote

Zus hoe zijn je waarden dan nu?? je TSH, T4 en vrij T3??
misschien ben je onderbehandeld
Zus
BerichtGeplaatst: 16-07-2013 11:03 Reageer met quote

1,8 tsh : 13.6 ft4, vrij t3 weet ik niet
Ik ben gisteren vreselijk gevallen ivm de extreme vermoeidheid. zodanig dat ik met mijn gezicht op de drempel van de achterdeur viel. Ik zie e rniet uit dus nu.
Er volgt nu een zeer uitgebreid bloedonderzoek. Ik voelde me 2-3 dgn goed en dan komt die eeuwige vermoeidheid weer om de hoek kijken.

Bovenstaande waarden zijn van 18 mei jl en toen moest ik met 0,25 mcg ophogen
Lon7
BerichtGeplaatst: 16-07-2013 20:24 Reageer met quote

Ben je er al mee bij de endocrinoloog geweest? Ik zie dat je de huisarts noemt. Of ben je daar intussen juist weer terug?
Mijn huisarts heeft naar mijn mening vanaf 2004 lopen aanprutsen. Ik heb toen al aangegeven dat ik dacht dat het de schildklier was, maar die waarden waren nooit zo afwijkend volgens hem om er iets mee te doen. Zou stress zijn en heb een paar keert een vitamine B12 kuur gehad, dat was het.
Nu ik eindelijk bij de endocrinoloog loop, zet zij er ineens flinke vaart achter. Ik blijk ook een flinke struma te hebben die me de keel dicht knijpt (ook al last van sinds 2010...). Vorige week echo gehad, volgende week uitslag. Dat schiet tenminste op.
Ik hoop dat je gauw duidelijkheid krijgt over wat er nu precies is, want je gezicht blauw vallen lijkt me niet de bedoeling.
Zus
BerichtGeplaatst: 16-07-2013 22:08 Reageer met quote

Als ik je nu vertel dat ik in januari bloed heb laten prikken. Toen was er "iets" te hoog en "iets" te laag, dus ik moest in april weer laten prikken.
Ik belde de assistente, wist ik veel. Van haar kreeg ik te horen, schildklier werkt traag auto-im.ziekte en ik moest direct aan de euthyrox. Meteen halen bij de apotheek.
Uit eigen beweging heb ik de dag erna maar eens een afspraak gemaakt om wat uitleg te krijgen van de arts zelf. Nadat ik op de 75 mcg zat moest ik na 6 wkn laten prikken. De ass.vond de waarden oke, dus ik hoefde niet te komen. pfffff.....ik heb gezegd dat zij dat wel kon zeggen maar dat ik dat liever van de arts wilde horen. Gelukkig vond zij dus ook dat er best nog wta bij kon. De tsh kon lager en de ft4 hoger.
Bel ik vandaag de huisarts omdat ik terug moest én omdat ik vreselijk gevallen ben, krijg ik een heel vragenvuur, waarom wil ik komen, wat verwacht ik, wat wil ik. Ik dacht dat ik gek werd. Had 1 uurtje geslapen voelde me echt niet oke, dus ik zei kwaad. "doe me een lol, maak een afspraak en stop met je kruisverhoor".
Ze heeft me niet aangekeken toen ik kwam vanmorgen.
Dus nee, ik loop niet bij een endocrinoloog de huisarts doet het zelf. Als blijkt dat het niet goed gaat dan heb ik er wel vertrouwen in dat ze me doorverwijst hoor. Mijn relatie met de huisarts is heel goed.
Ik ben wel blij met het arsenaal aan bloedwaarden dat nu bekeken gaat worden. Ik twijfel nl sterk aan de b12.
Lon7
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 0:03 Reageer met quote

Gelukkig kun je met je arts wel goed overweg, ja. Dat is erg belangrijk.
Ik moet zeggen dat de vit. B12 kuurtjes me erg goed hebben gedaan indertijd. Ik had ineens energie zoals ik het al jaren niet meer had gevoeld! Na de eerste kuur heeft het effect ook echt nog maanden aangehouden.
In mijn geval had ik echter het idee dat het maar een lapmiddel was, dat hiermee de oorzaak nog niet opgespoord was. Dat bleek dus ook zo te zijn.
Maar wie weet wat een beetje extra vit. B12 voor jou kan doen, mij heeft het indertijd in ieder geval uit een flink (energie)dal geholpen.
mar60
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 13:14 Reageer met quote

Flink in je B12 waarden zitten is erg belangrijk zelfs bij rumi 500 had ik nog klachten, na een kuur smelttabeltten ben ik opgeknapt.
Verder gebruik ik een middel wat super wekrt voor je energie: LDN
Zus
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 13:18 Reageer met quote

Precies, die tsh en ft4 worden nu wel regelmatig gecontroleerd. Hopelijk is het e b12. Ik kan zelf prikken dus geef maar een doos met ampullen mee en spuiten, de rest regel ik zelf wel.
mar60
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 16:58 Reageer met quote

vrij T3 is ook belangrijk
Lon7
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 18:06 Reageer met quote

Ik heb hier nog wat ampullen liggen. Kopen? Very Happy

Wat is LDN?
Lon7
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 18:09 Reageer met quote

Ik heb hier nog wat ampullen liggen. Kopen? Very Happy

Wat is LDN?
mar60
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 19:08 Reageer met quote

Googel maar "low dose naltrexone"
dus niet gewoon naltrexone..maakt een groot verschil
Lon7
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 22:05 Reageer met quote

Interessant. Is erg veel over te vinden.
Ik werk intussen al jaren in de gezondheidszorg, in verschillende functies, maar ben het nog niet eerder (bewust) tegengekomen.

Ik lees ook dat er lastig aan te komen is, krijg jij het van de huisarts?
mar60
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 22:49 Reageer met quote

Eerst van de natuurarts maar ik heb net voor ik begon bloed laten prikken en na 4 maanden LDn gebruik was mijn T4 van 15.8 naar 19.7 gegaan
TSH van 0.15 naar 0.09

OOk waren mijn afwijkende nier, lever en ontstekingwaarden verbeterd en mijn allergie verdwenen..voor mij is het een supermiddel en mijn huisarts was onder de indruk van deze verbeterde bloedwaarden en besloot toen dat zij me de LDN voortaan wel wilde voorschrijven..

Van mijn spier en gewrichtsklachten ben ik bijna helemaal af.. Smile

Dit middel wordt voor erg veel aandoeningen gebruikt, er is zelfs een arts (dr Philip Boyle) in een vruchtbaarheidskliniek die er vrouwen mee behandelt die vruchtbaarheidsproblemen hebben ..echt een bijzonder middel.

Laatst aangepast door mar60 op 17-07-2013 22:55, in totaal 1 keer bewerkt
Zus
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 22:54 Reageer met quote

Dat klinkt prima.
Ik ga me er morgen ook eens in verdiepen. Dank je wel!
Lon7
BerichtGeplaatst: 18-07-2013 20:04 Reageer met quote

Wat fijn voor je dat dat zoveel effect heeft!

En Zus? Al wat meer info gevonden?

Ik ben op dit moment met een hoop andere dingen bezig, maar ik houd hem zeker in mijn achterhoofd.
Zus
BerichtGeplaatst: 28-03-2017 14:10 Reageer met quote

Zo, na 4 jaar ben ik hier weer een keertje.
Mijn schildklierwaarden zijn redelijk onder controle. Al schreeuwt een assistente al snel dat de bloedwaarden goed zijn, ik vraag er altijd expliciet naar. Ik ben momenteel onder behandeling bij een psychiater en hij wil de TSH rond de 0,5 hebben.
Nu ben ik sinds 3 weken ook diabetes, das flink balen want ook die suiker is moeilijk op regel te krijgen. De bijwerkingen van al deze ziekten overlappen elkaar zo vreselijk dat het soms moeilijk is om te zeggen waarom ik zo moe ben, waarom ik zo'n dorst heb, waarom heb ik spierpijn? En nog veel meer zaken. Voor de verandering moet ik ook voor de 5e keer in 5 jaar worden geopereerd, allemaal zaken die niet bepaald meewerken aan een herstel.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Traag werkende schildklier
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring