Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Gezwollen speekselklier
Auteur Onderwerp: Gezwollen speekselklier
xEllen
BerichtGeplaatst: 13-04-2013 14:33 Reageer met quote

Al heel de week sta ik â??s morgens op met een gezwollen speekselklier aan de linkerkant van mijn hals. Na 1 à 2 uur is de zwelling helemaal verdwenen, alhoewel dat ik nog steeds kan voelen dat die klier gevoelig staat. Aangezien dit nu al 5 dagen duurt begin ik mij toch af te vragen wat hier van de oorzaak zou kunnen zijn. Iemand die hier raad mee weet?
thea
BerichtGeplaatst: 26-07-2013 0:38 Reageer met quote

hallo
mijn man heeft op het moment hetzelfde,ook aan de linkerkant onder zijn oor/kaak.gisteren naar hap geweest en is een ontstoken speekselklier.er zit een steentje vast in het kanaaltje waar normaal speeksel uitkomt in je mond.dit kun je niet voorkomen zei de dokter.de ene heeft er last van de ander niet.
er word aangeraden om zure dingen te eten zodat de speekselklieren op hoge toeren gaan draaien en dat door de druk het steentje naar buiten word geduwd en de plek regelmatig te masseren. en bij koorts paracetamol te nemen is tevens goed voor de pijn.als het bij mijn man nog erger zou worden moest hij antibiotica halen,want als het steentje blijft zitten kunnen er bacteriën gaan groeien wat zorgt dat er straks allemaal pus uitkomt.gaat het steentje helemaal niet weg dan moet het open gemaakt worden om het steentje eruit te halen.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Gezwollen speekselklier
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring