Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > Stekende maagpijn
Auteur Onderwerp: Stekende maagpijn
samanthaaa
BerichtGeplaatst: 04-04-2013 16:36 Reageer met quote

Hallo iedereen,

ik heb al een week last van stekende maagpijn! Ik moet boeren laten en dan is de pijn even weg maar al snel komt de pijn terug. Ik ben vorige week ook begonnen met de Plakpleister ( evra ). Ik weet echt niet wat dit is, maar het doet vreselijk pijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt
VanVelzen
BerichtGeplaatst: 05-04-2013 10:53 Reageer met quote

Beste Samantha,

Dit is wellicht het volgende:

- Maagzuur
- Hapt lucht tijdens praten/ademen (vorm van hyperventilatie)
- Slokdarm aandoening
- Ernstigere oorzaak

Ga naar uw huisarts.
samanthaaa
BerichtGeplaatst: 05-04-2013 19:13 Reageer met quote

Ja dus dit heeft niks te maken met de Evra plakpleister of zijn geen zwangerschapssymptonen?

Groetjes en bedankt
VanVelzen
BerichtGeplaatst: 05-04-2013 21:36 Reageer met quote

Beste Samantha,

Tijdens een zwangerschap kan het kind op een bepaalde manier liggen en hierdoor wordt er druk geoefend op de maag van de moeder, dit begint meestal pas in het tweede of derde semester. Hierdoor kunnen maag gerelateerde problemen ontstaan. Het boeren is wellicht het lichaams- reactie om de druk op de maag te verlichten. Het is een probleem wat vaak voorkomt tijdens zwangerschappen.


Als u zwanger bent, begrijp ik niet zozeer waarom u een anti conceptie plakpleister gebruikt? Vandaar dat ik veronderstelde dat uw bericht wellicht in het verkeerde subforum was geplaatst.

De evra plakpleister kan maag problemen veroorzaken zoals misselijkheid, buikkrampen.
samanthaaa
BerichtGeplaatst: 05-04-2013 21:57 Reageer met quote

Neenee Het is helemaal niet de bedoeling om zwanger te worden en heb mijn menstruatie nog maar net gehad en heb al testjes gedaan die negatief bleken maar ik dacht daar gewoon aan. Ik heb een 2 maand geleden een kijkoperatie gehad waaruit bleek dat mijn slokdarm niet meer goed functioneert samen met mijn maag. 2 weken geleden heb ik een feestje gehad waar ik goed had gedronken ( TE VEEL!!) en dus heb ik ook bang dat ik nu iets beschadigd heb, want daarvoor had ik ook vaak maagpijn maar niet zoals dit. Nu heb ik veel het zuur echt stekende maagpijn constant, boeren. Sinds ik die Evra pleister heb zitten ( vorige week begonnen) voelde ik me heel soms misselijk en soms buikpijn en last van gevoelige tepels!

GRoetjes
voortje
BerichtGeplaatst: 06-04-2013 15:35 Reageer met quote

dat is ook niet slim om te drinken. maar dit heeft niets met zwangerschap te makrn. ik zou even langs de ha gaan.
samanthaaa
BerichtGeplaatst: 06-04-2013 22:51 Reageer met quote

Nee dat weet ik wel dat dat niet verstandig is maar ik heb niets last gehad die dag daarna buiten hoofdpijn natuurlijk, maar had die dag toen ik wat gedronken had ook onveilige seks gehad met mijn partner maar heb wel een MAP gaan halen de volgende dag. Een week daarna kreeg ik mijn regels en begon ik met de Evra pleister en de dag na ik hem voor het eerst had opgeplakt werd ik wakker met ontzettende harde maagpijn! en gal overgeven. daar heb ik nu na 2 weken nog last van! Ik moet constant boeren en heb diaree kan niet goed naar de wc. Soms heb ik ook buikpijn en dan heb ik pijn aan mijn tepels. Ik heb bij de bijwerkingen gelezen dat pijnlijke borsten normaal is maar als je maagpijn hebt je direct met je huisarts contact moet opnemen. Ik dacht eerst aan zwanger , maar dan heb ik 2 testen gedaan en allebei negatief.

Bedankt voor u tijd en antwoord Vriendelijke groeten!
Index > Zwangerschaps Geklets > Stekende maagpijn
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring