Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Diabetes in remissie
Auteur Onderwerp: Diabetes in remissie
MissyXXX
BerichtGeplaatst: 04-04-2013 11:55 Reageer met quote

Ik heb al 6 jaar diabetes type 2
Dit werd voornamelijk veroorzaakt door overgewicht en hele foute eetgewoontes. Toch kon ik me er nooit toe zetten om een dieet vol te houden. Ik woog 124 kilo
Ik at geen suikers daar lette ik wel op, toch spoot ik op een gegeven moment meer dan 200 eenheden insuline per dag en had ik nog steeds suikers boven de 15! Ik werd gek van mezelf.
Toch kreeg ik ineens een steuntje. Iemand die me zeer na aan het hart ligt besloot een dieet voor me samen te stellen waardoor ik toch lekker kon eten en toch zou afvallen. Ik had er weinig vertrouwen in, ik hield dieten immers nooit vol?
Maar door de positieve steun die ik kreeg ook van de huisarts en de diabetes verpleegkundige is het me toch gelukt! Vanaf de eerste dag van het dieet klapten mijn suikers omlaag. ik kreeg zelfs hypo's! Na een week is de insuline hoeveelheid aangepast en sindsdien elke week weer. Ik spuit al 6 weken geen enkele insuline meer. Ik ben nu (11 weken later) 24 kilo afgevallen en ik kom net van de diabetes verpleegkundige vandaan. Mijn suikerziekte is officieel in remissie.
Ik ben hier heel erg blij mee !


****

Ik moet nog steeds 30 kilo afvallen maar nu ben ik ervan overtuigd dat het me wel gaat lukken!
The artist
BerichtGeplaatst: 10-05-2013 13:14 Reageer met quote

Proficiat
Ceepee
BerichtGeplaatst: 10-05-2013 13:28 Reageer met quote

Knap hoor. Jammer dat niet meer mensen wat doen met eetgewoontes hè? Ben er van overtuigd dat heel veel gezondheidsklachten met eetgewoonten te maken hebben. Als de overheid nou wil bezuinigen op de zorgkosten, , laat ze dan investeren in gezond eten, denk echt dat het geld uit gaat sparen.
Wat voor dieet heb je nu? Heb zelf geen suikerziekte (mijn moeder wel), maar ben erg geïnteresseerd in gezond eten
Ga zo door, respect

Cp
Index > Diabetes > Diabetes in remissie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring